اعلام حمایت انگلیس و آمریکا از اوکراین

کاخ سفید همزمان با تشدید تنش‌ها میان کشورش و روسیه بر سر اوکراین اعلام کرد جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی با بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس گفت‌وگو کرد و دو رهبر مدعی حمایت از حاکمیت و تمامیت ارضی کی‌یف شدند.

اعلام حمایت انگلیس و آمریکا از اوکراین
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، این گفت‌وگوی تلفنی پس از گفت‌وگوهای تلفنی بایدن با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین و نیز گفت‌وگو با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه صورت گرفته است.

کاخ سفید عصر دوشنبه به وقت محلی در بیانیه ای اعلام کرد جو بایدن رییس جمهوری آمریکا امروز با بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس تلفنی گفت‌وگو کرد.

در بیانیه کاخ سفید آمده است رهبران دو کشور در مورد تعاملات دیپلماتیک اخیر خود با کشورهای اوکراین و روسیه گفت‌وگو کردند. آنها همچنین تلاش‌های دیپلماتیک و بازدارنده جاری در واکنش به تداوم افزایش حضور نظامی روسیه در مرزهای اوکراین را بررسی و بر حمایت خود از حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین تاکید کردند.

بر اساس بیانیه کاخ سفید، بایدن و جانسون  تلاش‌ها برای تقویت موضع دفاعی در جناح شرقی ناتو را مورد بحث و بررسی قرار داده و بر ادامه هماهنگی نزدیک میان متحدان و شرکا، از جمله بر آمادگی برای تحمیل عواقب شدید بر روسیه در صورت انتخاب تشدید نظامی بیشتر تاکید کردند.

این گفت‌وگوهای تلفنی در حالی است که رسانه آمریکایی - صهیونیستی آکسیوس با اشاره به شکست بایدن در خروج از افغانستان، به رویکرد دولت وی در قبال اوکراین پرداخته و تحلیل کرده است موج انتقادات از نحوه خروج واشنگتن از افغانستان باعث شده تا دولت آمریکا تلاش کند خود را آماده هرگونه جنگ احتمالی در اوکراین نشان دهد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از پایگاه خبری اکسیوس، پس از شکست آمریکا در جنگ ۲۰ ساله افغانستان و انتقاداتی که در پی خروج از این کشور علیه واشنگتن برانگیخته شد، «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا و تیم وی با افت چشمگیر محبوبیت روبرو شدند و از همین رو تصمیم گرفتند تا با زیاده روی در به اشتراک گذاری اطلاعات، هماهنگی نزدیک و علنی با متحدان نشان دهند که این بار آماده هرگونه تهاجم هستند.

آکسیوس گزارش داده است حال رویکرد بایدن در قبال اوکراین با توفانی از دیدارهای روزانه و تماس میان مقامات ارشد ایالات متحده و همتایان اروپایی شناخته می شود. در این دیدارها تقریبا تمامی مقامات موضعی یکسان در پیش گرفته و بر حمایت متحدان از حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین تاکید می‌کنند. این در حالی است که یکی از انتقاداتی که در مورد خروج از افغانستان متوجه بایدن شد، این بود که رئیس جمهوری آمریکا به اندازه کافی با متحدانش در خصوص خروج نیروها از افغانستان هماهنگی نکرد.

شرایط خروج آمریکا از افغانستان به اندازه ای پرهرج و مرج بود که حتی گزارش ارتش این کشور درباره افغانستان که هفته گذشته بدست روزنامه واشنگتن پست رسید، نشان می دهد، مقامات ارشد کاخ سفید و وزارت امور خارجه نتوانستند پیشروی مستمر طالبان در پایتخت افغانستان را درک کنند. و نتیجه نهایی ایجاد وضعیتی بود که موجب صدور دستور خروج به نیروهای آمریکایی در شرایطی شد که خطر بسیاری آنها را تهدید می کرد.

تنش ها بر سر اوکراین در هفته های اخیر در پی ادعای شماری از سران غربی مبنی بر احتمال حمله روسیه به اوکراین بالا گرفته است.

مسکو بارها گفته است که قصدی برای حمله نظامی به اوکراین ندارد و درصدد دریافت تضمین های امنیتی است که مانع از توسعه ائتلاف نظامی تحت رهبری آمریکا (ناتو) می شود.

روابط آمریکا و غرب با روسیه از سال ۲۰۱۴ به دنبال الحاق شبه جزیره کریمه به آن کشور متشنج شد؛ غرب به بهانه دخالت روسیه در اوضاع داخلی اوکراین، روسیه را بارها تحریم کرده است اما مسکو این ادعای غرب را رد می‌کند.

بخش‌های غربی روسیه با توجه به همسایگی با اوکراین و نزدیکی به کشورهای عضو ناتو که کانون تنش بین روسیه و غرب است، برای روس‌ها اهمیت فراوان دارد و به آمادگی رزمی نیروهای نظامی مستقر در این مناطق توجه خاص می‌شود.

کارشناسان معتقدند که کاخ سفید با کمک متحدان اروپایی، به دنبال ضربه زدن به روسیه بوده و مساله اوکراین را بهانه و دستاویز قرار داده است. در ماه‌های اخیر نیز به دلیل ادعای غرب درباره صف‌آرایی نظامی روسیه در مرزهای اوکراین، روابط ناتو با روسیه دچار تنش شده است.


ت ت
کدخبر: 66832 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین