هند درخواست برجامی خود را مطرح کرد
"تی اس تیرمورتی" نماینده دائم هند در سازمان ملل اعلام کرد، هند از توافق جامع هستهای ایران یعنی برجام حمایت میکند و خواستار اجرای کامل و موثر آن است.
به گزارش منیبان؛ از شبکه خبری "ان دی تی وی" هند، نماینده این کشور در جلسه شورای امنیت با موضوع توافق هستهای ایران گفت: ما همیشه اعلام کردهایم که تمام مسائل مربوط به برجام باید به صورت صلح آمیز و از طریق دیپلماسی حل شود و از چنین تلاشهایی که به صورت موثر به حل مسائل موجود کمک کند، حمایت میکنیم.
وی همچنین اعلام کرد: تمام طرفها باید به تعهدات خود در برجام عمل کنند.
تیرمورتی با ابراز امیدواری از اینکه مذاکرات کنونی پیرامون برجام نتیجه مثبتی خواهد داشت، از ایران خواست تا به همکاریهای خود با آژانس بین المللی اتمی در ارتباط با فعالیتهای تاییدیه این آژانس و حل سایر مسائل ادامه دهد.
نماینده دائم هند در سازمان ملل تاکید کرد: ما از همه طرفها میخواهیم تا برجام را به صورت کامل اجرا کرده و به تعهدات خود عمل کنند. اجرای تعهدات در برجام در راستای تعهدات طولانی مدت و مشترک تمام کشورها خواهد بود.
نشست شورای امنیت سازمان ملل روز چهارشنبه (۹ تیر) برای بررسی یازدهمین گزارش دبیر کل سازمان ملل متحد درباره روند اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ درخصوص برجام برگزار شد.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد در یازدهمین گزارش خود در مورد اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ که پیش از برگزاری این نشست و درآستانه دور هفتم مذاکرات وین منتشر شده است، بازگشت آمریکا به برجام را اقدامی مناسب دانست و از واشنگتن خواست تحریمها علیه ایران را لغو و معافیتها را تمدید کند.
ایران و گروه ۱+۵ شامل آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و بریتانیا همراه با آلمان در ۲۳ تیر ۱۳۹۴ (۱۴ ژوئیه ۲۰۱۵) به توافقی جامع دست یافتند که براساس آن ایران برخی از فعالیتهای هستهایش را محدود کرد و در مقابل تحریمهای هستهای علیه تهران تعلیق شد و چند ماه بعد شورای امنیت با تصویب قطعنامه اجماعی ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) برجام را تایید کرد.
پس از پایان ریاست جمهوری باراک اوباما، دونالد ترامپ رئیس جمهوری تندروی آمریکا در ۸ مه ۲۰۱۸ (۱۸ اردیبهشت۱۳۹۷) فرمانی را امضا کرد که براساس آن آمریکا از توافق بین المللی و چندجانبه برجام بطور یکجانبه خارج و تحریمهای هستهای ایران که بر اساس برجام تعلیق شده بود، طی یک دوره زمانی بازگشت و جمهوری اسلامی ایران نیز تعهدات برجامی خود را کاهش داد.
پس از روی کار آمدن جو بایدن، تلاشهایی برای بازگشت آمریکا به برجام آغاز شده و اکنون مذاکرات برجام پس از ۶ دور گفتوگوهای فشرده و مستمر در وین، به مراحل پایانی نزدیک شده است.