- آرشیو اخبار 1
- بین الملل 2
طالبان قانون اساسی مینویسد
سخنگوی دولت موقت طالبان در افغانستان اظهار داشت که کار بر روی تدوین قانون اساسی جایگزین قانون اساسی قبلی جریان داشته و به زودی تکمیل خواهد شد.
به گزارش مُنیبان، ذبیح الله مجاهد، سخنگوی دولت موقت طالبان در افغانستان اظهار داشت که کار بر روی تدوین قانون اساسی جایگزین قانون اساسی قبلی جریان داشته و به زودی تکمیل خواهد شد.
وی طی گفتوگو با شبکه «طلوع» این کشور افزود: «در نظر داریم که قانون اساسی جدید نوشته و تصویب شود و ارکان باقی مانده نظام هم تکمیل و با وضعیت خوبی پیش برویم.»
پس از سقوط دولت پیشین، سرنوشت قانون اساسی در افغانستان به صورت آزمایشی باقی ماند.
سیاستمداران قانون اساسی را یکی از نیازهای اصلی کشور دانسته و از طالبان خواستند در این زمینه تلاش جدی انجام دهد.
گل رحمان قاضی، رئیس پیشین کمیسیون مستقل نظارت بر تطبیق قانون اساسی معتقد است که نبود قانون اساسی مشکلات متعددی را به همراه خواهد داشت.
وی گفت: قانون اساسی اساس قانونگذاری یک دولت را تشکیل میدهد، قوانین ما از قانون اساسی شکل گرفته است.
سید اسحاق گیلانی، رهبر جنبش همبستگی ملی افغانستان نیز تاکید کرد: «در حال حاضر قانونی وجود ندارد که ملت افغانستان بتواند خود را با آن تطبیق دهد. دولت باید تشکیل شود، لویه جرگه (مجلس کبیر) فراخوانده شود، کمیسیون قانون اساسی برای تشکیل قانون اساسی شروع به فعالیت کند و در نهایت، دولت باید مسئولیتی را بر عهده بگیرد و نهادها در پارلمان این کشور پاسخگو باشد».
هبت الله آخوندزاده، رهبر طالبان پیش از این در دیدار با شماری از والیان «قانون بشری» را فاقد اعتبار خوانده و گفته بود پس از این تمامی تصمیمات در کشور باید بر پایه «شریعت اسلامی» باشد.
مجاهد، همچنین گفت برخی از کشورهای اسلامی به دلیل برخی مسائلی که با آمریکا دارند، تمایل ندارند حکومت طالبان را به رسمیت بشناسند.
وی تاکید کرد: هیات حاکمه افغانستان خواهان تعامل رسمی با جامعه جهانی است. آمریکا در افغانستان شکست خورده و متحمل هزینه سنگین سیاسی و اقتصادی شد و به این دلیل شاید آمادگی تعامل رسمی با ما را نداشته باشند.
مجاهد افزود: ایالات متحده آمریکا با اعمال فشار مانع از به رسمیت شناخته شدن دولت طالبان در افغانستان توسط جامعه جهانی می شود.
هنوز هیچ کشوری در جهان طالبان را به رسمیت نشناخته است./ ایسنا