سرنوشت مبهم تاثیر معدل در کنکور
عضو کمیسیون آموزش مجلس گفت: موضوع تاثیر قطعی معدل در کنکور در جلسه کمیسیون آموزش بررسی شد که اعضا مصوباتی در این زمینه داشتند.
به گزارش منیبان؛ فرشاد ابراهیمپور عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: بررسی نحوه تاثیر قطعی معدل در کنکور در دستورکار جلسه اعضای کمیسیون قرار داشت که ایجاد استرس برای دانش آموزان و خانواده آنها، اختلاف نمرات در تصحیح اوراق امتحانی، نمره محوری به جای مهارت محوری، رشد مافیای کنکور، بی توجهی به تراز نمرات علت تشکیل این جلسه بود.
فشار مصوبه کنکوری شورا به دانش آموزان و لزوم تعدیل آن
وی افزود: پس از بررسی موضوع تاثیر قطعی معدل در کنکور، اعضای کمیسیون مصوب کردند که تاثیر معدل برای پایه دوازدهم ۴۰ درصد باشد و همچنین معدل در پایه یازدهم اثر مثبت و در پایه دهم بدون تاثیر باشد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات بیان کرد که همچنین طبق مصوبات اعضای کمیسیون قرار شد فرصت ترمیم معدل، حداقل دو بار در سال باشد، گفت: علاوه بر این مصوب شد با توجه به قانون سنجش و پذیرش دانشجو مصوب سال ۹۲ و اصلاحیه سال ۹۵ مجلس، بحث دروس عمومی نیز جزئی از کنکور سراسری باشد که در مصوبه تاثیر قطعی معدل، دروس عمومی از کنکور سراسری حذف شده بود. دیدگاه وزیر آموزش و پرورش هم درباره تاثیر معدل به مصوبات اعضای کمسیون آموزش و تحقیقات نزدیک است و وزیر درباره تاثیر ترمیم معدل هم نظر اعضای کمیسیون را پذیرفت و بنا شد که این نقطه نظرات را به اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی منعکس کند.
تغییر رویه کنکور: از این پس معدل حرف اول را میزند
تغییرات بزرگ در کنکور سراسری! با تصویب نهایی تاثیر قطعی معدل در کنکور، داوطلبان کنکور ۱۴۰۴ باید خود را برای رویکردی جدید آماده کنند. بر اساس این مصوبه، معدل نهایی دانشآموزان در پایه دوازدهم، ۴۰ درصد در قبولی آنها تاثیرگذار خواهد بود. همچنین، فرصت ترمیم معدل برای دانشآموزان فراهم شده است. این تغییرات نشان میدهد که اهمیت نمرات سالهای تحصیلی افزایش یافته و داوطلبان باید به مطالعه مداوم و کسب نمرات بالا اهمیت بیشتری دهند. با این حال، هنوز هم آزمون کنکور نقش مهمی در قبولی در دانشگاهها دارد.