- آرشیو اخبار 1
- سیاسی 2
بازداشت مرد سایه از شایعه تا واقعیت!
ماجرا از این قرار است که چند روز پیش مشاور عالی و بازرس ویژه رستم قاسمی، یعنی محمد قاسم مکارم در وزارتخانه دستگیر میشود و شنیدهها حکایت از عدم حضور وزیر بر سر کار، پس از این اتفاق است.
به گزارش منیبان، روزی نیست که مجلس یازدهم که اعضای کابینه رئیسی را با رأی بالا تأیید کرد، از وزرا انتقاد نکند یا با امضای یک طرح استیضاح، دست به تهدید دولت نزند. عملکرد کابینه در یک سال اخیر برخی از حامیان دیروز دولت را در صف منتقدان قرار داده است.
خارج از گود مجلس هم هستند اصولگرایان و حامیانی از دولت که زمزمه ترمیم کابینه و تغییر برخی وزرا را مطرح میکنند، از باهنر تا بادامچیان و...
اختلاف در تیم اقتصادی دولت که در عملکرد آنها نیز نمود پیدا کرده از جمله دلایل طرح چنین درخواستی از سوی پارلمان و بیرون از پارلمان است.
در این میان برخی زمزمههای خبری حکایت از تغییر وزیر راه و شهرسازی دولت رئیسی دارد، کسی که روزگاری دورتر در دولت احمدینژاد سکاندار وزارت نفت بود.
پیشتر وقتی سخن از استعفا یا برکناری رستم قاسمی میشد، موضوع بیماری وی در کنار آن و لزوم حفظ سلامتش مطرح میشد؛ اما این بار خبرهای غیررسمی بهگونهای است که گویا ماجرا فراتر از حفظ سلامتی وزیر است.
طرح این شایعات همزمان با اخباری غیررسمی مبنی بر بازداشت مشاور عالی وزیر راه و شهرسازی در برخی رسانهها بود.
ماجرا از این قرار است که چند روز پیش مشاور عالی و بازرس ویژه رستم قاسمی، یعنی محمد قاسم مکارم در وزارتخانه دستگیر میشود و شنیدهها حکایت از عدم حضور وزیر بر سر کار، پس از این اتفاق است.
آنطور که گفته میشد قاسم مکارم دست راست رستم قاسمی است و این بازداشت منجر به افشای پرونده تخلفات دیگری در حوزه دولت شده است.
پس از آن نیز شبکههای اجتماعی خبری مبنی بر استعفای رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی و دستگیری علی جعفری، مدیر کل حوزه وزارتی نیز منتشر شد که پس از اندک زمانی تکذیب شد.
در این شرایط حتی نیکزاد نیز بهعنوان جایگزین قاسمی معرفی شد؛ بهگونهای که گویا محمد مخبر، معاون اول دولت، از علی نیکزاد برای اداره وزارت راه برنامه خواسته و نیکزاد هم برنامه خود را ارائه کرده است.
این در حالی است که منابع نزدیک به نیکزاد، این موضوع را رد کردند؛ اما خبر ملاقات وی با قاسمی تأکیدی بر احتمالاتی بود که دراینباره داده میشد.
پس از انتشار این خبر، «هادی یوسفپور آذری»، مشاور و رئیس دفتر ویژه وزیر راه در توئیتر نوشت: لحظاتی پیش جناب آقای دکتر نیکزاد به منزل مهندس رستم قاسمی که مهرههای ستون فقراتشان بهخاطر حادثهای آسیب دیده بود، تشریف آورند و شایعات مذاکره باایشان برای وزارت را بهکلی تکذیب کردند.
نام رستم قاسمی بهعنوان گزینهای برای حذف از کابینه چندینبار است که مطرح میشود؛ از یک طرف بهنظر میرسد که او قدوقواره خود را در حد ریاستجمهوری و نه وزارت میدانست و از سوی دیگر نیز به وزارتی کمتر از وزارت نفت قانع نبود تا آنجا که بههنگام دفاع خود در مجلس نیز آن را بهنوعی مطرح کرد.
اما گویا وزارت راه و شهرسازی نیز برای او اقبالی بهدنبال نداشت. یک بار شایعه کنارهگیریاش بهدلیل بیماری سخت عنوان شد. در آن زمان هم گمانهزنیها نام سعید محمد بهعنوان جایگزین را بهمیان آورد؛ اما سرنوشت بهگونهای دیگر رقم خورد.
یک بار دیگر در پنجم مهر ۱۴۰۰ نیز اخباری مبنی بر استعفای رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی، در فضای مجازی دستبهدست شد. این اخبار فضای مجازی باز هم با حکایت از بیماری وزیر همراه بود و خبرسازان تأکید داشتند که وزیر مجبور است برای طی روند درمان استعفا دهد. حتی خبرهایی از بستریشدن چندروزه وزیر در بیمارستان و تحت عمل جراحی قرارگرفتن روده او منتشر شد.
حتی گفته میشد که پس از طرح این موارد همچنان صحبت از استیضاح و برکناریاش در مجلس مطرح بود؛ اما بنا به برخی از اخبار کنارهگیری عبدالملکی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مانع از آن شد که نام قاسمی به جدیت در این زمینه مطرح شود.
اما از قدیم گفتهاند «تا نباشد چیزکی مردم نگویند چیزها»، اینکه گاهی در عالم سیاست انتشار برخی از اخبار غیررسمی برای گرفتن بازخورد و پالسهای مثبت و منفی در جامعه و محافل سیاسی است موضوعی متداول است؛ اما بسیاری بر این باورند که وزرای اقتصادی دولت رئیسی نتوانستند آنطور که بایدوشاید برای حل مشکلات این حوزه ایفای نقش کنند و بسیاری از وعدههایی که بههنگام معرفی به نمایندگان مردم دادهاند اینک به بایگانی سپرده شده است.
اکنون مخالفان رستم قاسمی، معتقدند در مدت وزارت او طرح نهضت ملی مسکن پیشرفتی نداشته، وزارتخانهاش دچار آشفتگی و چنددستگی است و همچنین انتصابات جدید او رضایتبخش نبوده است.
بسیاری هم مخالفتش با احیای برجام را دلیل دیگری برای برکناری او عنوان میکنند و شاهدش را توئیت رستم قاسمی با هشتک «برجام یزیدیان» میدانند که حواشی زیادش او را مجبور کرد تا بهنوعی حرف خود را پس بگیرد.
باید دید این زمزمهها کمکم آرام میگیرد یا رئیسی تن به تغییری دیگر در کابینهاش میدهد.
منبع: قرن نو