- آرشیو اخبار 1
- بین الملل 2
پاسخ هستهای ژاپن به روسیه؛ حمله کرد؟
نخستوزیر ژاپن دستور ساخت نیروگاههای هستهای جدید صادر کرد؛ دستوری که به روایت رسانهها، یک دهه بعد از فاجعه فوکوشیما، آغازگر «تغییری بزرگ» در سیاست توکیو در قبال انرژی هستهای است.
به گزارش منیبان، نخستوزیر ژاپن دستور ساخت نیروگاههای هستهای جدید صادر کرد؛ دستوری که به روایت رسانهها، یک دهه بعد از فاجعه فوکوشیما، آغازگر «تغییری بزرگ» در سیاست توکیو در قبال انرژی هستهای است.
منابع رسانهای از قبیل روزنامه ژاپنی «نیکی» و خبرگزاری «رویترز» گزارش دادند که فومیو کیشیدا نخستوزیر ژاپن در تلاش برای تثبیت بازار انرژی این کشور، دستور ساخت راکتورهای اتمی نسل جدید را صادر کرد.
رویترز در این باره نوشت: «اظهارات کیشیدا که همچنین گفت دولت به دنبال افزایش طول عمر راکتورهای موجود است، نشان میدهد که چگونه بحران اوکراین و افزایش هزینههای انرژی باعث تغییر افکار عمومی و بازنگری در سیاستگذاری دولت در قبال انرژی هستهای شده است».
ژاپن طی یک دهه گذشته از زمان وقوع زلزله و سونامی مرگبار در سال ۲۰۱۱ که فاجعه هستهای در نیروگاه فوکوشیما را به وجود آورد، اکثر نیروگاههای هستهای خود را از مدار خارج نگه داشته است.
نخستوزیر ژاپن به خبرنگاران گفت که او به مقامات دولت دستور داده است تا پایان سال اقدامات مشخصی از جمله «به دست آوردن درک عمومی» در مورد انرژی پایدار و انرژی هستهای ارائه دهند.
مقامات ژاپن روز چهارشنبه (امروز) برای تدوین طرح موسوم به «تحول سبز» با هدف بازسازی اقتصاد این کشور به منظور تحقق اهداف زیست محیطی دیدار داشتند.
طبق گزارش رویترز، انرژی هستهای که پس از بحران فوکوشیما با مخالفت شدید مردم ژاپن مواجه شد، اکنون توسط برخی از مقامات دولتی به عنوان مولفهای برای تحقق این «تحول سبز» تلقی میشود.
بنا بر روایت این خبرگزاری، با توجه به افزایش بهای سوخت و تابستان داغ نظرات افکار عمومی در ژاپن درباره انرژی هستهای تغییر یافته است.
رویترز ادامه داد: «دولت (ژاپن) ماه گذشته اعلام کرد که امیدوار است برای جلوگیری از هر گونه کمبود انرژی در زمستان برخی از راکتورهای هستهای را دوباره وارد مدار کند».
این رسانه غربی افزود: «تا اواخر جولای (ماه گذشته میلادی)، ژاپن هفت راکتور فعال داشت که سه راکتور دیگر به دلیل تعمیرات از مدار خارج بود. بسیاری دیگر هنوز در حال گذراندن فرایند صدور مجوز مجدد تحت استانداردهای ایمنی سختگیرانهتری هستند که پس از (فاجعه) فوکوشیما اعمال شد».
دستور نخستوزیر ژاپن برای ساختن نیروگاهها و راکتورهای جدید در شرایطی مطرح شده که این کشور همراستا با مواضع آمریکا و متحدانش در رابطه با بحران اوکراین، نفت و گاز روسیه را تحریم کرد.