پنتاگون می‌گوید که چین در حال توسعه گسترده نیروهای اتمی‌اش است و تا سال ۲۰۳۰ یک هزار کلاهک اتمی خواهد داشت و پکن مدت‌هاست که در برابر مذاکرات کنترل تسلیحاتی با پکن مقاومت کرده و تاکید دارد که آمریکا در حال حاضر زرادخانه بسیار بزرگ‌تری دارد.

به گزارش مُنیبان، پنتاگون می‌گوید که چین در حال توسعه گسترده نیروهای اتمی‌اش است و تا سال ۲۰۳۰ یک هزار کلاهک اتمی خواهد داشت و پکن مدت‌هاست که در برابر مذاکرات کنترل تسلیحاتی با پکن مقاومت کرده و تاکید دارد که آمریکا در حال حاضر زرادخانه بسیار بزرگ‌تری دارد.

الکساندرا بل، معاون دستیار وزیر امور خارجه آمریکا در امور کنترل تسلیحاتی، راستی‌آزمایی و انطباق در شورای آتلانتیک گفت: به‌رغم تلاش‌های آمریکا، واشنگتن و پکن همچنان گفت‌وگوها در مورد این موضوع را آغاز نکرده‌اند.

پیشنهاد ویژه

وی افزود: به عنوان نخستین گام، دوست داریم با چینی‌ها درباره دکترین‌های یکدیگر، درباره بحران ارتباط و بحران مدیریت گفت‌وگو کنیم. واشنگتن دهه‌ها با روسیه چنین گفت‌وگوهایی داشت.

الکساندرا بل تصریح کرد: اما ما با پکن هنوز به این نقطه نرسیده‌ایم. بنابراین باید پیش از آغاز این گفت‌وگو، کارهایی از سوی هر دو طرف انجام شوند.

وی با اشاره به رویدادهای سال ۱۹۶۲ میلادی یعنی هنگامی که آمریکا و شوروی به خاطر حضور موشک‌های شوروی در کوبا به یک جنگ اتمی نزدیک شده بودند، گفت: ما در حال حاضر در شصتمین سالروز بحران موشکی کوبا هستیم. لازم نیست که این بحران را تکرار کنیم تا متوجه شویم که باید برای گفت‌وگو با یکدیگر به پای میز مذاکره بیاییم.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا سال گذشته پس از گفت‌وگوی تلفنی شی جینپینگ، رئیس جمهور چین و جو بایدن، همتای آمریکایی‌اش گفته بود، این دو رهبر با آغاز مذاکرات درباره ثبات استراتژیک موافقت کردند.

اما شی جینپینگ در جریان کنگره حزب کمونیست در اکتبر سال جاری میلادی اشاره کرد که پکن بازدارندگی استراتژیک خود را تقویت خواهد کرد؛ عبارتی که غالبا برای توصیف تسلیحات اتمی استفاده شده است.

ریچارد جانسون، معاون دستیار وزیر دفاع آمریکا در امور سیاست هسته‌ای و مقابله با تسلیحات کشتار جمعی در این نشست گفت: آمریکا به دنبال آغاز گفت‌وگوها با چین است تا بیشتر درباره موضوعات اساسی‌تر صحبت کند نه موضوع تعداد کلاهک‌ها.   

وی افزود: اگر پکن ترجیح می‌دهد که مشارکت دوجانبه‌ای با آمریکا نداشته باشد، می‌تواند از طریق آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و با اعلام ذخایر پلوتونیومش برای اهداف غیرنظامی، درباره تقویت اتمی‌اش شفاف‌سازی کند.

جانسون گفت: چین از انجام چنین کاری امتناع کرده و این یک نگرانی واقعی است./ ایسنا

کدخبر: 118982 تاریخ انتشار