سخنگوی وزارت امور خارجه:

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: توصیه می کنیم از سیاسی کردن سازمان های تخصصی دست بردارند و اجازه دهند این سازمان ها وظایف رسمی و قانونی خود را انجام بدهند.

به گزارش خبرنگار سیاسی مُنیبان، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری گفت: موضع وزارت امور خارجه درباره تصویب قطعنامه علیه ایران در آژانس منتشر شد. اقدام جمهوری اسلامی ایران،‌ در واکنش به قطعنامه اخیری بود که با رویکرد سیاسی آمریکا و سه کشور اروپایی تصویب شد. اقدام متقابل ایران را سازمان انرژی اتمی اطلاع رسانی می کند. صدور قطعنامه با انگیزه های سیاسی در حالی صورت گرفت که ایران به صورت شفاف فعالیت می کند و بیشترین بازرسی ها در ایران انجام می شود. مبنای ایران در ارتباط با اژانس این است که تکلیف در مقابل حقوق است. اگر ایران تکالیفی دارد حتما حقوقی هم دارد.

کنعانی با اشاره به درخواست آلمان علیه ایران درباره بحث حقوق بشری افزود: ما دیدگاه خود را در این ارتباط با جزییات بیان کردیم. نگاه ما این است که استفاده ابزاری از حقوق بشر سازنده نیست. هرگونه تلاش کشورها به ویژه تعداد مشخصی از کشورهای غربی از جمله آلمان در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد رویکرد سیاسی است و آن را محکوم می کنیم. این اقدام هیچ کمکی به وضعیت حقوق بشر در جامعه جهانی نخواهد کرد.

پیشنهاد ویژه

او با اشاره به احتمال ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت و اسنپ بک تصریح کرد: مایل به پیش بینی درباره گام های بعدی این دسته از کشورها نیستم. ایران اعلام کرده در مقابل رفتارهای غیرسازنده واکنش نشان خواهد داد. در برابر اقدامات سازنده هم واکنش ایران سازنده، خواهد بود. توصیه می کنیم از سیاسی کردن سازمان های تخصصی دست بردارند و اجازه دهند این سازمان ها وظایف رسمی و قانونی خود را انجام بدهند. 

کنعانی با اشاره به احتمال سفر گروسی به ایران اظهار کرد: متعاقب سفر هیات عالی ایران به وین و مذاکرات خوب با آژانس توافق هایی برای ادامه همکاری ها برای رفع اختلاف نظرها و حل و فصل موضوعات باقی مانده شده بود. قرار بود سفر هیات اژانس به ایران انجام شود اما باتوجه به قطعنامه سیاسی در شورای حکام اقدامات بعدی با شرایط جدید صورت می گیرد و موضوعات باید به صورت مجدد ارزیابی شود.

کنعانی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که پس از حمله اخیر به کشتی تاجر اسراییلی در آب‌های عمان سنتکام اعلام کرده که قرار است شناورهایی بدون سرنشین راهی خلیخ فارس و دریای عمان کند نظر ایران در این ارتباط چیست؟ گفت: در حمله به کشتی متعلق به رژیم صهیونیستی اطلاعاتی ندارم که اظهار نظر کنم. این رژیم به دلیل سالیان طولانی و دهه‌های متمادی جنایت علیه ملت‌ها و دولت‌های منطقه دشمنان زیادی را برای خود در منطقه ایجاد کرده است. دشمنانی که آمادگی دارند در پاسخ به جنایات این رژیم در هر کجا که بتوانند واکنش نشان دهند و حتما در منطقه طرف‌هایی هستند که توانایی این کار را دارند. اینکه آمریکا با استفاده از برخی بهانه جویی‌ها به دنبال تقویت نظامی‌گری در آب‌های منطقه‌ای باشد از نظر ما مردود است. نقش آمریکا را در طول سالیان طولانی  در منطقه بی‌ثبات کننده  و غیرسازنده دیده‌ایم. آمریکا در هیچ کدام از کشورهایی که حضور داشته ثبات و امنیت به همراه نیاورده است.

کنعانی با اشاره به حمایت واشنگتن از تل‌آویو گفت: حمایت آمریکا از این رژیم آشکار است و همه می‌دانند  که آمریکا، رژیم صهیونیستی را متحد بلامنازع خود می‌داند و منافع دیگر کشورهای منطقه را قربانی منافع این رژیم کرده است. ما حضور شناورهای آمریکا در منطقه را  بی ثبات کننده و مخل امنیت منطقه می‌دانیم.

سخنگوی وزارت خارجه ایران در ادامه نشست هفتگی خود با خبرنگاران داخلی و خارجی در پاسخ به سوالی در ارتباط با نتایج اخیر انتخابات کنگره آمریکا و انتشار برخی از تحلیل‌ها مبنی بر اینکه با توجه به در اختیار گرفتن مجلس نمایندگان توسط جمهوری خواهان احتمال احیای برجام کمرنگ‌تر از پیش شده است، افزود: همانطور که پیش از این گفتم ایران اساسا به روند تحولات داخلی آمریکا به این معنا نگاه نمی‌کند و آنچه که برای ما اهمیت دارد این است که آمریکا رویکرد غیر سازنده خود در مورد ایران را اصلاح کند و در ارتباط با موضوع برجام نیز به تعهدات خود به صورت عملی پایبند باشد.

سخنگوی وزارت امور خارجه توضیح داد: یکی از دلایل استمرار حملات اسراییل علیه سوریه عدم واکنش جدی و بازدارنده مجامع بین المللی و سازمان ملل متحد و عدم واکنش کشورهای موثر است. هرگونه نقض اسمان سوریه نقض فاحش مقررات بین المللی است. همه جهانیان در این باره مسئولیت دارند. سالها است که سوریه و مردم این کشور قربانی تجاوزات رژیم صهیونیستی هستند.

کنعانی در ادامه خاطرنشان کرد: انتظار این است که از خاک عراق امنیت ایران تهدید نشود. این انتظار را داریم که مقامات محلی دولت اقلیم به مسئولیت ها و تعهدات خود در چارچوب مذاکرات دو جانبه به مقررات ذیربط درباره ایران عمل کنند. علیرغم قول های مکرر این اتفاق نیفتاد ایران مبتنی بر حقوق خود و امنیت مرزها و شهروندان و دفع تهدید اقدام می کند. شاهد برگزاری دو جلسه میان مسئولین امنیتی دو‌ کشور بودیم و تاکید شد که نباید اقلیم کردستان محل صدور تجهیزات و تسلیحات به داخل ایران باشد و در اختیار تروریست ها برای ایجاد خلل در امنیت ایران، قرار بگیرد.

او با اشاره به این سوال که هیات عمانی حامل پیامی به تهران بود، گفت: درباره سفر هیات عمانی به ایران پاسخ دادم. 

کنعانی با اشاره به حضور علی کریمی در کانادا و‌ تهدید جان او و پروژه کشته سازی افزود: اجازه بدهید من پاسخگو به این سوال نباشم. برای همه شهروندان ارزوی سلامتی می کنم. امیدوارم دل آنها هم برای وطنشان بتپد.

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اظهارات مرندی درباره زمستان سرد در اروپا و گره زدن این موضوع به برجام در پاسخ به جماران خاطرنشان کرد: اینکه ایران روند مذاکرات را به موضوعی که اشاره کردید مانند زمستان سرد گره زده، گمانه زنی رسانه ای است و تایید نمی کنم. ما در هیچ مقطعی چنین اظهارنظری نداریم. من در خصوص اظهارنظر رسانه ای افراد حرف نمی زنم. ایران‌ در عمل نشان داد پایبند به میز مذاکره هست. امکان شکل گیری در بازه زمانی نزدیک وجود داشت اما توافق برجام به دلیل عدم اراده امریکا صورت نگرفت. نگاه جنابعالی را تایید نمی کنم.

کنعانی با اشاره به همکاری های ایران و روسیه برای تولید پهپاد در روسیه و‌ اظهارات اخیر وزیر امور خارجه یادآور شد: در موقعیتی نیستم که درباره جزییات و‌ مفاد ان توضیح بدهم. اینکه مقامات این کشور در ارتباط با جنگ اوکراین موضوعاتی را به ما نسبت بدهند ناشی از نگاه سیاسی آنها با اهداف مختلف و سرپوش نهادن بر جنگ طلبی امریکا هست. اظهارات اقای امیرعبداللهیان مطلب و موضوع جدیدی، نبود.

او همچنین در پاسخ به سوالی در مورد اظهار نظر مقامات رژیم صهیونیستی در مورد همکاری‌های ایران و بلاروس اظهار کرد: اینکه رژیم صهیونیستی در مورد روابط دو جانبه ما با دیگر کشورها اظهار نظر و صحبت کند برای ما اهمیتی ندارد. روابط ایران و بلاروس روابطی دوستانه است و در زمینه‌های مختلف همکاری می‌کنند و اینکه رژیم صهیونیستی در مورد مناسبات ایران و بلاروس اظهار نظر می‌کند امری بی ارزش است. روابط ما با بلاروس نزدیک است و سفرها و رفت و آمدهای خوبی بین مقامات دو کشور انجام شده است و این مناسبات در چارچوب منافع مشترک در حال گسترش است.

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی در ارتباط با اظهارات اخیر رئیس شورای همکاری خلیج فارس علیه ایران و تاکید وی مبنی بر اینکه ایران عامل بی ثباتی در منطقه است، گفت: به نظرم این صحبت‌ها و اظهارات ارزش پاسخگویی ندارد.

او همچنین در پاسخ به سوال دیگری در خصوص اقدامات صورت گرفته از سوی ایران و وزارت خارجه در ارتباط با عملکرد برخی از رسانه‌های فارسی زبان مستقر در لندن در خصوص تحولات اخیر داخلی ایران، گفت: در این زمینه اقدامات سیاسی و دیپلماتیک انجام شده است. این اقدامات ادامه دارد. اقدامات حقوقی نیز در حال انجام است و دستگاه دیپلماسی از ظرفیت‌های دیپلماتیک خود در این ارتباط استفاده خواهد کرد و نهادهای حقوقی نیز در این زمینه اقدام خواهند کرد.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال دیگری در مورد مذاکرات رفع تحریم‌ها و احیای برجام تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران پایبند به میز مذاکره است، میز مذاکره را ترک نکرد و در این ارتباط مسئولانه عمل کرده است و امیدواریم طرف‌های مقابل نیز در این چارچوب مسئولانه عمل کنند.

کدخبر: 122590 تاریخ انتشار