توهین پیامکی متاسفانه یکی از متداول‌ترین جرائم امروزه دادسراهای ما است.

به گزارش منیبان؛ امروزه در سراسر دنیا شاهد گسترش راه‌های ارتباطی هستیم. ابزار‌های زیادی در اختیار انسان قرار گرفته تا به وسیله آن به راحتی با دیگران ارتباط برقرار کند. در میان این ابزارها، تلفن یا تلفن‌همراه رایج‌ترین و مهم‌ترین وسیله برقراری ارتباط است که به آسانی در دسترس عموم مردم قرار دارد. با این‌حال ممکن است با سوء‌استفاده، این وسیله محبوب دردسر‌ساز شود. مزاحمت، توهین، فحاشی یا تهدیدهای تلفنی و پیامکی موضوعاتی هستند که جرم محسوب می‌شوند.

توهین پیامکی چیست؟

پیشنهاد ویژه

این توهین به الفاظ و عباراتی گفته می‌شود که خواه مستقیما نشان‌دهنده اهانت باشد. هم‌چون فحاشی و استفاده از الفاظ رکیک، خواه شامل مواردی باشد که بدون استفاده از الفاظ رکیک و فحش، مخاطب را مورد اهانت قرار داده و به اعتبار وی خدشه وارد سازد.

توهین یا زدن حرف مستهجن به یک شخص از طریق پیامک یا تلگرام و شبکه‌های اجتماعی قابل شکایت می‌باشد و فردی که توهین کرده است مطابق با قانون و رای دادگاه مجازات می‌شود.

مجازات توهین پیامکی

محتوای هر پیامک و متن توهین‌آمیز پیامک، موجب تعیین سرنوشت آن دعوای کیفری می‌گردد و بسته به نظر قاضی و شرایط مخاطب، حکم هر عبارت متفاوت است. پیامک توهین‌آمیز از جمله جرائم قابل گذشت است و با اعلام رضایت شاکی پرونده مختومه اعلام می‌گردد. اگر به مطالبی پیرامون رابطه نامشروع علاقه دارید، به مطلب حتی این کارها هم رابطه نامشروع هستند مراجعه کنید.

نظر به این‌که طبق ماده ۶۴۱ قانون مجازات اسلامی اگر از طریق لوازم مخابراتی ایجاد مزاحمت شود، علاوه‌بر اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات، مرتکب به حبس از یک تا شش ماه محکوم خواهد شد. چنان‌چه از طریق پیامک، فحاشی انجام شود مرتکب به مجازات مزاحم تلفنی محکوم می‌گردد.

کدخبر: 116548 تاریخ انتشار