در قانون خانواده موارد متعددی ذکر شده است که هر یک از طرفین باید با آن نکات کاربردی آشنایی کامل داشته باشند.

به گزارش منیبان؛ قانون خانواده و حقوق مربوط به آن موارد مختلفی را شامل می‌شود و نکات کاربردی بسیاری در این قانون ذکر شده است. برای داشتن زندگی راحت زوج و زوجه باید هرکدام حقوق مربوط به خود را انجام دهند و البته نکات حقوقی و کاربردی را مد نظر قرار دهند.

چند نکته حقوقی مهم در مورد زوجین

پیشنهاد ویژه

    چنانچه مهریه زن معادل یا بیشتر از اموال متوفی باشد، کلیه سهم‌الارث به زن اختصاص داده شده و وارث سهمی نمی‌برند.

    زن برای دریافت مهریه خود می‌تواند به دفتر ازدواجی که در آن عقد ازدواج به ثبت رسیده یا دایره اجرای ثبت مستقل در اداره ثبت محل وقوع ازدواج مراجعه و تقاضای صدور اجراییه کند.

    عسروحرج؛ وضعیتی است که در آن ادامه زندگی برای زوجه با مشقت همراه بوده و عادتا قابل تحمل نباشد. در همین راستا اعتیادی که به موجب آن زن می‌تواند به عنوان عسروحرج از شوهر طلاق بگیرد، اعتیادی است که مضر به حال خانواده باشد.

    هرگاه زوجه باکره نبوده باشد و زوج قصد طلاق داشته باشد باید تمام مهریه، اجرت‌المثل ایام زندگی مشترک، با دارا بودن شرایط نصف دارایی و نفقه دوران عده را نیز پرداخت کند. البته باید توجه داشت که نازایی زن از موجبات فسخ نکاح و طلاق محسوب نمی‌شود.

    ازدواج دختر باکره با اجازه پدر یا جد پدری میسر است. زن زمانی می‌تواند اجرت‌المثل ایام زوجیت را مطالبه کند که طلاق به درخواست زوج بوده باشد. همچنین ناشی از تخلفات زوجه از ایفای وظایف همسری و سوءرفتار وی نباشد.

    با فوت همسر، مطالبه اجرت‌المثل از سوی زوجه پذیرفته نیست. درصورتی‌که هر یک از زوجین برای نکاح، دیگری را به خصوصیاتی فریب دهد، علاوه بر رسیدگی کیفری؛ تقاضای فسخ نکاح و مطالبه خسارت نیز امکان‌پذیر است.

کدخبر: 107121 تاریخ انتشار