چین خواسته برجامی خود را مطرح کرد+جزییات

رئیس هیات چین در مذاکرات برجام افزایش تلاش‌ها برای پیشرفت مذاکرات وین درخصوص احیای توافق هسته‌ای ایران و رفع تحریم‌های یکجانبه ایالات متحده را خواستار شد.

چین خواسته برجامی خود را مطرح کرد+جزییات
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان؛ از منابع خبری، وانگ کوان سفیر و نماینده دائم چین نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین این مطلب را در نشست دیروز (چهارشنبه) کمیسیون مشترک برجام مطرح و تصریح کرد که طرف‌ها باید حسن نیت خود را به گام‌های عملی برای احیای توافق هسته‌ای ایران تبدیل کنند.

وی عنوان کرد که مشارکت کنندگان برجام باید ضمن حفظ یک رویکرد عمل‌گرایانه و منطقی برای رفع تحریم‌ها و ترتیبات بازگشت آمریکا و ایران به اجرای کامل تعهدات برجامی پیشنهادهای واقعی و عملی ارائه دهند.

دیپلمات ارشد چین همچنین ابراز امیدواری کرد که ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره تمدید تفاهم سه ماهه بین دو طرف که ۳۱ اردیبهشت به پایان می‌رسد به توافق برسند. وی تصریح کرد که چین همواره نسبت به پرونده هسته‌ای ایران موضع بی طرفانه داشته و بطور فعالانه با سایر طرف‌ها برای پیشرفت مذاکرات وین همکاری می‌کند. این درحالیست که به گفته وانگ کوان چین قاطعانه از حق و تمایل مشروع خود نسبت به رفع تحریم ها و سایر ابعاد آن دفاع می‌کند.

روز  ۳۱ اردیبهشت، توافق همکاری سه ماهه ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی پایان می یابد. تهران و آژانس اوایل اسفندماه پارسال به توافقی دست یافتند که بر پایه آن تهران اجرای پروتکل الحاقی را متوقف کرده و دوربین‌های نظارتی برخی از مراکز هسته‌ای را تا سه ماه از دسترس بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دور نگه می‌دارد. پیشتر سید عباس عراقچی رئیس هیات ایرانی در مذاکرات وین از احتمال تمدید توافق با آژانس گفته بود.

نمایندگان کشورهای عضو برجام طی یک ماه گذشته در وین گردهم آمدند تا در خصوص فعال کردن این توافق و بازگشت احتمالی آمریکا به آن رایزنی کنند. آن‌ها تاکنون چندین نشست در قالب کمیسیون مشترک برجام در وین تشکیل داده و در زمینه احیای توافق هسته‌ای پیشرفت‌هایی را به دست آورده‌اند.

دور چهارم نشست کمیسیون مشترک‌برجام دیروز در گراند هتل وین برگزار شد. در نشست دیروز که با حضور هیأت‌های ایران و کشورهای عضو برجام برگزار شد، روسای هیات ها مروری بر پیشرفت های حاصله در دور چهارم و آخرین وضعیت متن ها کرده و به تبادل نظر در خصوص مسیر پیش رو پرداختند.

هیات ها با اشاره به متن های تهیه شده که در نتیجه نشست های متعدد دوجانبه و چندجانبه در سطوح مختلف حاصل شده اند،  از وضعیت کلی مذاکرات و مسیر طی شده اظهار رضایت کردند و بر ضرورت حفظ شتاباهنگ کنونی در ادامه گفتگوها تاکید کردند.

گفتنی است در دو هفته اخیر، مذاکرات و رایزنی های مختلف میان هیات ها چه در سطوح معاونین و چه در سطوح کارشناسی به صورت فشرده در جریان بود؛ از جمله ساعاتی پیش از برگزاری کمیسیون، گروه کارشناسی لغو تحریم ها و گروه کارشناسی تمهیدات اجرایی با حضور هیات های همه کشورهای عضو برجام دریک نشست مشترک تلاش کردند تا حد ممکن متون پیش نویس را برای ملاحظه روسای هیات ها و سپس گزارش به پایتخت ها آماده کنند.

در نتیجه این رایزنی ها و نیز تلاش های هیات های کارشناسی طرف های درگیر در گفتگوها، پیش نویس متون تا حد زیادی تدوین و تنقیح شده و به مرحله ای رسیده است که جز برخی موارد اختلافی پیچیده که نیازمند تصمیم های سیاسی در پایتخت های کشورها است، بقیه بخش های متن تقریبا آماده است.

هیات ها در پایان این دور از گفتگوها عازم پایتخت های خود شدند.قرار است دور دیگر گفتگوها هفته آینده مجددا از سر گرفته شود.

سید عباس عراقچی در این باره گفت: ما موفق شدیم در طول این دو هفته به مقدار زیادی کار را به پیش ببریم و  الان می‌توانیم بگوییم که  به چارچوب یک توافق رسیده‌ایم. به ساختار توافق دست پیدا کرده‌ایم و متن اصلی توافق و ضمیمه‌هایی که خواهد داشت مشخص شده است. البته مذاکرات در مورد متن  به پایان نرسیده و در مورد بسیاری از بندهای توافق، هنوز در حال مذاکره هستیم.

 معاون سیاسی وزیر امور خارجه تاکید کرد: برخی از موضوعات کلیدی کماکان مورد اختلاف است و در مورد آن توافق حاصل نشده است به همین دلیل هیئت‌ها  تصمیم گرفتند که  چند روزی تنفس بدهند  و برای انجام مشورت‌های لازم به پایتخت‌ها مراجعه کنند.

عراقچی ادامه داد: در  مجموع می‌توانم بگویم که پیشرفت‌های خوبی داشتیم ولی هنوز نمی‌توانیم بگوییم کار تمام شده است ولی پیشرفت بسیار خوبی انجام شده، امیدوارم در هفته آینده که مجددا گفتگوها آغاز می‌شود هیات‌ها که می آیند تصمیمات  خود را برای  رسیدن به یک توافق گرفته باشند.

 وی گفت: مواضع  قطعی ما کاملاً روشن است. جمهوری اسلامی ایران بر مواضع خود ایستادگی دارد و تاکنون تمام امور بر اساس مواضع قطعی ما پیش رفته است  و اختلاف جایی است که با منافع و مواضع ما تعارض پیدا می‌شود.   امیدواریم در هفته آینده مذاکرات روال بهتری را به خود بگیرد.


ت ت
کدخبر: 21216 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین