هشدار جدی به مردم؛ علائم بیماری خطرناکی که صورتتان را زشت می‌کند!

احتمالا شماهم افرادی را در اطراف خود دیده اید که در مورد نواقص خود بسیار حساس تر از بقیه عمل می کنند. این افراد ممکن است اختلال دیسمورفیک داشته باشند.

هشدار جدی به مردم؛ علائم بیماری خطرناکی که صورتتان را زشت می‌کند!
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، بیماری دیسمورفیک؛ یک وضعیت یا اختلال ذهنی است و زمانی که فرد به آن دچار می‌ شود، نمی‌ تواند در مورد نقص های صورتش فکر نکند؛ نقص ‌هایی که شاید خیلی کم باشند یا از نظر دیگران اصلا به چشم نیایند اما باعث ایجاد احساس خجالت، شرمندگی و اضطراب در این فرد می شود؛ همچنین ممکن است باعث شود که شخصِ مبتلا از شرایط و محافل اجتماعی دور باشد.

وقتی که فرد به اختلال دیسمورفیک دچار باشد، بیش از حد روی ظاهر و بدنش تمرکز می‌ کند، مدام خودش را در آینه نگاه می کند و همیشه در حال مرتب کردن خودش می‌ باشد؛ او چند ساعت در روز را صرف این می کند که خود را مرتب کند و به خودش برسد تا کم‌ترین عیب و ایرادی نداشته باشد.

همچنین ممکن است به سراغ جراحی‌ های زیبایی برود تا نقص‌ هایی که به چشم خودش می اید را بپوشاند. شاید یک رضایت موقت را پیدا کند اما این اضطراب و استرس دوباره بر می‌ گردد و می‌ خواهد از طریق راه‌ های دیگر این وضعیت را جبران کند. درمان بیماری یا اختلال دیسمورفیک، انجام تراپی، شناختی درمانی و مصرف دارو است.

علائم بیماری دیسمورفیک

علائم و نشانه های اختلال دیسمورفیک شامل موارد زیر است:

درگیری بیش از حد فرد به خاطر از بین بردن نقص ها و ایرادات صورت؛ نقص هایی که هیچ کسی متوجه آن ها نمی شود

باور داشتن به این که صورتش نقص بزرگی دارد یا زشت است

باور به اینکه حتماً باید اقدامات زیبایی انجام دهد

انجام کارهای نگران کننده و مبتلا شدن به احساساتی که غیرقابل کنترل هستند

چک کردن مدامِ خودش داخل آیینه

حساسیت بیش از حد نسبت به تیپ و ظاهر

مقایسه کردن خود با دیگران

نظر پرسیدن مداوم از دیگران در مورد ظاهر

ایده آل گرایی بیش از حد

انجام کار های زیبایی اما نداشتن رضایت کافی بعد از انجامِ آن

دوری از محافل اجتماعی

دیگر نشانه فرد مبتلا به بیماری دیسمورفیک

فرد در چنین شرایطی آنقدر درگیر ظاهر می باشد و آنقدر افکار منفی در این باره دارد که نمی تواند خودش را کنترل کند. در واقع زمان و هزینه زیادی را صرف می کند که وضعیت خود را اصلاح کند اما به رضایت کافی نمی رسد و تمرکزش مدام بیشتر و بیشتر می‌ شود. بیشترین قسمتی که این افراد می‌ خواهند اصلاح کنند، شامل موارد زیر است:

صورت

بینی

رنگ صورت

چین و چروک

آکنه

جوش

ظاهر مو ها مانند نازک شدن موها یا مشکلاتی مثل کچلی

ظاهر رگ های روی صورت

سایز سینه

تناژ پوستی

توده عضلانی

سایز عضلات زیبایی

اندام جنسی

جراحی بینی

این افراد معمولاً روی اندام خود هم خیلی حساسیت بیش از حد دارند، یعنی دوست دارند که اندام و عضلات و ماهیچه های خیلی کوچک یا خیلی بزرگی داشته باشد و این یعنی به اختلال دیسمورفیک دچار هستند.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر احساس می کنید که در مورد ظاهرتان خجالت می کشید و چندین بار به سراغ کار های زیبایی رفته اید اما هنوز هم رضایت ندارید و دیگران عقیده دارند که صورت تان هیچ مشکلی ندارد و خودتان حساس شده اید، بهتر است به یک مشاور یا روان درمان مراجعه کنید تا وضعیت تان مورد بررسی قرار بگیرد.

گاهی اوقات فرد به خاطر این اختلال که خیلی شدید شده است، ممکن است به کار هایی مثل خودکشی هم دست بزند یا مبتلا به افسردگی شود و مدام نشخوار ذهنی کند‌. اگر احساس کردید که به خاطر این قضیه دل تان می خواهد خودکشی کنید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

علل اختلال دیسمورفیک

هنوز مشخص نیست که علت اختلال دیسمورفیک چیست اما این وضعیت هم؛ مانند دیگر وضعیت های ذهنی به خاطر ترکیبی از مشکلات مانند سابقه خانوادگی، مشکلات ذهنی و افکار منفی در فرد اتفاق می افتد.

عوامل خطر بیماری دیسمورفیک

اختلال دیسمورفیک در بدن معمولاً در اوایل سنین نوجوانی آغاز می‌ گردد و ممکن است خانم‌ ها و آقایان را درگیر کند. عوامل مختلفی هستند که این خطر را افزایش می دهند یا باعث تحریک ابتلا به این اختلال می‌ شوند که این عوامل شامل موارد زیر می باشند:

سابقه ژنتیکی با فردی که به این اختلال دچار شده یا وسواس دارد.

تجربه های منفی در زندگی مانند مشکلات رفتاری و شخصیتی مانند ایده آل گراییِ بیش از حد

احساس فشار از سمت اجتماع یا انتظار بیش از حد برای زیبایی که اجتماع آن را به افراد القا می کند

ابتلا به وضعیت های ذهنی مانند اضطراب و افسردگی

افسردگی

عوارض بیماری دیسمورفیک

سختی ها و مشکلات ابتلا به اختلال دیسمورفیک شامل موارد زیر است:

افسردگی یا دیگر اختلالات روحی روانی

افکار و رفتار مربوط به خودکشی

اختلال اضطراب یا اختلال اضطراب اجتماعی

اختلال وسواس

اختلال غذا

مصرف مواد مخدر

رفتار های مخرب

مشکلات جسمی

جراحی های زیبایی که مورد رضایت نبوده اند

جلوگیری و پیشگیری از بیماری دیسمورفیک​

هیچ راه مشخصی برای جلوگیری از این اختلال وجود ندارد و ممکن است این وضعیت در اوایل سنین نوجوانی رخ بدهد. اگر هر چقدر که سریع تر این وضعیت را تشخیص دهید، باید درمان را هم سریع تر شروع کنید.

تشخیص بیماری دیسمورفیک

تشخیص این وضعیت توسط پزشک انجام می‌‌ شود. پزشک او افکار شما را بررسی کند. یک روان درمان متخصص می تواند بفهمد که این وضعیت در کجا ریشه‌ دارد؛ همچنین سوابق دارویی، ژنتیکی، خانوادگی و اجتماعی شما هم بررسی می‌ شود تا مشکل تان مورد درمان قرار بگیرد.

درمان بیماری دیسمورفیک

راهکار های درمانی برای این وضعیت شامل تراپی و شناخت درمانی می‌ شود که باعث می‌ شود شما بفهمید چقدر افکار منفی دارید، چه واکنش‌ های عاطفی دارید و چگونه می توانید وضعیت را بهبود ببخشید که همه اینها تحت نظر متخصص انجام می‌ شود؛ همچنین تجویز بعضی از دارو ها برای تان کمک کننده خواهد بود. اگر شرایط خیلی وخیم باشد، نیاز به بستری هم خواهد بود.


ت ت
کدخبر: 242171 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین