نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی:

جبهه پایداری و تندروها خاکریز به خاکریز جلو می‌آیند/ چرا وزرا باید دنبال نوبت گرفتن از ثابتی و رسایی باشند؟

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی بر این باور است نقش رئیس مجلس در جلساتی مانند جلسه استیضاح عبدالناصر همتی بسیار موثر بود اما این اتفاق رخ نداد.

جبهه پایداری و تندروها خاکریز به خاکریز جلو می‌آیند/ چرا وزرا باید دنبال نوبت گرفتن از ثابتی و رسایی باشند؟

به گزارش منیبان، گفت‌وگو با غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی آن هم در ماه رمضان حال و هوای خاص خود را دارد. او که دو دوره است از حضور در مجلس جامانده اما قدرت سخنوری‌اش را حفظ کرده و هنوز مانند همان روزهایی که در مجلس نطق می‌خواند، صحبت می‌کند.

جعفرزاده ایمن‌آبادی سابقه حضور در مجلس‌های نهم و دهم را در کارنامه دارد، همان مجلس‌هایی که توسط علی لاریجانی اداره می‌شدند و شاید جعفرزاده براساس همان سابقه همکاری با لاریجانی است که می‌گوید: «من نیروی علی لاریجانی هستم و با افتخار هم می‌گویم. چون با او زندگی کرده‌ام و قبولشان دارم، به او اعتقاد دارم.»

پیشنهاد ویژه
 

عملکرد تندروها محور دیگر گفت‌و‌گو با جعفرزاده ایمن‌آبادی بود. او بر این باور است که باید سفت و سخت‌تر با این طیف برخورد کرد. چنانچه می‌گوید: «اگر آقای پزشکیان با همین دست فرمان پیش برود، جبهه پایداری، تندروها و کسانی که در کرسی‌های مجلس هستند خاکریز به خاکریز جلو خواهند آمد.»



جعفرزاده ایمن آبادی تاکید می‌کند که «در انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم همه پای کار‌ آمدند، تمام نظام آمد. موافقین، منتقدین و اصلاح‌طلبان همه پای کار آمدند، در نتیجه فقط ۵۰ درصد پای صندوق آمدند یعنی ۵۰ درصد به هیچ عنوان قبول نکردند که بیایند این فاجعه است. ما نیاز به مردم داریم.»

 

در ادامه گفت‌و‌گوی آوش با غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی، نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی، را می‌خوانید:

طومار نویسی نمایندگان کار سخیفی بود

 

مصاحبه را از نگاه شما به سال جدید شروع می‌کنیم، فضای سیاسی کشور را چگونه پیش‌بینی می‌کنید؟ 

در فضای سیاسی منتظر یک بازنگری رفتاری از سمت آقای پزشکیان هستم. بالاخره واژه‌ای تحت عنوان وفاق را به جامعه تزریق کرد. ما از وفاق برداشتی داشتیم و هنوز هم اصرار داریم برداشت ما درست است چراکه هر چیزی الزام، ملزومات و ضروریاتی دارد. اگر آقای پزشکیان با همین دست فرمان پیش برود، جبهه پایداری، تندروها و کسانی که در کرسی‌های مجلس هستند، خاکریز به خاکریز جلو خواهند آمد. در مورد بحث قانون عفاف و حجاب که اصلا استقبال کننده‌ای نداشت، مشاهده کردیم مجمع ۵۰ نفره‌ای که نمی‌توانستند در مجلس جمع شوند در صحن مجلس طومار نوشتند. مگر نماینده مجلس طومار می‌نویسد؟ طومار یعنی درخواست. بالاترین قوه تقنینی کشور طومار نمی‌نویسد، این یک کار سخیف بود. این‌ها خاکریز به خاکریز جلو خواهند آمد و همه منویات و نقشه‌هایی که برای مردم کشیده بودند را پیاده خواهند کرد و از کسانی که به فرمایش رهبری لبیک گفتند، به انتخابات آمدند و به آقای پزشکیان رأی دادند، انتقام خواهند گرفت.

روابط داخلی پزشکیان آتش زیرخاکستر است

با همین فرمان فضای سیاسی متشنج‌تر و دولت آقای پزشکیان ضعیف‌تر خواهد شد به این معنی که آقای پزشکیان برش سیاسی کمتری خواهد داشت. روابط خارجی‌ که تعیین تکلیف شد، روابط داخلی او هم آتش زیر خاکستری است که گُر گرفته و در حال سوزاندن است. دو وزن یسار و یمین، یعنی آقای همتی و آقای دکتر ظریف رفتند. در حال خالی کردن پشت آقای پزشکیان هستند و به نظر من این ادامه‌دار خواهد بود.

سال ۱۴۰۴ گرد و غبار سیاسی بیشتری خواهیم داشت

با شناختی که از تندروها دارم آن‌ها در تصاحب قدرت و کرسی‌ها سیری ناپذیرند. اگر بخواهم در یک جمله کوتاه بگویم، فضای سیاسی در سال ۱۴۰۴ با این فرمان متشنج‌تر خواهد شد و گرد و غبار سیاسی بیشتری در جامعه خواهیم داشت که بر یک سری داستان‌های دیگر، سرپوش بگذارد.

تندروها با استیضاح آقای همتی سونامی راه انداختند تا محکومیت دو وزیر دولت سیزدهم بُرد نداشته باشد

اگر دقت کنید بعد از قصه استیضاح آقای همتی در مجلس داستان ابلاغ آرای صادر شده برای دو وزیر دولت سیزدهم پیش آمد. اگر نطق‌های یک هفته قبل از ابلاغ احکام را هم پیگیری کنید، متوجه هجمه‌ها به آقای اژه‌ای می‌شوید. به عنوان یک کارشناس سیاسی به این نتیجه رسیده‌ام اینها از رأی مطلع شده بودند و زمان صدور رأی را می‌دانستند بنابراین نیاز به یک سونامی بزرگ طوفانی و گرد و غبار داشتند که آن دو رأی بسیار خوب آقای اژه‌ای، که در تاریخ این کشور به عنوان استدلال قوه قضاییه ثبت خواهد شد، در مورد محکومیت دو وزیر بیشتر در جامعه بُرد پیدا نکند. بعد از ۲۴ ساعت داستان مجلس، دو رأی وزرای دولت سیزدهم ابلاغ شد و تا حدود زیادی در حواشی ظریف و همتی گیر کرد. پس، آن استیضاح و آن استعفای اجباری، که می‌گویم برکناری، کاملاً با برنامه بوده است.

به اقدامات برخی نمایندگان در مجلس اشاره کردید. آیا در دوران نمایندگی خود تصمیمی گرفتید که بعدا از آن پشیمان شوید؟

این امر خیلی غیر طبیعی نیست. هرکسی در کوران زندگی خود چه خانوادگی، چه شخصی، چه اجتماعی و داستان‌های دیگر پشیمان شده است. حتماً رشد می‌کند و بالغ‌تر می‌شود، اطلاعاتش افزایش پیدا می‌کند و متوجه می‌شود تصمیمش اشتباه بوده است. دفاع از برخی وزرا و یا بالعکس مخصوصاً بعد که کارنامه آن‌ها را دیدم. البته پشیمانی من از حیث دفاع‌ها نسبت به مواردی که علیه‌شان صحبت کردم، بیشتر است. چراکه درباره مواردی منفی صحبت کردم، بعد متوجه شدم خیلی درست بوده اما بعداً که کار آن وزیر یا مسئول و مدیر را دیدم، احساس گناه کردم. این توصیه را به همکاران دارم که در بیان مطالب خود سعی کنند با دقت بیشتری عمل کنند. اگر بار دیگر این فرصت برای من فراهم شود، همکاری به آن شکل با مجموعه دولت‌ها انجام نخواهم داد.

در مجلس شاهد معامله‌های سیاسی پشت پرده برای تصویب یا رد طرح‌ها و لوایح بوده‌اید؟

معاملات سیاسی را نمی‌دانم یعنی چه، ولی این که با هم به یک تفاهم برسند و نماینده مشکلی داشته باشد و وزیر بخواهد آن مشکل را حل کند، وجود داشته است. به این ترتیب که فرض کنید در حوزه انتخابیه نماینده یک آزاد راه، بزرگراه، کمربندی یا اتوبان و یا کارخانه‌ای وجود داشته لذا وزیر را تحت فشار گذاشته که وزیر با احداث و یا تعمیر آن موافقت کند، کسی نمی‌تواند این مسئله را انکار کند زیرا وجود دارد اما معامله‌ای که نفعش به مردم نرسد را ندیدم.

رشوه را تحویل دستگاه امنیتی دادم

در دوره نمایندگی کسی به شما مستقیم یا غیر مستقیم پیشنهاد رشوه داد؟

این هم در کشور ما خیلی غیر طبیعی نیست. البته رشوه را تحویل دستگاه عالی نظارتی و امنیتی کشور دادم.

شاهد برخورد بودید؟

متاسفانه خیر. بعد از پخش این مصاحبه هم اگر دستگاه امنیتی من را بخواهد دوباره خواهم گفت. چون واقعاً برخی چیزهایی که گزارش می‌کردم، استنباطم این بود که مبارزه با فساد می‌کنم اما حداقل از نتیجه آن بی‌اطلاع هستم و آن اتفاقات هنوز می‌افتد.

هفته ای نبود که بازخواست نشوم 

به دلیل مواضع سیاسی که در مجلس داشتید و صراحت لهجه، تهدید هم شدید؟

آسیب زیاد دیده‌ام. این که الان دو دوره در مجلس نیستم فقط به خاطر بیان آن مطالب است. در دو مرحله ۱۱ و ۱۲ به شورای نگهبان رفتم، مواردی که درباره ردصلاحیتم می‌گفتند فقط این بود که چرا این را گفتید و چرا آن را گفتید؟ چرا این را اینطوری گفتید یا چرا اینجا رفتید؟ استقلالِ نمایندگی مجلس در ایران جا نیافتاده است. برای بیان مطالب خود نباید ترس داشته باشید، این صراحت قانون اساسی و مصونیت نمایندگان است ولی متاسفانه این نیست.

اگر نمایندگان واقعی مردم در مجلس بودند اتفاقات ۱۴۰۱ رخ نمی‌داد

 هفته‌ای نبود که بازخواست نشوم. احضار می‌شدم که این مورد امنیت ملی بود، این جا کشور آسیب دید، دشمنان استفاده کردند، شبکه‌های خارجی... این‌ها یعنی چه؟ نماینده مجلس وظیفه دارد حرف بزند. این نکته را با صراحت می‌گویم اگر انتخابات مجلس مهندسی نمی‌شد و این نمایندگان در آن جا نمی‌بودند و مردم نمایندگان واقعی خود را انتخاب می‌کردند، این سطح نارضایتی در جامعه نبود و اتفاقات ۱۴۰۱ رخ نمی‌داد و جوان‌ها نمی‌گفتند خودمان در خیابان حق خود را بگیریم.

در انتخابات اخیر همه نظام پای کار آمد اما ۵۰ درصد به هیچ عنوان قبول نکردند در انتخابات شرکت کنند

بزرگترین مشکل این کشور طومار حجاب در مجلس است؟ از این زشت‌تر کاری داریم؟ مردم درگیر این همه گرفتاری و بیکاری و نبود ارز و دلار و گرانی و مشکلات هستند، بگذارید نماینده حرف بزند. شورای نگهبان وجود دارد، نماینده اگر چیزی تصویب کند شورای نگهبان می‌تواند رد کند، ترس از چه دارید؟ اجازه دهید چند نفر روی آن صندلی بنشینند، حرف مردم را بزنند تا مردم هم تخلیه شوند. مردم تخلیه نمی‌شوند. مردم احساس می‌کنند صدای‌شان بیرون نمی‌آید و بلندگویی ندارند. بلندگوی آن‌ها نماینده‌ها هستند، نه نماینده دو، سه درصدی. در این ریاست جمهوری چهاردهم همه پای کار‌ آمدند، تمام نظام آمد، موافقین، منتقدین و اصلاح‌طلبان همه پای کار آمدند ولی تنها ۵۰ درصد واجدین شرایط پای صندوق آمدند. نمی‌دانم این صدای زنگ خطر تا کجا باید کشیده شود که چند نفر در این مجلس بیدار شوند. یعنی ۵۰ درصد به هیچ عنوان قبول نکردند پای صندوق رأی بیایند و این فاجعه است. ما نیاز به مردم داریم. اگر ۴۵ سال انقلاب را به این جا آوردیم به پشتوانه مردمی بود که البته همه هم می‌دانند آن پشتوانه را الان نداریم.

به نارضایتی مردم اشاره کردید. وقتی نماینده بودید، موردی بود که احساس کنید به مردم خیانت شده اما نتوانستید درمورد آن صحبت کنید؟

خیلی کم بوده است. برخی مواقع به چیزهایی می‌رسیدیم که اصلاً باب رضایت ما نبود اما اخلاق حرفه‌ای و پروتکل می‌گوید وقتی چیزی در مجلس تصویب می‌شود همه باید آن را قبول کنند. ولی قبل از آن اعتقاد داشتم این موضوع به هیچ عنوان به نفع مردم نیست.

رئیس مجلس نباید گله کند، باید پرونده تشکیل دهد

مثل چه مواردی؟

اجازه دهید مثال‌ها را نگویم. ما مخالف بودیم و مخالف هم حرف زدیم. تلاش هم کردیم و کارمان را انجام دادیم. حتی بعضاً برعکس این موارد تصویب کردیم، رفت و زمین خورد. یک کمیته در مجمع تشخیص مجمع نظام که اعضایش را نمی‌دانیم (این کار را انجام داد). این نقص است. مجلس بالاترین دستگاه تقنینی در کشور است، همین مجلس هم نباید تضعیف شود. این را اعتقادی می‌گویم، مجلس یک ستون این نظام است. چیزی را که تصویب می‌کنید، نباید یک کمیته نظارتی در مجمع تشخیص، که هیچ جای قانون اساسی نیست، نظر بدهد و شورای نگهبان از آن تبعیت کند.

کلیپی از آقای قالیباف دیدم که در مورد واردات خودروها گله می‌کند که دو سال است تصویب کرده‌اند تا وارد شود اما خودروهای دست دوم نمی‌آورند. رئیس مجلس که نباید گله کند، نماینده نباید گله کند، باید برخورد کند. آئین‌نامه مجلس برای رئیس مشخص کرده پرونده تشکیل دهد، به دست قوه قضائیه دهد و بگوید این قانون را تصویب کرده‌ام ولی این نهاد انجام نمی‌دهد.  

پشت سر پزشکیان نماز می‌خوانم 

از آقای قالیباف و قوه مقننه صحبت کردید. به تازگی قضیه استیضاح آقای همتی را داشتیم. از طرفی شاهد برکناری آقای ظریف از دولت هم بودیم، با همه این موارد فضای وفاق ملی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

این را باید آقای پزشکیان جواب دهد. به او ارادت دارم و پشت سرش نماز می‌خوانم و ایمان دارم. آقای پزشکیان از جمله روسای جمهوری است که یک کلمه خلاف اعتقاداتش نمی‌گوید، این را شهادت می‌دهم اما  کاش قبل از ریاست جمهوری‌ وفاقی که الان عمل می‌کند را، ترجمه می‌کرد. قرائت‌های ما باهم برخورد کرد. وفاق خیلی درست و یک شرط عقلانی است. مگر کسی می‌تواند بگوید وفاق چیز بدی است و از روز اول برای جنگ و دعوا به کرسی ریاست جمهوری آمدم؟ ولی وفاق مانند یک اتوبان دو طرفه، بده بستان دارد. وقتی آدم سیاست یک‌طرفه گارد خود را باز می‌کند، یعنی پرچم باخت خود را بلند کرده است. این طرف مقابل که به هیچ صراطی مستقیم نیست را جسور می‌کند. الان بدهکار هم شده‌ایم، طرف‌هایی که در انتخابات با آن‌ها تنش داشته‌ایم طلبکار شده‌اند. کسانی که وقتی آقای پزشکیان رأی آورده بود دفتر خود را جمع کرده و چمدان و کیف‌هایشان را بسته بودند، می‌گویند ما را ابقاء و ثابت کنید که وفاق داریم. این سهم‌خواهی نیست، ارث خواهی است. ارث پدری چیز دیگری است.

بزرگترین فساد مالی در تاریخ ایران در دولت اصولگرایان رخ داد 

مردم تغییری ندیده‌اند. مدیران پاسخ نداده‌اند و کشور را به فضاحت برده‌اند. دو وزیر را تازه محکوم به زندان کرده‌اند. بزرگترین فساد مالی در تاریخ ایران در دولت اصولگرایان رخ داد البته این نفی زحمات نیست، همه دولت‌ها زحماتی کشیده‌اند. به جز بنی‌صدر، خائن نداشتیم. آقایان احمدی‌نژاد، هاشمی، خاتمی و روحانی هر کدام کاری انجام دادند اما به نیت خیانت نبود. برداشتی که از وفاق داشتیم با برداشتی که این دولت داشت متفاوت است. الان هم می‌بینیم حرف ما درست بوده است. ممکن بود در ابتدای کار آقای پزشکیان گفته باشد شما نمی‌دانید وفاق چیست، بگذارید من به شما بگویم. الان می‌بینیم این وفاق نتیجه نگرفته است. چه کسی قبول می‌کند پایداری ۱۸۰ رأی دارد؟ هیچ‌کس. تیم‌های دیگری که در مجلس بودند ناگهان میدان را خالی کردند.

راضی نبودم آقای همتی به دست پایداری‌ها بیفتد

شاید جای آن اینجا نباشد ولی به صحبت‌های آقای همتی نقد دارم. آقای همتی انگار نرفته بود از استیضاح بیرون بیاید. این را باید منصفانه گفت که انگار رفته بود خود را خالی کند. مقداری فضا تندتر هم شد. معاون پارلمانی آقای رئیس‌جمهور هم اصلاً این کاره نبود و پایگاهی در مجلس ندارد. البته از خود دولت هم پالس آمد، این را موثق می‌گویم. من از آقای همتی دل خوشی ندارم و نقدهایی به او دارم اما راضی نبودم به دست پایداری‌ها بیفتد. من در مورد استیضاح او با نماینده‌ها تماس می‌گرفتم، می‌گفتند با دولت تماس گرفته‌ایم و به ما گفته‌اند با خودتان است. از این استنباط می‌کنیم که دولت خیلی تمایلی به آقای همتی ندارد. این دولتی که می‌گویم منظورم آقای پزشکیان نیست. یعنی در مجموعه دولت و کابینه او عناصری هستند که نمی‌خواستند آقای همتی بماند. فساد و رانت خواری بزرگ در کشور داریم و پیگیری آن وظیفه وزارت اقتصاد بود. وقتی اواخر بهمن ماه این موضوع به بیرون درز کرد، می‌دانستم بلایی سر آقای همتی خواهد آمد.

نصف طلبکاری 4 میلیارد دلاری متعلق به آقازاده‌ای است که 32 کشتی نفتی دارد

این جمله را می‌گویم و از شما خواهش می‌کنم آن را پخش کنید. ۴.۶ میلیارد دلار صادرات کشورمان، به کشور برنگشت. شما به من ۲۴ ساعت دلار بدهید و من ۷۲ ساعت بعد به شما برگردانم، این برای من سود دارد. از این ۴.۶ میلیارد دلاری که رفت و برنگشت، ۲.۲ میلیارد دلار متعلق به آقازاده‌ای است که ۳۲ کشتی نفتی ما دست اوست. ۶ ماه به او تنفس دادند. من توئیت زدم. یک نفر در این کشور نپرسید این که تو می‌گویی چیست؟ حدود ۵ میلیارد دلار از این کشور خارج شده و باید برگردد ولی به او تنفس داده‌ایم. به او می‌گوئیم، می‌گوید ۵ شنبه و جمعه بود، آفتاب بود، برف آمد، تعطیل شد، قرار است شش ماه دیگر برگردانند. می‌دانید چه سود کلانی می‌برد؟ آقای همتی جلوی این کار ایستاده بود.

چرا کمیته 7 نفره فروش نفت، برگشت دلار به کشور را قسط‌بندی کرد؟

کمیته هفته نفره در فروش نفت مقصر است. همین جا از آقای اژه‌ای خواهش می‌کنم این کمیته را احضار و ببیند چرا صادراتی که پالایشگاه‌های پتروشیمی و فلزی انجام داده‌اند، برنگرداندند که وضعیت دلار این شود؟ به چه حقی این کمیته هفت نفره به آن‌ها مهلت، تحفیف و تنفس داد و تقسیط کرد؟ چرا باید ۲۳۰ هزار شهید دهیم که چند نفر در این مملکت از کاسب تحریم به تاجر تحریم برسند؟

قطعا در بستگان شما افرادی با صداقت و درستی بوده‌اند و جوانی خود را گذاشته‌اند و زیر خروارها خاک هستند. من با افتخار ۳۷ سال است که روی ویلچر هستم. چطور ببینم، کسی مملکت را می‌چاپد؟ هرکسی می‌خواهد با آن برخورد کند بلایی سرش می‌آوردند.

این کمیته فروش نفت در وزارتخانه است؟

کمیته فروش هفت نفره سران قوا تشکیل داده‌اند که در رابطه با دور زدن تحریم‌ها تصمیم گیرنده است.

اعضای آن را می‌دانید؟

اجازه دهید اسم نگویم. این کمیته در این مملکت در مورد نفت ۸۵ میلیون نفر ایرانی به این شکل تصمیم می‌گیرد. این کمیته کجا باید بازخواست شود؟ چرا تضامینی نگرفتند تا شب عید قیمت دلار به این صورت شود؟ 

می‌خواهند دولت پزشکیان را به سمتی ببرند که استعفا دهد 

برخی بر این باورند که پشت پرده استیضاح آقای همتی و سوال از وزرا سهم خواهی‌هایی است که به نتیجه نرسیده است؟ 

الان راضی به سهم خواهی نیستند. تا جایی که بتوانند می‌خواهند، دولت آقای پزشکیان را به سمتی ببرند که استعفا دهد. من از آقای پزشکیان خواهش کردم، به‌خاطر این مردم فقط شهید شود تا بخواهد از جایگاه خود بیرون بیاید. آقای پزشکیان از من مصمم‌تر، وطن پرست‌تر، مومن‌تر و انقلابی‌تر هستند.

 فکر کنم پزشکیان خانه تکانی کند

مانند اتفاقی که برای شهید رئیسی افتاد؟

خیر، منظور من این است که تحت فشارها خسته نشود. چون شعار می‌دهند و کمپین‌هایی درست کرده‌اند که آقای پزشکیان استعفا دهد. آقای پزشکیان باید مردانه تا آخر، پای کار بماند. مردم هم تشخیص می‌دهند و می‌فهمند چه کسی دلسوز آن‌هاست و چه کسی آمده تا جیب خود را پُر کند. آقای پزشکیان حتما می‌ماند و خسته این کار نمی‌شود. آدم برای وزارت در این کشور کم نیست. بهتر است آقای پزشکیان یک خانه تکانی و پوست اندازی انجام دهد. رئیس جمهور با این شرایط شش ماه این راه را آمد و دیگر کافی است.

 چرا وزرا باید دنبال نوبت گرفتن از ثابتی و رسایی باشند؟

پزشکیان در سال ۱۴۰۴ پوست اندازی کند و از نیروهای خود و کسانی که به او وفادار هستند و به گفتمانش اعتقاد دارند با همین اراده استفاده کند. رمز موفقیت دولت آقای خاتمی، که همه استانداردها و شاخص‌ها می‌گوید موفق‌ترین، سالم‌ترین، کاراترین، پر نتیجه‌ترین و مثبت‌ترین دولت بعد از انقلاب بود، این است که دوستان خود و کسانی که اعتقاد به اصلاحات داشتند را پای کار آورد و کار هم نتیجه گرفت. شما نمی‌توانید با شیر، گاو پلنگ کشور را اداره کنید. باید تکلیف خود را روشن کنید. این جمله را می‌گویم و خواهش می‌کنم پخش کنید. چرا باید وزرا پشت در آقای قالیباف، حتی آقای جلیلی و به دنبال نوبت گرفتن از آقای رسایی، کوچک‌زاده و ثابتی باشند؟ چرا وزرا باید پیش آن‌ها بروند؟ در این دولت چرا این اتفاق افتاد؟ هیچ‌وقت سابقه آن را نداشته‌ایم. الان به دفتر دولت بروید و سوال کنید، چند وزیر وقت درخواست داشتند تا پیش آقای پزشکیان بروند، خیلی کم‌ هستند زیرا می‌دانند قدرت جای دیگری است. به آقای پزشکیان التماس می‌کنم اقتدارش را تثبیت کند.

اگر یک دلیل برای بهشت رفتنم باشد، استیضاح شیخ‌الاسلام است

پشت پرده استیضاح با چیزی که به مردم می‌گویند متفاوت است؟ این استیضاح‌هایی که به نام مطالبه‌گری از دولت در صحن مجلس توسط تندروها مطرح می‌شود، چقدر با خواسته واقعی آنها تطبیق دارد؟

بیشتر بهانه‌گیری و بهانه‌جویی است. استیضاح‌ها همیشه استیضاح بودند. در مورد استیضاح شیخ‌الاسلام در دوره آقای احمدی‌نژاد و همینطور آقای مرتضوی هنوز می‌گویم چه کار خوبی کردیم. اگر یک دلیل وجود داشته باشد که به بهشت بروم، همین است. من برای آقای شیخ الاسلام احترام قائل هستم اما استیضاح او به معنای واقعی کلمه درست بود. اما الان به این ترتیب نیست و ما از اسیتضاح این برداشت‌ها را نداریم. نمی‌گویم کابینه آقای پزشکیان بی‌نقص است. به تازگی یک متن را یادداشت کردم به این صورت که دولت ۵۶۶ همت از صندوق توسعه قرض کرده و اوراق گرفته است. ۳۲۱ همت در حساب وزارتخانه‌هاست اما خانم صادق، وزیر راه، گفته یک ریال در حسابم نیست. در حالی که ۲۰ هزار میلیارد در حسابش است. به ریز می‌توانم بگویم در حساب هر معاونت چقدر پول است. البته تنخواه‌ها در آن نیست.

من منکر ضعف دولت نیستم و بیش از همه خودم دولت را رصد می‌کنم. یادداشت‌ها و توئیت‌های من را می‌بینید که همه مستند است. برای همه اعداد سند دارم. دولتی که از ۴۱ هزار میلیارد تومانی که باید اوراق می‌فروخته فقط یک درصد پیشرفت داشته و ۵۶۶ همت قرض کرده است، الان می‌گوید پول نداریم، در صورتی که ۳۲۱ همت در حساب وزارتخانه‌ها وجود دارد. این طرف را هم بگوئیم زیرا مطالبه‌گر حقوق مردم هستم. نه با کسی عقد اخوت بسته‌ام، نه با کسی دشمنی دارم و نه به کسی چک سفید داده‌ام. حتما یادداشت من را دیده‌اید که چه راهکارهایی درمورد بازنشستگان و گروه‌های دیگر و پیمانکارانشان به دولت داده‌ام.

به ثابتی نصیحت می‌کنم اگر نپذیرفت وصیت می‌کنم

به نظر شما تندروهایی که به دنبال استیضاح و سوال از وزرا هستند و مدام دولت را نقد می‌کنند، بر اساس عقیده خود این کار را انجام می‌دهند یا حرکت نمایشی و برای جلب توجه است؟

ترکیبی از همه این‌ها است. قصد توهین ندارم. آقای ثابتی جوان است و خیلی جای کار دارد، او را دوستانه نصیحت می‌کنم. اگر از نصیحت خوش‌شان نیامد، وصیت می‌کنم. شما به دنیا نیامده بودید، آقای لاریجانی در حال خدمت برای این مملکت بود و آبروی خود را می‌گذاشت. خاطره‌ای از آقای لاریجانی بگویم که تاکنون جایی نگفته‌ام. در انتخابات مجلس دوازدهم، آقای علی لاریجانی ۷-۸ نفر را صدا کرد و در محفلی با هم جلسه گذاشتند. سوال این بود که آیا ثبت‌نام کنم یا نه؟ همه دوستان نظراتی دادند. تقریباً مخالفی نداشت که او ثبت‌نام نکند. همه موافق بودند و بعضاً شروطی را اضافه می‌کردند. این که می‌گویم آقای ثابتی به آقای لاریجانی ظلم می‌کند، این است.

 

لاریجانی گفت به خاطر انقلاب و نظام در انتخابات ثبت‌نام نمی‌کنم

آقای لاریجانی در جمع‌بندی خود گفت استنباط من این است که شورای نگهبان من را ردصلاحیت می‌کند. از آقای لاریجانی این اجازه را نگرفته‌ام که این خاطره را بگویم. یکی از دوستان که حتما شما می‌شناسید و از کسانی بود که در آن جلسه بود، گفت خیلی خوب است، بگذارید رد کنند. پاسخی که آقای لاریجانی داد، باید در تاریخ کشور ثبت شود. او گفت: اگر من به این نتیجه برسم که مرا رد خواهند کرد، ثبت‌نام نخواهم کرد زیرا انقلاب، نظام و جمهوری اسلامی ضربه می‌بیند. ما گفتیم ثبت‌نام کنید و بگذارید رد صلاحیت کنند تا ماهیت آنها روشن شود. او تنها کسی بود که مخالفت کرد. گفت: اگر به این نتیجه برسم و کوچک‌ترین پالسی داشته باشم که رد صلاحیت می‌شوم، به‌خاطر جمهوری اسلامی، انقلاب و نظام نمی‌آیم.

لاریجانی براساس نامه اژه‌ای به رهبری در انتخابات ثبت‌نام کرد 

 آقای اژه‌ای نامه‌ای برای رهبر انقلاب و شورای نگهبان نوشت که هیچ موردی در مورد آقای لاریجانی وجود ندارد، این عاملی شد که او فکر کرد که می‌تواند در انتخابات ریاست جمهوری ثبت‌نام کند. آن طور که می‌دانم آقای لاریجانی پیش آقای اژه‌ای رفته و از او خواسته بود همه اتهاماتی که در شب نامه‌ها نوشته می‌شد، بررسی کند. این‌طور که خبر دارم، قوه قضائیه نامه‌ای به شورای نگهبان و اگر اشتباه نکنم به دفتر رهبری نوشت که ما بررسی‌های لازم را انجام دادیم و اتهامات صحت ندارد. پسر آقای لاریجانی، روحانی است و در قم زندگی می‌کند اصلاً پنهان کار نیست. در نهایت مشخص شد و آقای لاریجانی با خیال راحت رفت و ثبت‌‌نام کرد. خیلی بی‌انصافی است که یک بچه بگوید از او بدم می‌آید، این نهایت ظلم به یک مسلمان است، آن هم در ماه مبارک رمضان.

این که یک نماینده مجلس پشت دوربین قرار بگیرد و بگوید از شخصی بدم می‌آید، شأن مجلس چه می‌شود؟

گفت همه بَدند و من خوب هستم. اتفاقاً می‌گویم هیچ برخوردی نشود و اجازه دهیم ماهیت آن‌ها مشخص شود. هر سایت، مجموعه‌ و رسانه‌ای کار کردید، ببینید مردم چه نوشتند.  

بنابراین آقای اژه‌ای نامه نوشتند که ثبت‌نام آقای لاریجانی اشکالی ندارد

من موثق شنیدم، نامه‌ای ندیدم. بسیار موثق شنیدم رئیس قوه قضائیه ادعاهایی که در پرونده آقای لاریجانی مطرح بود و در پرونده هم هست و مبنای قضاوت فقها و حقوقدانان شورای نگهبان قرار می‌گیرد، را بررسی کرده و پاسخ داده است. 

آیا شاهد اختلاف واقعی بین نماینده‌های تندرو و نماینده‌های دیگر در پشت درهای بسته و در جلسات غیر علنی بوده‌اید؟ زمانی که شما در مجلس حضور داشتید، تندروها هم حضور داشتند، برای مثال روز آتش زدن برجام فراموش شدنی نیست.

صدای آن‌ها کلفت‌تر و بلندتر است و جسارت‌شان هم بیشتر است.

پایداری‌ها ۱۸۰ رأی در مجلس ندارند

واقعا با نمایندگان دیگر درگیر می‌شدند؟

بله. حتی درگیری فیزیکی هم داشتیم. پرتاب دستگاه منگنه آقای مطهری و آقای کوچک‌زاده را یادتان هست؟ برخی از این‌ها ناشی از فشارها و عصبانیت‌هاست اما فکر می‌کنم رأیی که استیضاح آقای همتی آورد را باید بررسی کنیم. پایداری‌ها ۱۸۰ رأی در مجلس ندارند. عوامل مختلفی دخیل بود و نارضایتی تراشی‌هایی که انجام شد، تاثیرگذار بود. 

همه حواس آقای پزشکیان به مخالفین است

پول بازنشسته‌ها، پیمانکاران و حقوق مردم را نمی‌دهند. به نظر می‌رسد سیستمی می‌خواهد نارضایتی در بین مردم ایجاد کند. همیشه می‌گویم این مردم، نظام را خیلی دوست دارند خود دولتی‌ها، مردم را به خیابان هُل می‌دهند. کاری که باید انجام دهند را کنار می‌گذارند، نتیجه‌ همین می‌شود. عوامل مختلفی بود از جمله نارضایتی‌هایی که ایجاد شد و نماینده‌هایی که برای دولت زحمت کشیده بودند، نتیجه ندیدند. همه حواس آقای پزشکیان به مخالفین خود است و نه موافقین و کسانی که برای او زحمت کشیدند. ده‌ها نفر می‌شناسم که در آن ۲۰ روز خواب آرام نداشتند، زن و زندگی نداشتند، آبرو و همه سرمایه اجتماعی خود را گذاشتند اما دریغ از یک تلفن خسته نباشید و خداقوت اما الان افراد دیگری دور و بر آقای پزشکیان هستند. در حال حاضر فردی وزیر است که شب انتخابات علیه دولت توئیت زده است. آقای پزشکیان برادر، رفیق و دوست من بود و همین که نگذاشتم فرد دیگری روی مسند بیاید، کارم را انجام داده‌ام اما همه اینطور برداشت نمی‌کنند.  

دوست ندارم دوباره به مجلس برگردم

تائید صلاحیت نشدید. فکر می‌کنید دوباره به مجلس بر می‌گردید؟

دوست ندارم به مجلس برگردم این را قلباً هم گفتم، مجلس در رأس امور نیست. در حال حاضر مجلس، خانه ملت نیست. مجلس دهم و نهم خیلی بهتر بود. در کدام خانه ملت، طومار حجاب کف زمین می‌گذارند؟ اما اگر روزی برگردم همه توانم را خواهم گذاشت. در دوره گذشته از لحاظ شرعی احساس کردم که می‌توانم خدمت کنم اما ردصلاحیت شدم. ثبت نام یعنی اعلام آمادگی، هرکسی بار از روی دوش من برداشت خود او هم سر پل صراط جواب می‌دهد.

با افتخار می‌گویم نیروی لاریجانی هستم

اگر امروز وارد مجلس شوید، چه راهکاری برای کنترل رفتارهای افراطی و هزینه‌ساز برخی نمایندگان تندرو خواهید داشت؟ آیا اصلاح این فضا ممکن است؟

این را اگر بگویم خواهند گفت نیروی آقای لاریجانی هستم. من نیروی او هستم و با افتخار هم می‌گویم. با آقای لاریجانی زندگی کرده‌ام و قبولش دارم. به او اعتقاد دارم. اخیراً هم بحثی در فضای مجازی پیش آمده بود که نگذاشتید آقای عارف رئیس مجلس شود، ما اگر نگذاشتیم برای این بود که مخالف بودیم. هم فکر می‌کنم الان کشور نیاز به یک رئیس مجلس مانند آقای لاریجانی با آن سیاست، کیاست، پختگی، عقلانیت، درستی، وفاداری به نظام و رهبری دارد. روزی کتاب خاطرات خود را در رابطه با موضوعاتی که می‌خواستم صحبت کنم و دست خط آقای لاریجانی درباره همان موضوعات می‌نویسم.

کوچک‌زاده و رسایی می‌توانند درباره جلساتی که با آقای لاریجانی داشتند، بگویند

درباره چه موضوعاتی با آقای لاریجانی جلسه داشتند؟

بماند. آقای لاریجانی بسیار تابع رهبری و نظام است خیلی در مورد او کم لطفی شد. او شرایط را جمع می‌کرد، می‌آورد و باهمه تعامل و صحبت می‌کرد. آقای ذوالنور شاهد است، آقای کوچک‌‌زاده آدم منصفی است و می‌تواند بگوید. خود آقای رسایی می‌تواند بگوید چراکه آقای لاریجانی وقت می‌گذاشت و با این‌ها صحبت می‌کرد و ادله‌هایش را می‌گفت.  

کدام فرد عاقلی ۱۶ روز مانده به شب عید وزیر اقتصاد خود را بر‌می‌دارد؟

آیا افراطی‌ها قابل کنترل هستند؟

به هیات رئیسه و مشخصا رئیس مجلس بر می‌گردد که آتش بیار معرکه نباشند. خیلی چیزها را آقای لاریجانی نمی‌پسندید و اعلام می‌کرد، صلاح نظام، کشور و مملکت در طرح آن نیست. در برخی جلسات بر روی استیضاح اصرار داشتم، او وقت می‌گذاشت و با من بحث و هماهنگ می‌کرد تا ادله‌هایم را ارائه دهم. اما کدام فرد عاقلی ۱۶ روز مانده به شب عید وزیر اقتصاد خود را بر می‌دارد که رئیس شورای عالی اقتصاد کشور است؟

غلظت امثال کوچکی‌زاده و رسایی زیاد است

عجیب این است که شما کوچک‌زاده و رسایی را فرد منصفی می‌دانید.

عرض کردم که جناح‌های سیاسی و غلظت‌شان زیاد است اما صحبت‌های آنها متفاوت است. فکر می‌کنم اگر مقداری آقای قالیباف از خودش هزینه می‌کرد، در این شرایط استیضاح آقای همتی رخ نمی داد.

ت ت
کدخبر: 269348 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین