نماینده پیشین مجلس:
قاطبه مردم هنوز در سواحل مکران آب ندارند| در سواحل مکران شاخصهای سلامت یک فاصله نجومی با محرومترین نقاط کشور دارد
نماینده پیشین مجلس گفت: دولتیها الان در تهران پایتخت فعلی نشستهاند و مردم حدوداً روزانه سه میلیون و ۲۰۰ هزار مترمکعب آب مصرف میکنند اما اینجا در مکران قاطبه مردم هنوز آب ندارند و در خیلی از مناطق در طول روز با سهمیه ۱۵ لیتری به مردم آبرسانی میشود.
معین الدین سعیدی، نماینده پیشین مجلس، در گفتگو با منیبان با اشاره به موضوع انتقال پایتخت گفت: با توجه به فرمایشاتی که اخیرا دوستان درباره سواحل مکران داشتند باید بگویم کاش قبل از طرح موضوع یک مقداری کار کارشناسی انجام بدهند. از یک طرف سواحل مکران پارادوکس عجیبی است و ظرفیتهای بیبدیل بسیاری دارد اما از سوی دیگر عقب ماندگیهای تاریخی زیادی دارد.
او تاکید کرد: دولتیها الان در تهران پایتخت فعلی نشستهاند و مردم حدوداً روزانه سه میلیون و ۲۰۰ هزار مترمکعب آب مصرف میکنند اما اینجا در مکران قاطبه مردم هنوز آب ندارند و در خیلی از مناطق در طول روز با سهمیه ۱۵ لیتری به مردم آبرسانی میشود.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در سواحل مکران شاخصهای سلامت هنوز یک فاصله نجومی با محرومترین نقاط کشور دارد و در شاخصهای انسانی نظیر سرانه فضای آموزشی، سرانه فضای ورزشی، دسترسی به آب شرب، اجرای طرح هادی، تعداد معلم به دانش آموز، تعداد پزشک به بیمار و ... یک فاصله بسیار بسیار نجومی با محرومترین نقاط کشور وجود دارد؛ در چنین شرایطی صحبت درباره سواحل مکران صرفا باعث میشود هزینههای زندگی بالاتر برود و مهاجرتها بیشتر شود در حالی که هیچ اتفاقی در حوزه زیرساختها نمیافتد.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: مطالبه همه ما این است که آقایان به دنبال ایجاد توسعه پایدار در مکران باشند منظور توسعهای است که ملاحظات جامعه محلی در آن دیده شود و اینگونه نباشد که مولفههای توسعه ملی، توسعه محلی را زیر پا بگذارد. ما و این مردم میگوییم آیا فقط این جغرافیا ارزش دارد یا نه مردمی که در این جغرافیا زندگی میکنند هم، صاحب ارزش هستند؟
سعیدی تاکید کرد: آرزوی ما این است که بن بستهای موجود در کشور رفع شود. ما هیچ راهی جز توسعه سواحل مکران نداریم؛ راهکار این است که آقایان بیایند و در حوزه شاخصهای انسانی مثل آموزش، بهداشت، سلامت، راه، ورزش و ... یک اتفاق درخوری انجام بدهند.
سعیدی یادآور شد: اینکه سواحل مکران یک نقطه بسیار مهم و استراتژیک است هیچ تردیدی وجود ندارد و رهبر انقلاب هم در دهه ۸۰، نسبت به موضوع توسعه سواحل مکران تاکید کردند و تعبیری هم برای سواحل مکران داشتند که گنج پنهان است.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: مسئله انتقال پایتخت برای اولین بار در زمان دولت مرحوم هاشمی رفسنجانی مطرح و کار کارشناسی هم انجام شد و ۳ نقطه را هم برای این جابجایی پیشنهاد داده بودند که به سرانجام نرسید.
سعیدی در ادامه تأکید کرد: با توجه به مدیریت شهری ناصحیحی که در شهر تهران وجود دارد اینکه ما هم اکنون در پایتخت دچار بنبستهایی هستیم و باید شرایط و خدمات بهتری در تهران ارائه شود هیچ تردیدی وجود ندارد. بحث انتقال پایتخت در خیلی از کشورها انجام شده است و در این میان میتوان به کشورهایی چون مالزی، آلمان، پاکستان و ... اشاره کرد. با توجه به محدودیت منابع در کشور، فکر میکنم الان زمان مناسبی برای طرح موضوع نیست و بهتر است در فرصتی بهتر و مناسبتر برای چنین موضوعی تصمیمگیری شود.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: اگر کار انتقال پایتخت یک روزی به صورت کارشناسی شده و با تامین منابع لازم انجام شود قطعا، معضلات در موضوعاتی مثل گرههای ترافیکی، آلودگی هوا و معضلات این چنینی که تهران و تهرانیها گرفتار آن هستند کاهش پیدا میکند.
سعیدی در پایان گفت: در کشور مالزی برای انتقال پایتخت یک کار کارشناسی درست انجام شد و نتایج خوبی برای این کشور به دنبال داشت. مسئولان مالزی پایتخت جدید را به یک جذابیت گردشگری برای جهانیان تبدیل کردند و چه بسا تهران هم با برنامه ریزی و کار کارشناسی شده بعد از انتقال پایتخت، شرایط بهتری را پیش روی خود داشته باشد.