یکی از مهم‌ترین مسائل که نقش بسیار چشمگیری در تمامی جوامع دارد و در شرع مقدس اسلام نیز بدان تاکید فراوان شده است، مساله ازدواج و تشکیل خانواده است. جهت ازدواج دختر و پسر مطابق با قانون، فقه و هم چنین عرف، کسب اذن و اجازه پدر و مادر لازم است.

به گزارش منیبان؛ قانون‌گذار در قانون مدنی صراحتا به این موضوع تاکید نموده است که دختر باکره می‌بایست با اذن پدر یا جد پدری خود ازدواج نماید. با استنباط از ماده فوق و هم چنین شرع مقدس اسلام، مشخص می گردد که هم فقها و هم قانونگذار، اذن پدر را در ازدواج ضروری دانسته اند البته ناگفته نماند که در شرایطی خاص، اذن پدر در ازدواج ضرورتی ندارد.

ازدواج کردن دختر بدون اذن پدر

پیشنهاد ویژه

در موارد ذیل به بیان شرایطی می‌پردازیم که دختر بدون اجازه پدر می‌تواند ازدواج نماید. این شرایط عبارتند از:

اگر دختر باکره نباشد

اذن پدر فقط در مورد دختر باکره لازم است، دختری که باکره نباشد، بدون اجازه پدرش می‌تواند ازدواج نماید.

ازدواج مجدد دختری که طلاق گرفته یا همسرش فوت نموده باشد.

اگر دختری ازدواج نماید اما بعد از مدتی همسرش فوت کند یا اینکه از همسر خود جدا شود، جهت ازدواج مجدد نیازمند کسب اجازه از پدر خود نیست.

اخذ اذن جد پدری

زمانی‌که پدر دختر به وی اذن در ازدواج ندهد، دختر می‌تواند با اخذ اذن از جد پدری خود ازدواج کند.

کسب اجازه ازدواج از دادگاه

همچنین اگر پدری بدون علت موجه و منطقی، از دادن اجازه ازدواج به دختر، مضایقه نماید، اجازه او ساقط می‌شود و دختر می‌تواند با معرفی کامل مردی که می‌خواهد با او ازدواج نماید و شرایط نکاح و مهری که بین آن‌ها قرار داده شده، پس از اخذ اجازه از دادگاه مدنی خاص به دفتر ازدواج مراجعه کرده و نسبت به ثبت ازدواج اقدام نماید.

کدخبر: 112892 تاریخ انتشار