خواسته جدید نهادهای بینالمللی درخصوص واکسن کرونا!+جزییات
شماری از مقامات نهادهای مهم بینالمللی و همچنین رهبران مذهبی جهان خواستار دسترسی عادلانه و منصفانه کشورهای دنیا به واکسن کرونا شدند.
به گزارش منیبان؛ به نقل از روزنامه گاردین، این مقامات و رهبران مذهبی جهان طی بیانیه ای مشترک ضمن اینکه خواستار توزیع عادلانه واکسن کرونا برای کشورهای جهان شدند، همچنین هشدار دادند که با توجه به شرایط کرونا و توزیع واکسن آن، جهان در یک نقطه عطف و تحولی مهم قرار دارد.
از جمله امضاکنندگان این بیانیه بین المللی می توان به "تدورس آدهانوم" مدیرکل سازمان جهانی بهداشت، "هنریتا فوره" مدیر اجرایی یونیسف، پیتر مائور رئیس کمیته صلیب سرخ، فیلیپو گراندی کمیسیونر ارشد سازمان ملل در امور پناهندگان، جاستین ولبی'، اسقف اعظم کانتربری و شماری از رهبران مذهبی دیگر جهان اشاره کرد.
در این بیانیه آمده است: یک انتخاب وجود دارد. جهان ۱۰ سال آینده می تواند جهانی با عدالت، فروانی و منزلت گسترده تر باشد و یا می تواند جهانی با مناقشه، ناامنی و فقر باشد. ما اکنون در یک نقطه عطف و تحولی مهم در جهان قرار داریم.
این مقامات و رهبران مذهبی خواستار دسترسی عادلانه کشورهای جهان به واکسن های کرونا و بودجه های مرتبط با آن و همچنین دانش و مهارت تولید آن شدند.
در این بیانیه عنوان شد: امضاکنندگان این بیانیه نماینده سازمان هایی هستند که نسبت به تحولات جوامع مختلف در سراسر جهان آگاهی دارند. ما در جریان شرایط آنهایی که زندگی شان تحت الشعاع مناقشهها، بلایای طبیعی و قحطی بوده اند، هستیم و میدانیم که آنها با چه چالش های گسترده ای روبرو هستند.
این مقامات و رهبران مذهبی جهان خاطر نشان کردند: در سال ۲۰۲۱، اقتصاد جهان با بدترین رکود از سال ۱۹۴۵مواجه شد و در برخی کشورها شاهد افزایش فقر و چالش های مختلف بودیم. دنیای امروز با این چالش روبرو بوده که چگونه این چالش ها را حلوفصل کند که در این راستا مسئله بهداشت و خدمات درمانی بخش کلیدی محسوب می شود.
در پایان این بیانیه آمده است: وقت آن رسیده که جامعه جهانی مسئله بی عدالتی ها در دنیا را مورد بررسی قرار دهد تا نه تنها امید برای فقیرترین ها بلکه برای همه مردم جهان به ارمغان آورده شود.
این مسئله که کشورهای ثروتمند جهان در راستای منافع ملی خود در داخل شهروندانشان را واکسینه می کنند و طرحی برای ارائه واکسن کرونا به کشورهای فقیر و در حال توسعه نداشته اند، مقامات جهان را نسبت به دسترسی عادلانه کشورهای جهان به واکسن کرونا و پیامدهای آن نگران کرده است.
سازمان ملل پیشتر ضمن اشاره به چالش های اساسی نبرد نابرابر واکسن کرونا در جهان، احتکار واکسن و محدودیت صادرات و عرضه آن از سوی کشورهای ثروتمند، فقدان زیرساخت های لازم برای توزیع عادلانه واکسن و عدم تخصیص بودجه کافی به آن در کشورهای فقیر را از چالش های اساسی پیش رو اعلام کرد.