در سال‌هایی که فوتبال ایران می‌توانست بهره فنی خوبی از حضور برانکو و کی‌روش ببرد اما درگیری رسانه‌ای این دو مربی تاثیرات منفی زیادی برای فوتبال ایران به همراه داشت.

به گزارش منیبان؛ فوتبال ایران در مقاطع مختلف شاهد درگیری‌های رسانه‌ای مختلف میان اهالی فوتبال بوده که شاید بتوان گفت یکی از مهم‌ترین‌ آن‌ها دعوای کارلوس کی روش و برانکو ایوانکوویچ بود. درحالی که سرمربی وقت پرسپولیس و تیم ملی روابط حسنه و خوبی با هم داشتند، به یکباره با یک جرقه دعوایی میان آن‌ها شکل گرفت که ماه‌ها شاهد مصاحبه‌های این دو عیله یکدیگر بودیم. شاید زمانی که کفاشیان کلنگ ساخت ساختمانی در مرکز ملبی فوتبال را به زمین می‌زد، هیچ وقت فکر نمی‌کرد این ساختمان منشا دعوایی میان دو مربی خارجی شاغل در ایران خواهد شد که ترکش‌های آن فوتبال ایران را تحت تاثیر قرار دهد. رئیس وقت فدراسیون فوتبال با پیشنهاد کی‌روش ساختمانی را در مرکز ملی فوتبال در دست احداث قرار داد که از ابتدا قرار بود با نام «پک» «performane elite center» شروع به فعالیت کند و به صورت کامل در اختیار تیم‌های ملی فوتبال باشد اما اوایل سال ۱۳۹۵ زمانی که این ساختمان روزهای پایانی احداث خود را پشت سر می‌گذاشت زهره هراتیان یکی از مسئولان وقت فدراسیون فوتبال، بعد از مذاکراتی که با کفاشیان داشت، رئیس فدراسیون فوتبال را راضی کرد تا در قبال وصول مطالبات ایران نزد فیفا، تجهیزات پزشکی از سوی فدراسیون جهانی فوتبال برای ایران ارسال شود تا در ساختمانی که تازه ساخته شده بود قرارداده شود و این مرکز هم به جای «پک» به ایفمارک تغییر نام دهد. به عبارت دیگر ساختمانی که به هدف کمک به تیم‌های ملی شروع به ساخت کرده بود، حالا در زمان بهره‌برداری دیگر در اختیار تیم‌های ملی نبود و به مرکزی به نام ایفمارک تغییر نام داده بود تا خدمات پزشکی ارائه بدهد.

همین موضوع کافی بود تا کی‌روش به شدت به تصمیم کفاشیان عصبانی شود و به او اعتراض کند و علیه او و البته زهره هراتیان مصاحبه‌هایی انجام دهد و از طرف دیگر ملی‌پوشان را از حضور در این مرکز برای انجام تست‌های پزشکی منع کند. در همین حال پرسپولیس که در آن مقطع حدود ۶ ملی‌پوش را در اختیار داشت، در غیاب ملی‌پوشانش به ایفمارک رفت تا تست‌های پزشی را پشت سر بگذارد و به خاطر غیبت ملی‌پوشانش برانکو مصاحبه تندی علیه کی‌روش انجام داد. او در این مصاحبه که شروعی بر دعوایش با کی‌روش بود، گفت: اجازه نمی‌دهم بازیکنانم به اردوی تیم ‌ملی بروند. آن‌ها بازیکن پرسپولیس هستند و از باشگاه پول می‌گیرند و باشگاه تصمیم می‌گیرد که چه رویه‌ای را در پیش بگیریم. اگر الان بازیکنان نیستند، خودشان مقصر هستند چون باید به وظایف حرفه‌ای‌ خودشان عمل کنند. واقعا به خاطر رفتار کارلوس کی‌روش مایوس شدم. او باید در خدمت فوتبال ایران باشد و بهترین خدمات را ارائه دهد نه این که گروکشی کند. اگر کمی منطقی به این موضوع توجه کنید متوجه می‌شوید بازیکنان بدون این که تست بدهند اجازه حضور در لیگ را ندارند. برای من این اتفاق عجیب است که مربی تیم ‌ملی درباره رفتار بازیکنان این‌گونه عمل می‌کند. سرمربی تیم ‌ملی وارد بازی‌های خطرناک شده است و گروکشی می‌کند. او می‌خواهد تصمیم بگیرد که چه تیمی از لیگ سقوط کند و یا چه تیمی در انتها قهرمان شود. کارلوس کی‌روش، سرمربی تیم ‌ملی فوتبال ایران است اما مالکیت تیم ملی برای او نیست. نباید با احساسات میلیون‌ها ایرانی بازی کند. از طرف خودم می گویم اجازه نمی‌دهم بازیکنان در اردوی تیم ‌ملی حضور داشته باشند.

پیشنهاد ویژه

 این مصاحبه رسما اعلام جنگ علنی علیه کی‌روش بود و شروعی از یک نزاع رسانه‌ای تمام عیار شد. البته در آن مقطع برخی معتقد بودند به خاطر دوستی برانکو و هومن افاضلی (همسر زهره هراتیان) و مصاحبه‌های کی‌روش علیه هراتیان، برانکو عملا در حمایت از هراتیان عیله کی‌روش مصاحبه کرده اما به هر حال صحبت‌های برانکو هم در روز مراجعه تیمش به ایفمارک غیر منطقی نبود. این دعوا ادامه پیدا کرد و هر از گاهی طرفین در مصاحبه‌های خود متلک‌هایی نثار یکدیگر می‌کردند تا اینکه در زمستان سال ۹۵، کی‌روش تصمیم گرفت در تعطیلات نیم فصل اردویی در دوبی برگزار کند اما این موضوع خوشایند برانکو نبود و او را مجاب کرد علیه تیم ملی و کی‌روش مصاحبه کند و در اظهار نظر جنجالی بگوید که ملی‌پوشان پرسپولیس از اردوهای تیم ملی چاق برمی‌گردند. این مصاحبه که کی‌روش را عصابنی کرده کرد در نهایت باعث شد سرمربی تیم ملی در اواسط اردوی تیمش در دوبی، ملی‌پوشان پرسپولیس را به تهران بفرستد تا عملا دعوای طرفین رنگ و بویی جدید به خود بگیرد.

این درگیری رسانه‌ای همچنان ادامه داشت تا اینکه بعد از حذف تیم ملی فوتبال ایران از جام‌جهانی ۲۰۱۸ روسیه، کی‌روش در مصاحبه تندی علیه برانکو گفت: الان مستقیم صحبت می‌کنم چشم در چشم با افرادی که به تیم ملی لطمه زدند. مشکلاتی که با لغو شدن اردوی ما در دوبی آغاز شد و برنامه آماده‌سازی ما لطمه خورد. به برانکو و افرادی که از او حمایت کردند مستقیم می‌گویم که به تیم ما لطمه زدند بعد از آن اتفاقات دیگر هیچ چیز در تیم ملی مانند قبل نشد. اختلافاتی بین اعضای کادر به وجود آوردند که دیگر اوضاع را مانند قبل نکرد.  با لطماتی که برانکو زد و با سم‌هایی که پرفسور به تیم من تزریق کرد تیم ما لطمه خورد. ما کاملاً آن‌ها را می‌شناسیم اما فراموش کردند در یک سال گذشته طبق برنامه‌ای که داشتیم، کمال، روزبه، حسینی، امیری و بیرانوند در هفته به مدت یک روز و یک روز و نیم در اختیار تیم ملی بودند اما فراموش کردند رامین و مهدی با چه کیفتی در تیم ملی بازی کردند بازیکنانی که شما آنها را از پرسپولیس فراری دادید. تحسین شما از بازیکنان داخلی می‌دانم برای چیست چون می‌خواهید در تیم من اختلاف افکنی کنید و با این سم به تیم ملی لطمه بزنید.  آقای برانکو شما دنبال این بودید که ساختمان پک را به دست آورید شما و دوستان شما دنبال این بودید. شما شخصی بودید که به برنامه آماده‌سازی تیم ملی لطمه زدید به همین دلیل رئیس فدراسیون به من گفت اگر بخواهیم این برنامه را پیاده کنیم افرادی به ما سنگ خواهند زد.

کی‌روش در این مصاحبه حملات خود علیه برانکو را ادامه داد و گفت: آقای پروفسور وقتی شما درباره بازیکنان لیگ صحبت می‌کنید، باید یادآوری کنیم که چه کسی این بازیکنان را به باشگاه آورد و در تیم ملی پرورش داد. شما قدرت دارید چون صورت خود را پشت باشگاه پرسپولیس پنهان کردید به همین خاطر است که شاید ایران  برای من و شما کوچک شده باشد. می‌گویم که امروز اعضای خانواده من در تیم ملی نیستند هیچ وقت برادرم را در کنار خودم نیاوردم و هیچ زمان پسرم با من کار نمی‌کند و هیچ‌وقت داخل تجارت با فدراسیون نبودم. برعکس اگر کسی بدهکار باشد این فدراسیون است که به من بدهکار است چرا که از جیب خودم برای تیم ملی هزینه کرده‌ام در آن زمان وقتی که برانکو بازیکنان اوکراینی را آورد که حتی یک دقیقه هم بازی نکردند من از جیب خودم برای ساختمان پک هزینه کردم. من فقط حقایق را بازگو می‌کنم به خاطر اینکه در چهار سال گذشته باید سکوت می‌کردم.

این مصاحبه کی‌روش نشان داد اختلافات این دو مربی خارجی بیش از آن چیزی که اهالی فوتبال تصور می کردند، بیشتر شده است. با اینکه در نهایت کی‌روش بعد از حذف تیم ملی فوتبال ایران از مرحله نیمه نهایی جام‌ ملت‌های آسیا، ایران را ترک کرد و برانکو هم بعداز کسب سومین قهرمانی پیاپی همکاری خود را با پرسپولیس پایان داد و از ایران رفت اما به هرحال این درگیری و مصاحبه‌های عجیب طرفین از خاطر فوتبال دوستان ایرانی پاک نخواهد شد. شاید اگر این دو مربی دچار درگیری با یکدیگر نمی‌شدند و برخی اطرافیان به این آتش هیزوم نمی‌ریختند، فوتبال ایران بهره بهتری از نظر فنی از حضور این دو مربی می‌برد.

کدخبر: 120844 تاریخ انتشار