نخست وزیر اوکراین اعلام کرد که در این کشور، یک طرح تخلیه شهروندان برای همه منطقه تهیه شده است.

به گزارش مُنیبان، "دنیس اشمیگال" نخست وزیر اوکراین اعلام کرد که در این کشور، یک طرح تخلیه شهروندان برای همه منطقه تهیه شده است.

وی روز گذشته در جلسه دولت گفت: «در واقع، طرح‌های تخلیه برای تمامی مناطق تدوین شده است، البته این یک اقدام اضطراری است که ما در صورت نیاز به آن متوسل خواهیم شد. چنین سناریویی کاملاً امکان‌پذیر است، هرچند ما هر کاری انجام می‌دهیم تا از آن جلوگیری کرده و مجبور به اجرای آن نشویم.»

پیشنهاد ویژه

در این رابطه، آلکسی کولبا، رئیس اداره نظامی منطقه کی‌یف نیز تایید کرد که در صورت بحرانی شدن وضعیت قطع برق و آب، ساکنان منطقه کی‌یف ممکن است به طور موقت به مناطق غربی کشور منتقل شوند.

روز دوشنبه کیریل تیموشنکو، معاون رئیس دفتر رئیس جمهوری اوکراین گفت که قطعی گسترده برق در این کشور به دلیل حملات هوایی گسترده روسیه به زیرساختارهای حیاتی و انرژی ایجاد شده است. در همان روز نخست وزیر اوکراین گفت: تنها در طول یک روز 18 تاسیسات در 10 منطقه کشور آسیب دیدند که بیشتر آنها تاسیسات انرژی هستند.

 ویتالی کلیچکو، شهردار کی‌یف نیز روز دوشنبه از چندین حمله به زیرساختارهای حیاتی در پایتخت اوکراین و قطع آب حداقل 80 درصد از ساکنان این شهر خبر داد. علاوه بر این، حملات هوایی نیروگاه های برق آبی در برخی مناطق دیگر اوکراین نیز گزارش شد.

ولادیمیر زلنسکی، رئیس ‌جمهوری اوکراین روز گذشته، سه‌شنبه، در دیدار با کادری سیمسون، کمیسر اتحادیه اروپا در امور انرژی یادآور شد که در نتیجه حملات هوایی روسیه به تأسیسات حیاتی اوکراین، 30 تا 40 درصد از زیرساختارهای انرژی این کشور آسیب جدی دیده است.  زلنسکی از مقامات اروپایی خواست تا اقدامات بیشتری برای تضمین امنیت انرژی اوکراین و همچنین تشدید تحریم بخش انرژی روسیه انجام دهند.

در همین رابطه سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه نیز روز گذشته اعلام کرد که نیروهای مسلح این کشور به طور موثری توان بالقوه نظامی ارتش اوکراین را کاهش داده و به زیرساختارهای حیاتی این کشور ضربات سختی وارد کرده اند.

پیش از آن، ایگور کوناشینکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه گفته بود که ارتش روسیه حملات جدیدی را به تأسیسات نظامی و انرژی در اوکراین انجام داده است. به گفته وی، تمامی اهداف در نظر گرفته شده تحقق یافته و در این حملات از تسلیحات استقرار هوایی و دریایی دارای دقت بسیار بالا استفاده شده است.

نیروهای مسلح روسیه در تاریخ 10 اکتبر(18 مهر ماه)، حملات گسترده به تأسیسات زیرساختاری اوکراین را آغاز کردند. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه یادآور شد که این حملات پاسخ به اقدامات تروریستی مقامات کی‌یف، به ویژه حمله به پل کریمه است.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز دویست و پنجاه و دوم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

کربی: آمریکا انتقال موشک‌های مافوق صوت روسیه به بلاروس را تایید نمی‌کند

جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید شب گذشته سه شنبه، در یک نشست مطبوعاتی اعلام کرد که ایالات متحده نمی تواند ادعاهای مربوط به انتقال سلاح‌های مافوق صوت توسط فدراسیون روسیه به خاک بلاروس را تایید کند.

وی در پاسخ به سئوالی در این باره گفت: «من نمی‌توانم گزارش‌هایی مبنی بر استقرار موشک‌های مافوق صوت روسیه در بلاروس را تأیید کنم.»

کربی افزود که طرف آمریکایی «هیچ نشانه‌ای» مبنی بر علاقه نظامیان بلاروسی به درگیر شدن در مناقشه اوکراین ندیده است.

این مقام کاخ سفید یادآور شد: علیرغم این واقعیت که مقامات بلاروس حضور نظامیان روس در این کشور را به عنوان تمایل به تقویت آمادگی دفاعی روسیه و بلاروس توضیح می دهند، ولی این اقدام ممکن است تلاشی برای ضربه زدن به نیروهای اوکراینی در جهت گیری شمالی این کشور باشد تا حواس آنها را از اقدامات روسیه در شرق و جنوب اوکراین منحرف کنند.»

پیش از این، وزارت دفاع بلاروس اعلام کرد که این کشور آماده پاسخگویی به هر نوع تحریکات احتمالی از سوی غرب است، زیرا وخامت اوضاع کلی وارد مرحله داغی شده است.

کاخ سفید: آمریکا خواهان درگیری نظامی با روسیه نیستند

جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی آمریکا اعلام کرد که ایالات متحده همچنان به دنبال درگیری نظامی با روسیه نیست و خواهان پیدا شدن یک راه حل مذاکره برای حل و فصل مناقشه با اوکراین است.

کربی شب گذشته در یک نشست خبری گفت: «اهداف رئیس جمهور جو بایدن از همان ابتدا مشخص بود. ما خواهان درگیری با روسیه نیستیم.»

وی همچنین با بیان اینکه آمریکا به دنبال تغییر قدرت در روسیه نیست، یادآور شد که مردم روسیه این حق را دارند که تعیین کنند چه کسی آنها را رهبری می کند. در عین حال، این مقام کاخ سفید افزود که ایالات متحده می خواهد از طریق مذاکره به حل و فصل اوضاع اوکراین برسد، اما به ارائه کمک به کی‌یف ادامه خواهد داد.کربی از دیگر وظایف واشنگتن، تقویت جناح شرقی ناتو و کمک به اوکراین برای نزدیک شدن به مذاکرات حل مناقشه در سودمندترین موقعیت ممکن نامید.

امیدواری سازمان ملل درباره از سرگیری حرکت کشتی‌های غلات در روز پنجشنبه

امیر عبدالله، نماینده هماهنگ کننده سازمان ملل در مرکز هماهنگی مشترک در استانبول بامداد امروز پیش بینی کرد که حرکت کشتی‌های باری حامل غلات و مواد غذایی در چارچوب طرح صادرات غلات از طریق دریای سیاه ممکن است از روز پنجشنبه آغاز شود.

وی در حساب توییتری خود نوشت: صادرات غلات و مواد غذایی از بنادر اوکراین باید ادامه پیدا کند و کشورهای جهان روی آن حساب باز کرده اند. اگرچه حرکت کشتی‌ها در چارچوب ابتکارعمل غلات دریای سیاه برای امروز، چهارشنبه  2 نوامبر برنامه‌ریزی نشده، ولی ما انتظار داریم کشتی‌های بارگیری شده در روز پنجشنبه (3 نوامبر) از بنادر اوکراین به حرکت درآیند.»

ترکیه  نگرانی روسیه در رابطه با حمله به سواستوپل را به اوکراین منتقل کرد

خلوصی آکار، رئیس وزارت دفاع ترکیه شب گذشته، سه شنبه، در جمع خبرنگاران اعلام کرد که این کشور اطلاعاتی درباره نگرانی روسیه در رابطه با حمله پهپادی به کشتی‌های ناوگان دریای سیاه در بندر سواستوپل را به طرف اوکراینی منتقل کرده است.

وزیر دفاع ترکیه گفت: «بسیار مهم است که شرایط متضاد را با موضوع حمل و نقل غلات اشتباه نگیریم. ما این دیدگاه را برای هر دو طرف درگیری در میان گذاشتیم.»

وی تاکید کرد که طرف ترکیه "به تلاش خود برای از سر گیری صادرات غلات و کود از بنادر روسیه  نیز ادامه می دهد." علاوه بر این، با وجود تعلیق مشارکت روسیه در توافق غلات، کشتی‌های باری تحت پرچم ترکیه به صادرات مواد غذایی از بنادر اوکراین ادامه خواهند داد.

آکار افزود: هیچ مشکلی برای تردد کشتی‌های تحت پرچم ترکیه در منطقه وجود ندارد. آنها به تردد خود و انتقال محصولات ادامه خواهند داد. تا به امروز بیش از 10 میلیون تن غلات از بنادر اوکراین حمل شده است.

وزیر دفاع ترکیه مچنین ابراز عقیده کرد که اجرای توافقنامه غلات ادامه خواهد یافت و آنکارا به سازنده بودن تلاشهای خود در این زمینه امیدوار است.

به گفته مقامات آگاه در آنکارا، طرف ترکیه‌ای در حال مذاکره در همه سطوح با مقامات روسیه و اوکراین است.

تصویب پیش نویس قطعنامه روسیه مبنی بر عدم استقرار اولین سلاح در فضا در مجمع عمومی سازمان ملل

کمیته اول مجمع عمومی سازمان ملل روز سه شنبه پیش نویس قطعنامه فدراسیون روسیه مبتنی بر عدم قرار دادن اولین سلاح در فضا را به تصویب رساند.

در جریان رای گیری در بیست و هشتمین نشست عمومی، 123 هیئت از این سند حمایت کردند، 50 کشور با آن مخالفت کرده و چهار کشور هم رای ممتنع دادند. اکنون پیش نویس قطعنامه در ماه دسامبر در مجمع عمومی به طور کامل مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

در مجموع، در این روز، کمیته اول مجمع عمومی سازمان ملل که مسئول مسائل خلع سلاح است، از سه پیش نویس قطعنامه پیشنهادی روسیه حمایت کرده است که هدف تمامی آنها جلوگیری از مسابقه تسلیحاتی و قرار گرفتن سلاح در فضای ماوراء جو زمین  و لزوم انجام اقداماتی برای تضمین شفافیت در اقدامات در این عرصه است.

هیچ تماسی بین روسیه و ایالات متحده در حاشیه اجلاس سران G20پیش بینی نشده است

ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز سه شنبه در یک نشست خبری اعلام کرد، مقامات واشنگتن انتظار ندارند که در حاشیه اجلاس سران گروه 20 در اندونزی، هیچ تماسی بین روسیه و ایالات متحده صورت بگیرد.

وی در پاسخ به درخواستی برای ارزیابی احتمال برقراری تماس بین طرفین در خصوص موضوع فعالیت سفارت آمریکا در مسکو گفت: "ما انتظار نداریم در چارچوب اجلاس گروه 20گفتگویی بین مقامات ایالات متحده و روسیه انجام شود."

 روز گذشته، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه گفت که هنوز تصمیمی درباره شرکت به نشست سران G20و APECاتخاذ نکرده است. پیش از این، رهبر روسیه عزیمت به نشست گروه 20 را رد نکرد و قول داده بود که در این باره فکر کند.

اتحادیه اروپا 25.5 میلیون یورو به اوکراین برای حفظ سیستم انرژی و تامین تجهیزات انرژی این کشور اختصاص داده است. این موضوع روز سه‌شنبه، در بیانیه‌ای از سوی کمیسیون اروپا اعلام شد.

در این سند آمده است: «اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن تاکنون میلیون‌ها یورو تجهیزات انرژی به اوکراین داده‌اند، ولی سطح حمایت باید فوراً افزایش یابد. علاوه بر تجهیزات، اتحادیه اروپا 25.5 میلیون یورو برای پوشش و رفع نیازهای اضطراری شبکه برق این کشور اختصاص داده است.»

تاکید لاوروف و چاووش اوغلو بر لزوم ضمانت امنیتی اوکراین برای کریدور غلات

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه و مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه در جریان مذاکرات تلفنی روز سه شنبه خود، بار دیگر بر لزوم دریافت تضمین قابل اطمینان برای عدم استفاده از کریدورهای دریایی بشردوستانه به منظور اهداف نظامی تاکید کردند.

وزرای خارجه روسیه و ترکیه در جریان این گفتگو  به بررسی وضعیت مربوط به استفاده از کریدورهای دریایی بشردوستانه توسط اوکراین برای هدف قرار دادن ناوگان دریای سیاه روسیه را ادامه دادند. طرفین مجددا یادآور شدند که چنین اقداماتی اجرای طرح صادرات غلات از دریای سیاه که با تلاش مستقیم دبیرکل سازمان ملل در حال اجراست را تضعیف می‌کند.

روز گذشته، سرگئی ورشینین، معاون وزیر خارجه روسیه نیز، طی نشستی با مهمت سمسار، سفیر ترکیه در مسکو، تاکید کرد که بعد از حمله به بندر سواستوپل، طرف اوکراینی باید تضمین بدهد که کریدور بشردوستانه در دریای سیاه دیگر برای اهداف نظامی مورد استفاده قرار نخواهد گرفت.

توضیح پوتین به اردوغان درباره دلایل تعلیق مشارکت روسیه در توافقنامه غلات

دفتر مطبوعاتی کرملین روز سه شنبه پس از گفتگوی تلفنی بین رهبران روسیه و ترکیه گزارش داد که رئیس جمهور ولادیمیر پوتین، رجب طیب اردوغان، همتای ترکیه‌ای را از دلایل تصمیم روسیه برای تعلیق مشارکت خود در توافقنامه غلات مطلع کرد.

رئیس جمهوری  روسیه تاکید کرد که طرف اوکراینی از کریدور غلات برای حمله به کشتی های ناوگان دریایی روسیه در سواستوپل استفاده کرده که وظیفه تامین امنیت مسیر حرکت کشتی های باری را بر عهده داشتند. پوتین همچنین به اردوغان گفت که وظیفه تامین غذا از این کریدور، بر اساس اولویت ویژه برای نیازمندترین کشورهای جهان انجام نشده است. در این راستا وی بار دیگر بر آمادگی روسیه برای عرضه رایگان مقادیر قابل توجهی غلات و کود به آفریقا تاکید کرد.

اردوغان نیز به نوبه خود  ابراز اطمینان کرد که راه حلی برای ادامه طرح صادرات غلات پیدا خواهد شد.

مذاکرات مجدد وزرای دفاع روسیه و ترکیه درباره توافق غلات

وزارت دفاع فدراسیون روسیه روز سه شنبه گزارش داد که ژنرال سرگئی شویگو، وزیر دفاع این کشور بار دیگر با خلوصی آکار، همتای ترکیه‌ای خود تلفنی گفتگو کرد. موضوع مذاکرات دو طرف درباره تعلیق مشارکت روسیه در توافق غلات بود.

این مذاکرات به ابتکار طرف ترکیه ای انجام شد.

در این گزارش آمده است: «در این گفتگو، رایزنی دو طرف در مورد تعلیق اجرای توافق‌نامه‌های صادرات محصولات کشاورزی از بنادر اوکراین در چارچوب اجرای ابتکارعمل کریدور غلات دریای سیاه توسط طرف روسی ادامه یافت.»

روسیه خواستار دریافت پاسخ آمریکا و اوکراین در مورد کار آزمایشگاه‌های بیولوژیکی شد

کنستانتین وارونتسوف، معاون اداره منع اشاعه و کنترل تسلیحات وزارت امور خارجه روسیه، روز گذشته در نشست کمیته اول مجمع عمومی سازمان ملل متحد اعلام کرد که مسکو بر این عقیده است که دریافت هر چه سریعتر پاسخ از سوی ایالات متحده و اوکراین در مورد فعالیت آزمایشگاه‌های بیولوژیکی بسیار مهم است.

این دیپلمات گفت: « عدم توانایی واشنگتن در حمایت از سند «اقدامات برای حفظ پروتکل ژنو 1925» ضرورت دست یابی به پاسخی از سوی اوکراین و ایالات متحده برای روشن کردن برنامه های بیولوژیکی نظامی خود و نابود سازی بقایای ذخایر تسلیحات شیمیایی ایالات متحده را تأیید می کند.»

وی یادآور شد که با وجود بی توجهی به این مسئله، طرف روسی به تلاش خود برای حفظ به روزرسانی این پروتکل ژنو ادامه خواهد داد.هفته گذشته، سازمان ملل متحد اعلام کرد که آنها وظیفه و توانایی های فنی برای انجام تحقیقات در خصوص وجود و ماهیت فعالیت آزمایشگاه‌های بیولوژیکی نظامی آمریکا در خاک اوکراین را ندارند.

روسیه تحقیقات درباره علل انفجار در خطوط لوله گاز نورد استریم را آغاز کرد

الکساندر نوواک، معاون نخست وزیر روسیه در مسائل انرژی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران اعلام کرد که این کشور بررسی علل انفجارهای رخ داده در خطوط لوله گاز نورد استریم و نورد استریم- 2 (جریان شمالی) را آغاز کرده است، ولی هنوز هیچ نتیجه رسمی از این تحقیقات وجود نداشته و کار در این زمینه ادامه دارد.

وی یادآور شد که کارشناسان شرکت "گازپروم" در خصوص وضعیت به طور مستقیم از صحنه تحقیق گزارش می دهند.ن

در اواخر ماه اکتبر، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه از آغاز بازرسی شرکت گازپروم در محل انفجارهای خطوط لوله نورد استریم خبر داد. به گفته وی، تحقیقات اولیه تایید کرده که این حادثه یک حمله تروریستی آشکار است.

کدخبر: 119020 تاریخ انتشار