آیه نجات از فقر و بی پولی که 3 روزه معجزه میکند
آیه و سوره های از امامان و بزرگان دینی برای رهایی از فقر و تنگدستی به مسلمانان توصیه شده است، یکی از مهم ترین و فوری ترین دعاهای رزق و روزی را در این مطلب برایتان آماده کرده ایم.
به گزارش منیبان، در میان آیات شگفت انگیز قرآن، آیات متعددی برای رهایی از فقر و به عنوان دعا برای رفع بی پولی شناخته می شود که یکی از این آیات، آیه عز سوره اسرا است که در این بخش، با خواص آیه 111 سوره اسرا شما را بیشتر آشنا خواهیم کرد.
در پاسخ به سوال آیه عِزّ چیست و از کدام سوره است باید بگوییم که آیه عِزّ که در فارسی بنام آیه عزّت نیز شناخته می شود، به آیه ۱۱۱ سوره اسراء گفته میشود که خدا را به واسطه نداشتن فرزند، شریک و نیاز به یاور، شایسته ستایش میداند.
بدلیل جایگاه والای این آیه، آن را به عنوان دعا برای رفع مشکلات، دعا برای پولدار شدن و آیه افزایش رزق و روزی در احادیث ائمه میتوان مشاهده کرد.
متن آیه عز سوره اسرا بعنوان دعا برای برای رفع گرفتاری
وَقُلِ الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی لَمْ یَتَّخِذْ وَلَدًا وَلَمْ یَکُنْ لَهُ شَرِیکٌ فِی الْمُلْکِ وَلَمْ یَکُنْ لَهُ وَلِیٌّ مِنَ الذُّلِّ وَکَبِّرْهُ تَکْبِیرًا
ترجمه آیه عز آیه آخر سوره اسرا
و بگو ستایش خدایی را که نه فرزندی گرفته و نه در جهانداری شریکی دارد و نه خوار بوده که [نیاز به] دوستی داشته باشد و او را بسیار بزرگ شمار.
دلیل نامگذاری آیه عز توسط پیامبر
آیه عز را پیامبر اکرم(ص) به این اسم، نام نهاده(سیوطی، الدر المنثور، ۱۴۰۴ق، ج۴، ص۲۰۸)
علت این نامگذاری آن است که آیه، وجود فرزند و شریک را برای خدا نفی نموده است. همچنین یاریکنندهای را که خدا با نیاز به یاری او ذلیل گردد، نفی کرده است.(حفنى، موسوعة القرآن العظیم، ۲۰۰۴م، ج۱، ص۵۱)
جایگاه آیه عز
مطابق با برخی روایات، پیامبر اکرم(ص) آیه عز را به کودکان بنیهاشم هنگامی که توانایی روان سخنگفتن را به دست میآوردند، آموزش میداد. (سیوطی، الدر المنثور، ۱۴۰۴ق، ج۴، ص۲۰۸)
و در روایتی از پیامبر اکرم(ص) آمده است:
هرگاه مسئلهای مرا اندوهناک میساخت جبرئیل نازل میشد و میگفت ای محمد بگو:
تَوکّلتُ عَلَى الْحَیِّ الَّذِی لا یمُوتُ والْحَمْدُ لِلهِ الَّذِی لَمْ یَتَّخِذْ وَلَدًا وَلَم یَکن لَّهُ شَرِیک فِی الْمُلْک وَلَمْ یَکن لَّهُ وَلِیٌّ مِّنَ الذُّلَّ وَکبِّرْهُ تَکبِیرًا؛ توکل کردم بر خدایى را که نه فرزندى گرفته و نه در جهاندارى شریکى دارد و نه خوار بوده که [نیاز به] دوستى داشته باشد و او را بسیار بزرگ شمار. (سیوطی، الدر المنثور، ۱۴۰۴ق، ج۴، ص۲۰۸)
اینجاست که این سوال پیش می آید که توکلت علی الحی الذی لایموت در کدام سوره است؟
در واقع این آیه برگرفته از آیه عز سوره اسرا می باشد که پیامبر برا رفع فقر و گرفتاری و مشکلات، خواندن آن را توصیه فرمودند.
خواص آیه عز
راه نجات از بی پولی و فقر با آیه عز، آیه آخر سوره اسرا، اصلی ترین فایده قرائت این آیه است که در ادامه خواص آن را در احادیث معتبر آورده ایم.
امام صادق(ع) فرمودند:
مداومت بر خواندن آیه عزّ موجب رفع وسوسه، ادای دِین و وسعت روزی میگردد.(حویزی، نور الثقلین، ۱۴۱۵ق، ج۳، ص۲۳۷و۲۳۸)
در برخی روایات به خواندن این آیه به عنوان دستورالعملی برای نجات از فقر و بیماری توصیه شده است. (کلینی، الکافی، ۱۴۰۷ق، ج۸، ص۹۳؛ سیوطی، الدر المنثور، ۱۴۰۴ق، ج۴، ص۲۰۸؛ حویزی، نورالثقلین، ۱۴۱۵ق، ج۳،ص۲۳۹)
برپایه روایتی که حضرت فاطمه(س) از پیامبر اکرم نقل نموده است؛ هر کس این آیه را پیش از خواب بخواند حتی اگر در میان شیاطین و حیوانات موذی بخوابد، آسیبی به او نمیرسد.(سیوطی، الدر المنثور، ۱۴۰۴ق، ج۴، ص۲۰۸)
امام صادق(ع) میفرمایند:
مردى از انصار از نظر پیامبر ناپدید شد و چون بازآمد پیامبر به او فرمود:چه تو را از ما پنهان داشت؟
در پاسخ گفت یا رسول اللَّه فقر و بیمارى.
رسول خدا(ص) به او فرمود:
به تو کلامى نیاموزم که چون آن را بگوئى فقر و بیمارى از تو دور شود؟
عرض کرد چرا یا رسول اللَّه!
فرمود:چون بام و شام کنى بگو:«لا حول و لا قوة الا باللَّه [العلى العظیم]
بگو توکلت عَلَى الْحَی الَّذِی لا یمُوتُ والْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی لَمْ یَتَّخِذْ وَلَدًا وَلَم یَکن لَّهُ شَرِیک فِی الْمُلْک وَلَمْ یَکن لَّهُ وَلِیٌّ مِّنَ الذُّلَّ وَکبِّرْهُ تَکبِیرًا. آن مرد گفت به خدا سوگند من آن را جز سه روز نگفتم که فقر و بیمارى از من دور شد.(کلینی، الروضة من الکافی، ۱۳۸۲ق، ج۱، ص۱۸۵)