جنگ جهانی سوم آغاز شده است؟

رسانه آمریکایی نوشته دولت‌های غربی با بی‌توجهی به ارتباط عمیق روسیه، چین، ایران و کره شمالی و بی‌توجهی به پیوستگی درگیری‌های منطقه‌ای، موجب ظهور ائتلافی میان این کشورها شده‌اند که علاوه بر رقابت با سلطه غرب، خطر بروز جنگ جهانی سوم را به واسطه تشدید رقابت‌ها در نظام بین‌المللی و چندپارگی آن افزایش می‌دهد.

جنگ جهانی سوم آغاز شده است؟
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، رسانه آمریکایی در گزارشی نوشته، با ورود جنگ اوکراین به سومین سال خود، شعله‌ کشیدن آتش درگیری‌ها در چندین جبهه در غرب آسیا و گسترش تنش‌ها در شرق آسیا، درگیری‌هایی که زمانی نامرتبط پنداشته می‌شد، به گونه‌ای تحول یافته که ممکن است آغازگر جنگ جهانی سوم باشد.

در این میان، ظهور ائتلافی میان ایران، روسیه، چین و کره شمالی که به نوعی «واکنشی دفاعی» به «سیاست افراطی» آمریکا نسبت به چین و روسیه و نتیجه نادیده گرفتن به‌هم‌پیوستگی بزرگ‌ترین درگیری‌ها در جهان بود، موجب تشدید رقابت‌ها در نظام بین‌المللی و چندپارگی آن شده است.

در گزارشی که در این‌باره در روزنامه وال‌استریت‌ژورنال منتشر شده، آمده است: «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه در پی سقوط دولت «بشار اسد» در سوریه، در کنفرانسی در دوحه گفته بود غرب به هژمونی در حال افول آمریکا چنگ زده، در حالی که از «جهان آزاد عقب افتاده و مبارزه میان این ۲ جهان که یکی رو به زوال و دیگری در حال ظهور است، بدون بروز درگیری نخواهد بود».

طبق این گزارش، اگرچه رهبران جهانی ممکن است تلاش‌های لاوروف برای کم‌اهمیت جلوه دادن پسرفت ژئوپولتیکی مسکو در جنگ سوریه را نادیده بگیرند، تا حد زیادی با دیدگاه او مبنی بر این که جهان بیش از پیش به دو قطب رقیب تبدیل شده، موافقند. لاوروف با استفاده از عبارت اورولی «جهان آزاد» به محور روسیه، چین، ایران و کره شمالی اشاره داشت.

«یان لیپافسکی» وزیر امور خارجه جمهوری چک در این باره می‌گوید: عصر حاضر، عصر تقابل جهانی است. خشونتی که اکنون در جهان در حال رخ دادن است، ثابت می‌کند که ما دیگر درگیری‌های غیرمرتبطی نداریم که بتوان جداگانه به هر یک رسیدگی کرد. تلاش مشترکی برای از بین بردن نظام بین‌المللی انجام می‌گیرد و ما باید هر کاری که می‌توانیم، برای جلوگیری از آن انجام بدهیم.

 او افزود که حضور نظامیان کره شمالی در روسیه برای جنگیدن در اوکراین، این گونه ارتباط را آشکار ساخته است.

وال استریت ژورنال با ادعایی درباره روابط چین و روسیه با ایران در یک دهه گذشته، نوشت: یک دهه پیش، روسیه و چین با آمریکا و متحدان غربی همکاری می‌کردند تا ایران و کره شمالی را محدود کنند و در حمایت از قطعنامه‌ای در شورای امنیت سازمان ملل درباره برنامه هسته‌ای ایران در سال ۲۰۱۵ و قطعنامه‌ای برای تحریم کره شمالی در ۲۰۱۷ رای دادند. اگرچه، از آن پس، این چهار کشور به واسطه درگیری‌های جداگانه خود با غرب به یکدیگر نزدیک شده‌اند.

نزدیک‌تر شدن روابط ایران، چین، کره شمالی و روسیه

در ادامه این مطلب با اشاره به این که سال ۲۰۱۴ نقطه عطفی برای نزدیک‌تر شدن این چهار کشور بود که با تحولاتی از جمله تحریم‌های غرب علیه روسیه در پی اولین حمله آن به اوکراین، حمایت ایران و روسیه از دولت «بشار اسد» و کمک به جلوگیری از فروپاشی آن، بروز جنگ اوکراین و کمک‌های نظامی ادعایی کره شمالی، چین و ایران به مسکو و طرح تهران-مسکو برای توافق جامع شراکت راهبردی همراه بود، نوشت: با از بین رفتن بازدارنده‌های سیاسی و نگرانی‌ها درباره واکنش غرب، اعضای این محور اقدام به اشتراک‌گذاری فناوری‌های پیچیده‌ نظامی به منظور برطرف‌ کردن کاستی‌های یکدیگر در توانمندی‌های راهبردی کردند. این اقدامات هر یک از این کشورها را به خطرناک‌ترین رقیب در همسایگی خود تبدیل کرده است.


ت ت
کدخبر: 253656 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین