معاون سابق ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش و جوانان:

افت 35 درصدی در کسب مدال طلا داشتیم

معاون سابق ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش و جوانان با اشاره به عملکرد ایران در بازی های آسیایی گفت: در این دوره 13 طلا گرفتیم اما افت 35 درصدی در کسب مدال طلا داشتیم.

افت 35 درصدی در کسب مدال طلا داشتیم
پیشنهاد ویژه

به گزارش گروه ورزشی منیبان، مهدی علی نژاد، رئیس اسبق فدراسیون ووشو و معاون سابق ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش و جوانان، در گفتگو با رادیو ورزش درباره عملکرد کاروان ایران در بازی های آسیایی هانگژو گفت: اول از ورزشکاران، مربیان و مدیرانی که در این رویداد دشوار مدال آوردند تشکر می‌کنم، تبریک می گویم و خدا قوت به همه آنها. همچنین ورزشکارانی که تلاش کردند اما به دلایل مختلف مدال نیاوردند اینها هم، سربازان و جوانان این مملکت هستند که از آنها هم تشکر و قدردانی می کنم. این طور نیست که فقط ورزشکاری که، مدال گرفت ارزشمند است همه این عزیزان حتی کسانی که مدال نیاوردند برای ما ارزشمند هستند. اگر حرفی می زنیم از سر دلسوزی است و مخاطب ما ورزشکاران و مربیان نیستند اینها با همه توان خود شرکت کردند. روی صحبت من با دست اندرکاران و مسئولین ورزش کشور است.

علی نژاد  در ادامه افزود: اگر مثلا در بازی های اخیر، 25 طلا گرفته بودیم و 5 طلا بیشتر از دوره قبل، چه کسانی در صف اول بودند که می خواستند از افتخارات مدیریتی خود صحبت کنند و بگویند این کار ماست. دوستان ما در وزارت ورزش و جوانان، وزیر سابق ورزش، معاونین، مسئولین کمیته ملی المپیک و ... می گفتند که ما تلاش کردیم و این کار ماست. در این دوره 13 طلا گرفتیم اما افت 35 درصدی در کسب مدال طلا داشتیم. در طول تاریخ بازی های آسیایی قبل و بعد انقلاب این دومین نتیجه بد ماست. ما در سال 2002 بوسان دهم شدیم و در این دوره هفتم شدیم و اگر از ته به سر نگاه کنیم دومین نتیجه بد ما است.

وی بیان کرد: البته کیومرث هاشمی تازه آمده است و زمانی آمد که همه چیز تمام شده بود و ربطی به مدیریت او ندارد. آقای هاشمی پس از روی کار آمدن کار بزرگی کرد و مراسم تجلیل از قهرمانان که در دو سال گذشته برگزار نشده بود، با حضور رییس جمهور بزگرار شد و این برای بچه ها انرژی بود. مسئول اول ورزش کشور، وزارت ورزش و جوانان است و مشکلات متعددی در این وزارتخانه در دو سال گذشته ایجاد شده است. در حال حاضر حدود 13 یا 14 تا فدراسیون با سرپرست اداره می شوند و گاهی هم به 17 یا 18 فدراسیون رسیدیم که با سرپرست اداره می شدند. وقتی ثبات مدیریتی نباشد و رییس فدراسیون نباشد، سرپرست نمی تواند برنامه ریزی داشته باشد.

علی نژاد اظهار کرد: اگر غیر از این است مسئولین وقت و فعلی بگویند من اشتباه می‌کنم. امروز در اواخر مهرماه و سال بازی های آسیایی هنوز تفاهم نامه‌های بودجه فدراسیون‌ها بسته نشده است. وقتی فدراسیون نمی داند بودجه آن چقدر است چطور برای بازی های آسیایی برنامه ریزی داشته باشد معلوم است که نمی تواند. دو فدراسیون ما بیشترین مدال طلا را گرفتند فدراسیون کشتی 5 طلا و ووشو 3 طلا، یعنی از 13 تا طلا، 8 طلا را همین دو فدراسیون گرفتند. برگردیم ببینیم در دو سال گذشته چه رفتاری وزیر وقت ورزش و معاون ورزش قهرمانی هر کدام با هریک از این دو فدراسیون داشتند اینها فدراسیون های موفق ما بودند چطور با اینها برخورد شد اینها زده شدند و بودجه‌هایی که داده نشد.

وی تاکید کرد: وقتی نظارت، حمایت و راهبری نباشد و حاشیه باشد به نتیجه نمی رسیم در عوض دیگران کار کردند. دیگران کار کردند، زحمیت کشیدند و جلو افتادند. هند و چین تایپه و ازبکستان جلو آمدند و این حرف جدیدی نیست. سالها است که کار می‌کنند همیشه این هشدار را کارشناسان داده بودند که به فکر تایلند و قزاقستان هم باشید.

معاون سابق ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش و جوانان افزود: از مجموع 13 طلا، رتبه هفتم و با پایین دستی 1 طلا و بالادستی 7 طلا فاصله داریم. طلاهایی را که نگرفتیم ازبکستان و هند گرفتند. شاید می توانستیم رتبه پنجم را کسب کنیم یا حتی 20 طلا قبل را می گرفتیم، حواسمون نبود تا با برنامه پیش برویم. برخی جزییات را نمی‌گویم. در روزهای اولی که سجادی آمد من گفتم جلسه بگذاریم و از الان به فکر باشیم البته گفتم در دوره ما، جلساتی برگزار شد اما الان رها شده است. وقتی برنامه وجود نداشته باشد و مشکل زیرساختی داشته باشیم همین می شود البته سالهاست که مشکلات زیرساختی داریم. درگیری های شرکت توسعه با فدراسیون ها را بررسی کنید. ما باید حداقل ها را برای فدراسیون ها فراهم می کردیم در صورتیکه که فکر می کردند منبع درآمد است. یک روز بحث استقلال و پرسپولیس بیرون می زند  و یک روز استادیوم آزادی بیرون می زند. آمار عجیب و غریب درست کردند و گفتند رشد مدال داشتیم، نمی دانم رشد مدال را با کدام دوران مقایسه می کنند، دوران کرونا؟ در دوران کرونا مدال نبود، کدام تورنمنت را حساب کردند؟

علی نژاد اظهار کرد: نباید فکر کنیم ششم ما شده هفتم، چهارم ما شده هفتم. در المپیک توکیو دو هفته قبل از شروع بکار سجادی در وزارت ورزش و جوانان، در المپیک و آسیا چهارم شدیم. کار ما در المپیک سخت‌تر است. در المپیک ووشو، شطرنج، کوراش و کبدی نداریم تا طلا بگیرند و ما بالا برویم. اگر مدال غیر المپیکی را در نظر نگیریم جایگاه ما به سیزدهم و چهاردهم می‌رسد.

علی نژاد در پاسخ به این سوال که چرا در هر دوره بعد از بازی های آسیایی این مسائل مطرح می شود اما بازهم سقوط می کنیم، راهکار چیست؟ گفت: من آمار مقایسه‌ای ارائه می دهم. ما در بازی های آسیایی 2010 چهارم شدیم در المپیک 2012 در بین آسیایی‌ها چهارم شدیم و این دو آمار همخونی دارد. در 2014 در اینچئون پنجم شدیم و در المپیک 2016 ریو در میان آسیایی ها، پنجم شدیم. در جاکارتا ششم شدیم ولی در المپیک توکیو چهارم شدیم این آمار چه شد؟

وی تاکید کرد: در دو سال مسئولیت اخیر خودم بارها گفتم ما باید نظام بودجه بندی فدراسیون ها را تغییر بدهیم. نظام بودجه بندی باید براساس عملکرد باشد. ارزیابی کردیم، امتیاز دادیم و فدراسیون ها را در پنج کته گوری گذاشتیم و در امتیازات ضرب کردیم و برای بودجه فدراسیون ها براساس آن تبعیت کردیم. با این روش در تیراندازی و کاراته در المپیک طلا گرفتیم. دو رشته به مدال طلا ما اضافه شد. مسیر ما حساب و کتاب داشت. معلوم بود کسی که بیشتر کار می کند باید حمایت بیشتری شود. این آیین نامه بود و ابلاغیه وزیر وقت را هم داشت اما کنار گذاشته شد.

علی نژاد در پایان گفت: من در این دوسال سکوت کردم و گفتم دوستان کار کنند اما امروز فکر می کنم که اگر ساکت باشیم، اشتباه است. ده ماه دیگر تا المپیک وقت داریم اگر برنامه حرفه ای در وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک نداشته باشیم در المپیک شرایط بدتری خواهیم داشت. البته من به هاشمی امیدوار هستم انشاالله این مسیر را با تیم خوب طی کند.


ت ت
کدخبر: 181024 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین