سخنگوی وزارت امور خارجه:

سفیر فرانسه به وزارت خارجه احضار شد/ عراقچی به نیویورک می رود

سخنگوی وزارت خارجه از سفر رئیس‌ جمهور در اواخر هفته جاری به روسیه و همچنین سفر هفته آتی وزیر خارجه به نیویورک خبر داد.

سفیر فرانسه به وزارت خارجه احضار شد/ عراقچی به نیویورک می رود
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه، در نشست خبری گفت: این سفر از تاجیکستان و اواخر این هفته شروع می شود و سپس رییس جمهور به مسکو می روند. تاجیکستان کشور مهم در آسیای مرکزی است و این کشور برای ما اهمیت ویژه ای دارد. این سفر مصادف با ۳۳ مین سالگرد برقراری رابطه دیپلماتیک بین ایران و تاجیکستان است. ایران در سال ۱۳۷۰ برای اولین بار تاجیکستان را به رسمیت شناخت و به عنوان اولین کشور، سفارت خود را در این کشور بازگشایی کرد. در این سفر مجموعه اسنادی در رمینه اقتصادی تجارت بهداشت حمل و نقل و انرژی مورد بررسی قرار خواهد گرفت و به امضا خواهد رسید. رییس جمهور بلافاصله پس از تاجیکستان به روسیه خواهند رفت.

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: دوشنبه هفته آینده جلسه‌ای در سطح وزرای خارجه با دستورکار تحولات خاورمیانه و با تمرکز بر موضوع فلسطین و غزه به ریاست الجزایر در نیویورک برگزار می‌شود و از ایران دعوت شده که شرکت کند. جمهوری اسلامی ایران در این نشست مهم شرکت می کند. کشورهای منطقه هم در سطح وزیر در این منطقه شرکت می کنند. ما هم در سطح وزیر شرکت می کنیم.

اسماعیل بقایی با اشاره به سفر رئیس جمهور به روسیه گفت: معاهده مشارکت راهبردی بین ایران و روسیه طی سه چهار سال گذشته بین دو طرف مورد مذاکره قرار گرفته و پیش نویس‌های مختلف تبادل شده است. این پیش نویس در تابستان امسال نهایی شد و قرار است در این سفر به امضا برسد.

بقایی درباره اقدامات غیرسازنده فرانسه در قبال ایران از جمله اظهارات ماکرون گفت: فرانسه خود را از سرگردانی نجات دهد و رویکرد سازنده درباره تحولات منطقه ای داشته باشد. به موقع واکنش نشان دادیم و مواضع خود را اعلام کردیم. ۲۰ سال است که اتهامات تکرار می شود بدون اینکه اساس و مبنای حقوقی داشته باشد. درباره رویکرد ایران در آفریقا صحبت کردند که فرافکنی است و این اظهارات مردود و بی اساس است. شما نمی‌توانید یک روز را پیدا کنید که ایران سابقه استعمار در آفریقا داشته باشد.

سفیر فرانسه به وزارت خارجه برای میزبانی از منافقین احضار و درخصوص حمایت از تروریسم تذکر داده شد. 

وی درخصوص دو شهروند ایرانی که در فرانسه به قتل رسیدند هم گفت: پیگیر وضعیت دو شهروند ایرانی هستیم اطلاعات کافی درباره اصل موضوع نداریم که ماهیت نژاد پرستانه یا تروریستی بوده و منتظر پاسخ هستیم.

وی درباره اجلاس ریاض با موضوع سوریه و عدم دعوت از ایران گفت: همه ظرفیت های خود را به کار خواهیم برد تا امنیت ثبات و حاکمیت ملی و سرزمینی سوریه حفظ شود. در قالب پروسه آستانه اعلام آمادگی کردیم. اجلاس ریاض ادامه اجلاس عقبه است. بسیاری از کشورها دعوت نبودند و یا شرکت نکردند. هر روندی که به تثبیت اوضاع در سوریه کمک کند ما حمایت می کنیم. این نشست منجر به صدور بیانیه نشد و این معنادار است.

بقایی درباره اف.ای.تی. اف گفت: درباره اجرای توصیه‌های گروه ویژه مالی و یا اف.ای.تی.اف این موضوع در دستورکار بخش‌های کشور بوده و در مجمع تشخیص بررسی شد. این موضوع در دست بررسی است و وزارت خارجه در حد توان و وظایفش در این خصوص اقدامات لازم را صورت خواهد داد.

وی درباره آتش سوزی در کالیفرنیا گفت: مقامات ما با آسیب دیدگان ابراز همدردی کردند. دفتر حفاظت منافع جمهوری اسلامی ایران در واشنگتن بیانیه صادر و برای کمک به هوطنانی که آسیب دیدند اعلام آمادگی کرد. تعدادی از هموطنان با دفتر حفاظت منافع تماس گرفتند و درخواست کمک کرده اند.

سخنگوی وزارت خارجه در مورد انتصاب شیبانی بعنوان نماینده ایران در امور سوریه گفت: این تغییرات در وزارت خارجه امر طبیعی است و با توجه به تحولات در منطقه و فعال کردن همه ظرفیت‌های دستگاه دیپلماسی این تغییرات صورت گرفت. موضع ما در رابطه با سوریه همان موضع قبلی است و در همین چارچوب به فعالیت‌های دیپلماتیک ادامه خواهیم داد.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: موضع ما درباره گفتگو و مذاکره ثابت است. جمهوری اسلامی ایران برای رفع شبهاتی که ناموجه درباره برنامه صلح آمیز هسته ای هست، همواره مسیر گفتگو را طی کرده و هیچگاه میز مذاکره را ترک نکردیم. امروز یا فردا گفتگوهایی بین ایران و سه کشور اروپایی در جریان خواهد بود. در مورد آمریکا هم در زمان مقتضی تصمیم خواهیم گرفت. مذاکره جاده دو سویه است و با رسمیت شناختن و احترام متقابل می تواند صورت بگیرد.

بقایی درباره مذاکره ایران و اروپا در ژنو گفت: موضوع رفع تحریم ها همیشه برای ما اولویت بوده و یاد گرفتیم خودمان را قوی و اقتصاد خود را با داشته هایمان محکم کنیم. وظیفه ماست برای رفع تحریم ها از اقدامی فروگذار نکنیم این تحریم ها ظالمانه و غیر قانونی است. در این دور مباحث دوجانبه و طیفی از موضوعات به اضافه موضوع هسته ای بحث خواهد شد. بیشتر ادامه نشستی است که در آذرماه برگزار شد و همچنین شنیدن نقطه نظرات و مواضع یکدیگر.

سخنگوی وزارت خارجه در خصوص سفر دبیر شورای عالی امنیت ملی به آذربایجان و ارمنستان گفت: سفر آقای احمدیان به باکو و ایروان از قبل برنامه ریزی شده بود که انجام شد. رابطه ما با هر دو کشور آذربایجان و ارمنستان رابطه مهمی است. برای ما امنیت در قفقاز جنوبی مهم است و از هر ظرفیتی برای ارتقای امنیت در این منطقه مهم استفاده می‌کنیم. امنیت باید توسط کشورهای منطقه و به دور از مداخلات خارجی تامین شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره روابط ایران و سوریه گفت: ما معتقدیم باید اجازه داد بدون دخالت خارجی سوری ها سرنوشت و آینده خود را تعیین کنند. یکپارچگی و تمامیت ارضی سوریه باید حفظ شود و منطقه هم از کمک دریغ نورزد. روابط ما با سوریه بستگی به عملکرد و رفتار طرف های مقابل دارد. 

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره خبر دیدار عراقچی با همتای سوری در بغداد گفت: من اطلاعی ندارم.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره اخبار مطرح شده در خصوص نفت ایران در چین گفت: موضوعات را بگذارید به حساب خبرسازی‌های مختلفی که در حوزه‌های مختلف درباره ارتباط ایران و چین مطرح می‌شود. هدف آن مشخص است. ارتباط ما با شرکای اقتصادی به نحوی است که از هر فرصت و امکان و ظرفیتی استفاده می‌کنیم برای تداوم روابط تجاری و با چین هم رابطه‌ای که داشتیم کاملا تثبیت شده و طبیعی است.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با انتخاب رئیس‌جمهور جدید لبنان و آینده روابط تهران و بیروت گفت: ما خوشحال هستیم که رئیس‌جمهور لبنان انتخاب شده و ما این موضوع را به دولت و ملت لبنان تبریک گفته‌ایم و موضع ما در این زمینه روشن است.

سخنگوی وزارت خارجه گفت: حتماً آینده روابط ایران و لبنان با توجه به سابقه درخشان این روابط، آینده‌ای روشن خواهد بود.

وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در جریان سفر نخست‌وزیر عراق به ایران در ارتباط با پرونده آقای «نوری »شهروند ایرانی که در عراق در بازداشت به سر می‌برد صحبت شده است گفت: پیگیری وضعیت این شهروند ایرانی و تلاش برای آزادی ایشان یک موضوع ثابت در جریان گفت‌وگوهای ایران و عراق در سطوح مختلف است و در این سفر نیز درخواست خانواده ایشان و وزارت خارجه در ارتباط با این موضوع به نخست وزیر عراق اعلام شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در پاسخ به سوالی درباره بیانیه وزارت دادگستری آمریکا و ادعای قاچاق مواد هسته‌ای به ایران توسط یاکوزای ژاپن گفت: این بیانیه واقعا از جهتی مضحک است و از جهتی اوج ابتذال و دسیسه‌چینی علیه جمهوری اسلامی ایران را نشان می‌دهد. در آن بیانیه البته اتهامی متوجه ایران نشده و گفته شده یکی از مقام‌های امنیتی آمریکا که خودش را به‌عنوان طرف معامله این شهروند ژاپنی معرفی کرده، به‌صورتی وانمود کرده که یک مقام امنیتی یا نظامی ایرانی است. او این اقدام را به این منظور انجام داده که طرف مقابل را برای کالایی که می‌خواسته، ترغیب کند و از این شهروند ژاپنی درخواست کرده برای او از میانمار اورانیوم در سطح تسلیحاتی تهیه کند. اگر تمام این سناریو را در نظر بگیرید، به نظرم گویای این واقعیت است که همه اتهام‌هایی که در این سال‌ها علیه ایران مطرح شده، عمدتا سناریوسازی‌های هالیوودی برای اعمال فشار به ایران بوده است.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در مورد سفر اخیر نماینده سازمان ملل در امور یمن به تهران و دیدارش با مقامات ارشد وزارت خارجه ایران گفت: گفت‌وگوها در مورد یمن وتحولات مربوط به آن به صورت منظم بین ایران و نماینده سازمان ملل در امور یمن برگزار می‌شود، این مذاکرات به صورت دوره‌ای انجام می‌شود و گفت‌وگوهای اخیر نیز در راستای تعاملات قبلی است.

وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در جریان سفر نخست‌وزیر عراق به ایران در ارتباط با پرونده آقای «نوری »شهروند ایرانی که در عراق در بازداشت به سر می‌برد صحبت شده است گفت: پیگیری وضعیت این شهروند ایرانی و تلاش برای آزادی ایشان یک موضوع ثابت در جریان گفت‌وگوهای ایران و عراق در سطوح مختلف است و در این سفر نیز درخواست خانواده ایشان و وزارت خارجه در ارتباط با این موضوع به نخست وزیر عراق اعلام شد.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در مورد اخبار منتشر شده مبنی بر این که ژاپن به دنبال این است بین ایران و آمریکا میانجیگری و تبادل نظر کند، گفت: دفتر حافظ منافع آمریکا در ایران ( سفارت سوئیس) مسیر رسمی و دیرینه تبادل پیام بین ایران و آمریکاست. طبیعی است که طرف‌های دیگر هم بخواهند در این حوزه نقش‌آفرینی کنند و ما به نظرات طرف‌هایی که در این زمینه اظهار نظر می‌کنند، توجه می‌کنیم ولی همانطور که گفتم مسیر اصلی و رسمی ارتباطی ما برای تبادل پیام با آمریکا، سفارت سوئیس در تهران به عنوان حافظ منافع این کشور در ایران است.


ت ت
کدخبر: 258524 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین