چالش جدید گریبانگیر انگلیس شد/ دولت جانسون به حالت آماده باش درآمد!
دولت انگلیس در پی افزایش بهای حاملهای انرژی، ورشکستگی چندین شرکت خصوصی فعال در این حوزه و نگرانی از احتمال قطعی برق و گاز، در حالت آمادهباش قرار گرفت.
به گزارش منیبان، «پاول اسکالی» معاون وزیر بازرگانی انگلیس امروز (پنجشنبه) در گفتوگو با شبکه خبری بیبیسی اعلام کرد که با نهاد ناظر بر عملکرد شرکت های توزیع کننده انرژی در انگلیس (آفجم) در تماس است تا درصورت تداوم انحلال شرکتهای خصوصی، از مشتریان حفاظت کند.
فقط در یک هفته گذشته شرکتهای توزیعکننده برق و گاز ۱.۵ میلیون خانوار در انگلیس ورشکست و آنها را با مشکل مواجه کرده است. «آورو انرژی» و «گرین» هم دیروز (چهارشنبه) ورشکست شدند و حدود ۸۳۰ هزار تن از مشتریهای آنها به سایر شرکت های خصوصی با قراردادهای سنگین و تعرفههای بالاتر منتقل شدند. آفجم مسئولیت تعیین شرکت جایگزین را در این زمینه بر عهده دارد.
این تحولات درحالی صورت میگیرد که قیمت گاز از ابتدای امسال (۲۰۲۱) حدود ۲۵۰ درصد افزایش داشته و شرکتهایی که قراردادهای قیمت ثابت با مشتریان خود بستهاند حالا توان پرداخت اختلاف افزایش قیمتها را ندارند. ابتدای سال جاری بالغ بر ۷۰ شرکت در حوزه انرژی فعالیت میکردند اما احتمال میرود که این رقم تا پایان امسال به ۱۰ دستگاه برسد. به عبارت دیگر پیشبینی شده که شرکتهای توزیع کننده برق و گاز برای یک چهار خانوادههای انگلیسی طی ماههای آینده ورشکست شوند.
منابع خبری انگلیس، بحران به وجود آمده را به افزایش مصرف برق و گاز در آسیا و کاهش منابع انرژی نسبت دادهاند. آنها نگرانند که زنجیره این بحران به صنعت حمل و نقل و اخلال در روند توزیع مواد غذایی در ماههای آخر سال و حوالی کریسمس کشیده شود.
«پاول اسکالی» اوضاع کنونی را مقطعی توصیف کرده است. او دربرابر این سووال که برنامه دولت در صورت عدم کاهش قیمت گاز در ماههای آینده چیست ، گفت: ما باید خود را برای بدترین شرایط آماده کنیم... با تمام شرکتهای فعال در حوزه انرژی کار و وضعیت آن را مطالعه میکنیم تا اطمینان حاصل کنیم که میتوانیم از این دوره سخت و دشوار عبور کنیم.
نخست وزیر انگلیس همچنین پیشتر در اظهار نظری بحران کنونی را یک «مشکل کوتاهمدت» و ناشی از اوضاع کرونا عنوان کرد که به تدریج در نوسانات بازار ترمیم خواهد شد. بوریس جانسون توضیح داد که دولت برای عبور از این مقطع، بستههای مالی در نظر گرفته است. این درحالیست که «کواسی کوارتنگ» وزیر بازرگانی انگلیس طی سخنانی در مجلس عوام تصریح کرد که دولت به شرکتهایی که در حال ورشکستگی هستند کمک مالی نخواهد کرد.
وضع موجود و ابهام درباره آینده بازار انرژی در انگلیس، باعث نگرانی شدید و وحشت افکار عمومی شده است. رهبر دومین حزب پرجمعیت انگلیس چندی پیش دولت جانسون را متهم کرد که با غولهای انرژی در ایجاد این بحران همدست است.