برای مهمون غذا چی درست کنم؟

با توجه به اینکه ما ایرانی‌ها غذاهای متنوع و خوشمزه‌ای را در فرهنگ خود داریم، بنابراین نباید نگرانی‌ای بابت انتخاب غذا برای مهمانی داشته باشیم. در ادامه این مقاله، قصد داریم تا چند گزینه برای پخت غذا برای مهمانی‌ها را نام ببریم که به شما کمک می‌کنند راحت‌تر تصمیم بگیرید و بهترین غذاها را برای مهمانی خود آماده کنید.

برای مهمون غذا چی درست کنم؟
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان؛ یکی از سوالات رایج میان ما ایرانی‌ها، این است که غذا چی بپزیم؟ در واقع اینکه برای هر وعده‌ی غذایی، مهمانی‌ها، جشن‌ها و دورهمی‌های خانوادگی تصمیم بگیرم که چی بپزیم، به یکی از مشکلات ما تبدیل شده و همیشه برای آن به دنبال جواب هستیم. 

با توجه به اینکه ما ایرانی‌ها غذاهای متنوع و خوشمزه‌ای را در فرهنگ خود داریم، بنابراین نباید نگرانی‌ای بابت انتخاب غذا برای مهمانی داشته باشیم. از انواع پلو خورشت گرفته تا انواع سوپ، آش و کباب، دست ما همیشه برای انتخاب باز است و می‌توانیم با انتخاب هر کدام از این غذاها، مهمانی خود را برگزار کنیم.  در ادامه این مقاله، قصد داریم تا چند گزینه برای پخت غذا برای مهمانی‌ها را نام ببریم که به شما کمک می‌کنند راحت‌تر تصمیم بگیرید و بهترین غذاها را برای مهمانی خود آماده کنید.

خورشت بامیه با مرغ

خورشت بامیه یکی از غذاهای مجلسی ایرانیان است که اگر با مواد خوب آن را درست کنید و به فوت و فن آن پایبند بمانید، می‌توانید یک خورشت خوشمزه و لذیذ برای مهمانی خود آماده کنید. معمولا خورشت بامیه را مانند دیگر خورشت‌های ایرانی با گوشت قرمز درست می‌کنند، اما می‌توانید برای درست کردن بامیه و برای مهمانی‌ها، از گوشت مرغ نیز استفاده کنید.

طرز تهیه خورشت بامیه با مرغ بسیار آسان است و برای این خورشت به مواد زیر نیاز دارید:

سیر:3 حبه

پیاز بزرگ:2 عدد

گوجه فرنگی:4 عدد

بامیه (ترجیحا تازه):400 گرم

گوشت مرغ:600 الی 800 گرم

رب گوجه فرنگی    1 قاشق غذا خوری

روغن مایع: به اندازه کافی

ادویه (فلفل سیاه، زرد چوبه، نمک و …):به مقدار کافی

آب لیمو (ترش):2 قاشق غذا خوری

برای درست کردن بامیه با مرغ، ابتدا پیاز و سیر را تفت می‌دهید و بعد گوشت‌های مرغ را به‌صورت قیمه‌ای خرد و به پیاز و سیر اضافه می‌کنید. پس از تفت خوردن این مواد با هم، گوجه فرنگی را همراه با رب گوجه به تابه اضافه کنید و روی آن آب بریزید تا مرغ‌ها بپزند. در تابه‌ای دیگر، بامیه‌ها را تفت دهید و پس از تغییر رنگ، آنها را به مواد داخل قابلمه همراه با آب لیمو ترش اضافه کنید.

خورشت قورمه سبزی

اگر بخواهیم درباره معروف‌ترین غذاهای ایرانی صحبت کنیم، مطمئنا ابتدا به نام قورمه سبزی برمی‌خوریم که به نماد غذاها و فرهنگ ایرانیان نیز تبدیل شده است. قورمه سبزی دارای چهار عنصر اصلی است که شامل سبزی مخصوص قورمه، گوشت گوسفندی، لوبیای قرمز و لیمو عمانی می‌شود.

طرز تهیه خورشت قورمه سبزی بسیار آسان است و برای این خورشت به مواد زیر نیاز دارید:

سبزی قرمه:نیم کیلو

گوشت یا مرغ:250 گرم

لوبیا:یک لیوان سرخالی

پیاز:یک عدد (بزرگ)

لیمو عمانی:3 یا 4 عدد

آب لیمو:یک قاشق غذاخوری

نمک و زردچوبه:به میزان لازم

روغن:به میزان لازم

بهتر است از قبل لوبیاها را خیس کنید. برای درست کردن قورمه سبزی، ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و در روغن تفت می‌دهیم. پس از اینکه رنگ پیازها کمی طلایی شد، گوشت را به آن اضافه می‌کنید و تا جایی که گوشت‌ها تغییر رنگ دهید، اجازه می‌دهید که همراه با پیاز تفت داده شوند. پس از سرخ شدن گوشت‌ها، لوبیا و زردچوبه را به قابلمه خورشت اضافه کنید و پس از یک دقیقه تفت دادن، روی آن آب بریزید. پس از جوش آمدن آب، سبزی قرمه را اضافه کنید و شعله گاز را کم کرده و اجازه می‌دهیم تا غذا حدود دو ساعت بپزد. نیم ساعت آخر، نمک و سایر ادویه‌ها را همراه با لیمو به خورشت اضافه کنید و اجازه بدهید تا خورش جا بیفتد و روغن بیندازد.

خورشت فسنجان

خورشت فسنجان یکی از خوشمزه‌‌ترین خورشت‌های ایرانی است که برای مهمانی‌ها، معمولا به‌عنوان بهترین گزینه به‌شمار می‌آید. یکی از مزایای خورشت فسنجان این است که می‌توان آن را هم به‌صورت شیرین، هم به‌صورت ترش و هم به‌صورت ترش و شیرین آماده کرد.

طرز تهیه خورشت فسنجان نسبتا آسان است و برای این خورشت به مواد زیر نیاز دارید:

گوشت چرخ کرده:500 گرم

گردو:400 گرم

پیاز:2 عدد

رب انار:5 قاشق غذاخوری

زعفران دم کرده:دو قاشق غذاخوری

شکر:یک قاشق غذاخوری

فلفل و نمک:به مقدار لازم

متداول‌ترین مدل فسنجان که مدل مجلسی این خورشت نیز است، با گوشت قلقلی درست می‌شود. برای پخت این نوع فسنجان، ابتدا گوشت چرخ‌کرده را با پیاز له‌شده ترکیب کنید و آنها را به‌شکل قلقلی دربیاورید. این گوشت‌ها را باید در ظرفی جداگانه سرخ کنید و کنار بگذارید.

در قابلمه خورشت، گردوهای پوره‌شده را بدون روغن تفت دهید. دو ساعت بعد از پخت گردوها، رب انار و شکر را باید اضافه کنید تا طعم مواد با هم ترکیب شود. از چالش‌های پخت فسنجان این است که شما باید مدام بالای سر آن باشید و مواد را هم بزنید، چرا که گردو خیلی زود ته می‌گیرد و ممکن است خورشت شما تلخ شود.

زرشک پلو با مرغ مجلسی

زرشک پلو همیشه جز غذاهایی است که در صدر لیست غذاهای مناسب مهمانی قرار می‌گیرد. این غذای ایرانی، دستور تهیه آسانی دارد اما حتما باید به فوت و فن آماده کردن آن مسلط باشید تا بتوانید خوشمزه‌ترین زرشک پلو را برای مهمانان خود آماده کنید.

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ بسیار آسان است و برای این غذا به مواد زیر نیاز دارید:

ران یا سینه مرغ:یک تکه برای هر نفر

برنج:یک پیمانه به ازای هر نفر

پیاز:12 عدد بزرگ

سیر:حدود 20 حبه

رب گوجه فرنگی:حدود 25 قاشق غذا خوری

آبلیمو:به مقدار نیاز

زعفران دم کرده:به مقدار نیاز

شکر:یک پیمانه

فلفل:به مقدار نیاز

نمک:به مقدار نیاز

زردچوبه:به مقدار نیاز

رزماری، دارچین:به مقدار نیاز برای از بین بردن بوی بد مرغ

روغن و کره:به مقدار لازم

زرشک:8 پیمانه و یا بیشتر

شاید اولین گزینه در زمان شکل گرفتن سوال «ناهار چی درست کنم؟» در ذهنتان، همین زرشک پلو با مرغ باشد. این غذا آسان تهیه می‌شود و خیلی هم طرفدار دارد. برای درست کردن زرشک پول با مرغ مجلسی، ابتدا باید برنج را آماده کنید. برای درست کردن مرغ‌ها نیز، ابتدا به آنها نمک بزنید و آن‌ها را سرخ کنید و کنار بگذارید. سپس سس مرغ را با تفت دادن پیاز و سیر و بعد اضافه کردن رب گوجه فرنگی، ادویه و زردچوبه، نمک و فلفل درست کنید.

سپس این سس را درون قابلمه بریزید و مرغ‌ها را روی آن بگذارید. وقتی که از پخته شدن مرغ مطمئن شدید آب لیمو را به آن اضافه کنید. در نهایت برای بهتر شدن طعم مرغ‌ها، به آن زعفران اضافه کنید. 

زرشک را نیز همراه با کره و شکر درون تابه بریزید و تا جایی آنها را روی حرارت بگذارید تا دانه‌های شکر کاملا در کره  حل شوند.

باقالی پلو با ماهیچه

وقتی صحبت از مهمانی و غذاهای مجلسی می‌شود، امکان ندارد که به باقالی پلو با ماهیچه اشاره‌ای نکنیم. اما باید به این نکته توجه کنید که درست کردن این غذا کمی زمان‌بر است و خب هزینه آن نسبت به دیگر غذاها ممکن است بیشتر شود.

برای درست کردن باقالی پلو با ماهیچه به مواد زیر نیاز دارید:

برنج:3 و نیم پیمانه

باقلا:2 فنجان

شوید خشک:1 فنجان

ماهیچه:3 عدد

پیاز:1 عدد

رب گوجه فرنگی:    2 قاشق

نمک:به میزان دلخواه

فلفل:به میزان دلخواه

زردچوبه:به مقدار کافی

زعفران دم کرده:به میزان کافی

آبِ قلم:به میزان کافی

برای تهیه باقالی پلو با گوشت، ابتدا پیازها را نگینی خرد کنید و آنها را درون قابلمه بریزید تا سرخ شوند. پس از اینکه کمی پیازها طلایی شدند، گوشت ماهیچه را به آن اضافه کنید و آنها را با هم تفت دهید. فلفل و زردچوبه را نیز به مواد اضافه کنید و باز هم بزنید. در این مرحله باید آب جوش را به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید تا به‌خوبی بپزد. در نیم ساعت پایانی پخت ماهیچه، نمک و زعفران دم‌کرده را به گوشت اضافه کنید و حتی می‌توانید کمی رب گوجه نیز به آن بزنید که این کاملا سلیقه‌ای است. برای پخت باقالی پلو نیز، ابتدا برنج را آبکش می‌کنید و بعد آن را درون قابلمه، با لایه‌هایی از شوید و باقالی ترکیب می‌کنید و روی گاز می‌گذارید تا دم بکشد.

غذاهایی که نام بردیم، همگی در میان غذاهای مجلسی و همه‌پسند به‌شمار می‌آیند که می‌توانید آنها را برای مهمانی‌های خود آماده کنید و از لحظات خود در کنار مهمانانتان لذت ببرید.


ت ت
کدخبر: 237286 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین