لیتوانی طویله آمریکا را میفروشد
دولت لیتوانی به زودی یک طویله را که زمانی اجازه داده بود تا عوامل سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) از آن برای شکنجه مظنونان ربوده شده در ارتباط با "تروریسم" استفاده کنند، میفروشد.
به گزارش مُنیبان از خبرگزاری اسپوتنیک، سازمان سیا زمانی نام این محل را "پروژه شماره ۲" یا "بازداشتگاه بنفش" گذاشته بود؛ این مکان یک طویله فولادی واقع در جنگلی خارج از پایتخت لیتوانی است که شامل ۱۰ اتاق عایق صدا و بدون پنجره است که عوامل سیا مظنونان ربوده شده مرتبط با "تروریسم" را به صورت محرمانه با هدف شکنجه و بازجویی آنها به صورت مخفیانه به آنجا انتقال میدادند.
حالا اما طبق گزارش رویترز، دولت لیتوانی قصد فروش این ملک را با قیمتی که هنوز تعیین نشده، دارد.
آرویداس آنوسوسکاس که در سال ۲۰۱۰ تحقیقات پارلمان لیتوانی درباره این مکان را رهبری کرده، به این خبرگزاری گفت: "اینجا یک ساختمان به شدت محافظت شده بود که در آن یک نفر میتوانست هر کاری که میخواست انجام دهد. ما مشخص نکردیم دقیقاً چه اتفاقاتی در آنجا افتادند."
با این حال، ویلنیوس هرگز اعتراف نکرد که این ساختمان همان "بازداشتگاه بنفش" بوده است.
بین فوریه ۲۰۰۵ و مارس ۲۰۰۶، سازمان سیا از این ساختمان به عنوان یک مکان مخفی برای به اصطلاح برنامه "استردادهای فوقالعاده" خود استفاده کرد؛ نامی جذاب برای برنامه ربودن افراد و شکنجه آنها برای بیرون کشیدن اطلاعات در مورد القاعده یا سایر گروههای "تروریستی" در چارچوب به اصطلاح جنگ جهانی آمریکا با ترور.
از جمله شرایطی که زندانیان در آنجا با آن روبرو بودند شامل تراشیدن موهایشان در هنگام ورود، بستن چشمها یا گذاشتن سرپوش، بسته بودن دستها و پاهایشان در تمام مدت حضور در آنجا، نگهداری در حبس انفرادی و قرار گرفتن در معرض نور دائمی و سر و صدای شدید بود. واضح است افرادی که وارد این مکانها میشدند، به وکیل، قاضی، نهاد نظارتی یا هر نوع روند قانونی مقتضی دسترسی نداشتند.
از جمله کسانی که وارد آنجا شدند، خالد شیخ محمد بود که در گزارش کمیسیون تحقیقات ۱۱ سپتامبر به عنوان "معمار اصلی حملات ۱۱ سپتامبر" نام برده شده است؛ شخص دیگر عبدالرحیم النشیری است که گفته میشود مغز متفکر بمبگذاری علیه ناو یو.اس.اس کول در سال ۲۰۰۰ بوده است. دیگر مظنونهای منتقل شده شامل مصطفی الهوساوی، مظنون به حمایت مالی از حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ و ابو زبیده، که زمانی متهم به فعالیت به عنوان عضو ارشد القاعده شد و دولت آمریکا بعدا به عدم عضویت او در این گروه اذعان کرد، هستند.
بر اساس اسناد سیا، این مکان پس از خودداری دولت لیتوانی از بستری کردن الهوساوی در بیمارستان بسته شد. هر چهار نفر همچنان در بازداشت آمریکا در زندان پایگاه دریایی گوآنتانامو وابسته به نیروی دریایی ارتش آمریکا هستند.