وزیر خارجه عراق خواستار عذرخواهی ایران شد

شریه نشنال امارات نوشت: فواد حسین، وزیر خارجه عراق، روابط کشورش با ایالات متحده را «آسیب دیده» توصیف کرد، اما گفت که در حال «ترمیم» است. ظاهرا رابطه با واشنگتن تنها رابطه‌ای نیست که نیاز به ترمیم دارد، زیرا وزیر خارجه عراق روابط بغداد-تهران را نیز «آسیب دیده» دانست.

وزیر خارجه عراق خواستار عذرخواهی ایران شد
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان به نقل از آفتاب نیوز، نشریه نشنال امارات نوشت: فواد حسین، وزیر خارجه عراق، روابط کشورش با ایالات متحده را «آسیب دیده» توصیف کرد، اما گفت که در حال «ترمیم» است. ظاهرا رابطه با واشنگتن تنها رابطه‌ای نیست که نیاز به ترمیم دارد، زیرا وزیر خارجه عراق روابط بغداد-تهران را نیز «آسیب دیده» دانست.

فواد حسین یک سیاستمدار باتجربه عراقی است که شبکه وسیعی از ارتباطات و دوستی‌ها از واشنگتن تا تهران دارد و ماموریت این روز‌های او شامل مذاکره برای توافق با ایالات متحده در مورد آینده روابط نظامی دو کشور و در نتیجه کل روابط دوجانبه دوکشور است.

فواد حسین در مصاحبه‌ای مفصل با The National در کنفرانس امنیتی مونیخ، مواضع دولت عراق را بیان کرد. وی در پاسخ به این سوال که رابطه با آمریکا را چگونه توصیف می‌کند، گفت: «برای اولین بار پس از سال ۲۰۰۳ آسیب‌هایی در این رابطه وجود داشت، اما ما شروع به ترمیم آن کرده ایم» او تصریح کرد که این آسیب «به دلیل حمله و ضدحمله» ایران و امریکا بوده است.

وی افزود: «من به عنوان وزیر خارجه به لزوم روابط خوب با کشور‌های مختلف اعتقاد دارم و می‌دانم که عراق به آمریکا نیاز دارد. ما ایالات متحده را متحد خود می‌دانیم. ایالات متحده در مبارزه با داعش با ما بود. با هم انجامش دادیم و آن‌ها مانند ما در داخل عراق فداکاری می‌کنند. ما باید رابطه بسیار خوبی با ایالات متحده داشته باشیم. من رابطه با آمریکایی‌ها را منفی نمی‌دانم، اما ما در مورد چگونگی تغییر شکل روابط خود صحبت می‌کنیم.»

فواد حسین درباره شکایت عراق علیه ایران به شورای امنیت گفت: ما نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل متحد و شورای امنیت سازمان ملل فرستادیم، اما درخواست برای جلسه موضوع دیگری است. وی افزود: «نامه هنوز وجود دارد»، به این معنی که اگر چنین جلسه‌ای نیاز بود، می‌توان آن را درخواست کرد.

وزیر خارجه عراق در مورد اینکه چگونه می‌توان عراق را از حملات بیشتر و حملات تلافی جویانه محافظت کرد، گفت: «یک چیز برای ما روشن است، درگیری امریکا و ایران به سال ۱۹۷۹ برمی گردد، اما امروزه تنش بالایی بین دو کشور وجود دارد. آن‌ها گاهی اختلافاتشان را در خاک ما تسویه می‌کنند و ما به هر دو طرف گفته‌ایم که این قابل قبول نیست.»

رئیس دستگاه دیپلماسی عراق اظهار داشت: «اگر امریکایی‌ها با ایرانی‌ها مشکل دارند، می‌دانند ایران کجاست؛ و اگر ایرانی‌ها با اسرائیلی‌ها و امریکایی‌ها مشکل دارند، می‌دانند چگونه با آن‌ها ارتباط برقرار کنند.» وی افزود: «خیلی عجیب است. ما روابط بسیار خوبی با هر دو طرف داریم. ما امریکا را متحد می‌دانیم و در مبارزه با داعش در کتار هم بودیم. ایران نیز همسایه ماست و ما با آن‌ها رابطه بسیار خوبی داریم، حتی با آن‌ها به توافق امنیتی رسیده ایم؛ و خیلی راضی بودند و از امضای این قرارداد تشکر می‌کردند. با این حال آن‌ها به ما حمله می‌کنند. این قابل قبول نیست.»

فواد حسین از حمله موشکی انتقاد کرد و گفت: «ایرانی‌ها ادعا می‌کنند که به پایگاه‌های موساد حمله کرده اند، این اولین بار نیست بلکه دومین بار است که به اربیل حمله می‌کنند و از راکت استفاده می‌کنند و می‌دانند [اتهام حضور موساد]بی اساس است.»

وزیر خارجه عراق گفت: «آن‌ها در مورد تروریست‌ها و پایگاه موساد صحبت می‌کنند. البته هیچ کس آن‌ها را باور نمی‌کند.» پس از اولین حمله به اربیل، آقای حسین گفت که برای گفتگو درباره این حمله به تهران سفر کرده است و «ما به آن‌ها گفتیم آنچه شما در مورد آن صحبت می‌کنید بی‌اساس است».

وزیر خارجه عراق با یادآوری سفرش به تهران پس از اولین حمله موشکی ایران به اربیل گفت: «راستش را بخواهید، حتی خودشان هم نمی‌دانستند درباره چه چیزی صحبت می‌کنند. هر یک از مقامات در همان جلسه در مورد چیز دیگری صحبت می‌کردند.»

وی افزود: «ما به یک عذرخواهی نیاز می‌خواهیم، به مدرک نیاز داریم... آن‌ها در مورد پایگاه موساد صحبت می‌کنند، به ما مدرک بدهید.»

فواد حسین به تهران هشدار داد که کشورش همچنان می‌تواند برای طرح شکایت رسمی در شورای امنیت سازمان ملل متحد دعوت کند. او گفت: «البته اگر آن‌ها ادامه دهند، داستان متفاوت خواهد بود.»

این دیپلمات ارشد عراقی، وضعیت عراق را با پاکستان مقایسه کرد که ایران ماه گذشته به آنجا نیز حمله کرد و توضیح داد که «آن‌ها به پاکستان حمله کردند. یک روز پس از حمله متقابل پاکستانی‌ها به آنها، برای عذرخواهی به پاکستان رفتند.»

فواد حسین از همین اصطلاح «آسیب دیده» که برای توصبف روابط با واشنگتن استفاده کرده بود، برای اشاره به روابط با ایران نیز استفاده کرد. وی در پاسخ به این سوال که رابطه با ایران را چگونه توصیف می‌کند، پاسخ داد: «این رابطه هنوز آسیب دیده است، ما به [یک]ابتکار از جانب ایران نیاز داریم. یک بحث باز و منطقی در مورد روابطمان لازم است. آن‌ها نباید طوری با ما برخورد کنند که گویی ما تابع آن‌ها هستیم.»

وی با اذعان به روابط عمیق با ایران و با اشاره به نفوذ تهران در بسیاری از احزاب سیاسی در عراق، گفت: «ما به آن‌ها احترام می‌گذاریم، اما برابر هستیم. ما یک کشور متفاوت هستیم. ما بخشی از ایران نیستیم»

وزیر خارجه عراق توضیح داد: «اکثریت مردم عراق کاری را که ایرانی‌ها در داخل عراق انجام می‌دهند، نمی‌پذیرند. امروزه ما در مورد آن صحبت می‌کنیم. ما در گذشته در جلساتی که با آن‌ها داشتیم در مورد این موضوع صحبت می‌کردیم، اما امروزه به صورت علنی صحبت می‌کنیم. ما به نوع دیگری از رابطه با ایران نیاز داریم.»


ت ت
کدخبر: 202488 تاریخ انتشار
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
    ارسال نظر

    پربیننده‌ترین
    اخبار روز سایر رسانه ها