فعالان هندی؛
ممنوعیت روسری، حمله به اعتقادات است
فعالان و کارشناسان در هند اعلام کردند، ممنوعیت استفاده از روسری یا حجاب برای دانشجویان، حمله به نمادهای اعتقادی است.
به گزارش مُنیبان از خبرگزاری آناتولی، چند هفته است که گروهی از زنان مسلمان در کالجی در ایالت "کارناتاکا" در جنوب هند از حضور در کلاسهای درس به دلیل پوشیدن روسری منع شدهاند.
در روز جهانی حجاب که سه شنبه برگزار شد، "فؤاز شاهین" دبیر ملی سازمان دانشجویان مسلمان هند که شاخه سازمان اجتماعی-مذهبی جماعت اسلامی است به آناتولی گفت که موسسات از ورود دانشجویانی که حجاب دارند ممانعت به عمل میآورند و این یک اقدام بر خلاف قانون اساسی است.
وی ادامه داد: این یک اقدام ناگهانی نیست و اکنون که اتفاق افتاده مرتبط با تفکیک و جداسازی مسلمانان است. ما چنین روایتی را اکنون شاهدش هستیم. حتی باورهای فرهنگی هم در حال تغییر هستند. چنین اقداماتی در اصل حمله به نمادهای عقیدتی است و برای قطبی کردن جامعه استفاده میشود.
این کارشناس و فعال هندی همچنین گفت: استفاده از حجاب یا هر چیز دیگری حق تضمین شده در قانون اساسی کشور است. سکوت در برابر چنین اقداماتی به معنای حمایت از آن است، بنابراین بیایید اجازه دهید مردم حرف بزنند. همه باید حرف بزنند، سکوت گزینه خوبی نیست.
دولت محلی ایالت "کرالا" نیز اعلام کرده که نمیتواند به کادر پلیس اجازه استفاده از حجاب و آستین بلند را بدهد.
بر اساس قانون اساسی هند، همه شهروندان این کشور حق انجام مراسم مذهبی، اظهار نظر و تبلیغ دین خود را دارد. این حق فقط به دلایل نظم عمومی، اخلاق و سلامت قابل محدود کردن است.
ماه گذشته میلادی، پس از آنکه گروهی از دانشجویان با روسری به رنگ زعفران - رنگ مورد علاقه حزب حاکم بهاراتیا جاناتا- سر کلاس حاضر شده و از همکلاسیهای زن خود از جامعه مسلمان خواستند حجاب نداشته باشند، در یک دانشکده دولتی در روستای بالاگادی در ایالت کارناتاکا تنشها بالا گرفت. پس از آن مسئولان دانشگاهی حجاب و روسریهای زعفرانی را در محوطه دانشگاهی ممنوع کردند.
از زمان روی کار آمدن نارندرا مودی به عنوان نخست وزیر هند و حزب جناح راستیاش، وضعیت مسلمانان در هند رو به وخامت گذاشته و آنها در برگزاری مراسم مذهبی خود دچار مشکل شدهاند.