سفیر و معاون نمایندگی کشورمان در سازمان ملل:
آزار و اذیت روزنامه نگاران در درگیریهای مسلحانه به اوج رسید
سفیر و معاون نمایندگی کشورمان در سازمان ملل گفت: متأسفانه افزایش خشونت، ارعاب، و آزار و اذیت روزنامه نگاران در درگیری های مسلحانه در بسیاری از نقاط جهان، به ویژه حملات عمدی که نقض قوانین بین المللی بشردوستانه است، به نقطه اوج رسیده است.
به گزارش منیبان، زهرا ارشادی در نشست آریا فورمولای شورای امنیت در مورد حمایت از روزنامه نگاران در مخاصمات مسلحانه سخنرانی کرد.
وی با اشاره به شهادت شیرین ابو عاقله، خبرنگار شبکه الجزیره توسط رژیم صهیونیستی، اعلام کرد که این روزها شاهد جنایت شنیع دیگری از سوی رژیم اسرائیل علیه مردم فلسطین هستیم. شیرین ابوعاقله، روزنامهنگار کهنهکار فلسطینی توسط نیروهای اشغالگر در جنین در فلسطین اشغالی با خونسردی به شهادت رسید. او صدایی شجاع برای مردمش و نماد ملی حقیقت و پایداری در برابر اشغال ظالمانه و بیعدالتی بود که مردم فلسطین برای مدت طولانی متحمل شدهاند.
نماینده کشورمان در این نشست تاکید کرد: ترور شیرین ابوعاقله توسط رژیم صهیونیستی بخشی از جنگ طولانی مدت و آزار و اذیت، ارعاب و خشونت علیه روزنامه نگاران است که هدف آن سرپوش گذاشتن بر جنایات رژیم علیه فلسطینیان است که نقض شدید قوانین و هنجارهای بین المللی است.
نماینده ایران تاکید کرد: شیرین ابوعاقله همچنین یکی دیگر از قربانیان انفعال جامعه جهانی در برابر جنایات جنگی و تروریسم مستمر اسرائیل علیه مردم فلسطین است.
ارشادی در ادامه افزود: ما از سازمان ملل متحد، به ویژه شورای امنیت می خواهیم که برای پایان دادن به تجاوزات و بی کیفری رژیم اسرائیل، تضمین حمایت از مردم فلسطین، و پیگیری اقداماتی برای پاسخگویی این رژیم در قبال بیشترین جنایات بین المللی مرتکب شده در سراسر جهان، اقدامی فوری انجام دهد.
نماینده ایران در این نشست بر اهمیت حمایت از غیرنظامیان از جمله روزنامه نگاران، متخصصان رسانه و پرسنل مرتبط در حفاظت از غیرنظامیان در درگیری های مسلحانه تاکید کرد و گفت: همه طرف های مخاصمات مسلحانه بایستی به طور کامل به تعهدات ذیل حقوق بین الملل در حفاظت از غیرنظامیان در درگیری های مسلحانه، از جمله روزنامه نگاران پایبند باشند.
وی گفت: متأسفانه افزایش خشونت، ارعاب، و آزار و اذیت روزنامه نگاران در درگیری های مسلحانه در بسیاری از نقاط جهان، به ویژه حملات عمدی که نقض قوانین بین المللی بشردوستانه است، به نقطه اوج رسیده است. در این میان، مصونیت از مجازات جنایات جنگی ارتکابی علیه روزنامه نگاران در درگیری های مسلحانه، امنیت و حفاظت آنها را با خطر جدی مواجه کرده است. در این راستا، ما بر ضرورت تقویت اقدامات سازمان ملل در جهت حمایت از خبرنگاران و تضمین پاسخگویی در قبال جنایات ارتکابی علیه آنها در شرایط درگیری مسلحانه تاکید می کنیم.
سفیر کشورمان در پایان گفت: ما موضع ثابت خود را مجدداً اعلام می کنیم که مسائل حقوق بشر از جمله حمایت از روزنامه نگاران بر عهده مجمع عمومی و سایر ارگان های مرتبط سازمان ملل است و شورای امنیت تنها زمانی باید به این موضوع رسیدگی کند که مستقیماً با حفظ صلح و امنیت بین المللی مرتبط باشد.