وزیر دفاع روسیه روز چهارشنبه گفت که کشورش در سال ۲۰۲۳ با توجه ویژه به ایجاد زیرساخت نیروهای هسته ای، برای بهبود توانایی رزمی نیروهای موشکی و ساخت تاسیسات هماهنگ با سامانه های نوین موشکی تلاش خواهد کرد.

به گزارش منیبان، سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه روز چهارشنبه گفت که کشورش در سال ۲۰۲۳ با توجه ویژه به ایجاد زیرساخت نیروهای هسته ای، برای بهبود توانایی رزمی نیروهای موشکی و ساخت تاسیسات هماهنگ با سامانه های نوین موشکی تلاش خواهد کرد.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز؛ روسیه با در اختیار داشتن نزدیک به ۶ هزار کلاهک اتمی، بزرگترین زرادخانه جنگ افزارهای هسته ای جهان را در اختیار دارد.

پیشنهاد ویژه

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه با قرار دادن بخش های تصرف شده خاک اوکراین در جنگ ۱۰ ماهه اخیر، زیر چتر حفاظتی و دفاع هسته ای مسکو، هشدار داده که برای دفاع از یکپارچگی سرزمین روسیه با همه ابزار و وسایل در دسترس، آمادگی دارد. ایالات متحده به روسیه در باره پیامدهای هرگونه کاربرد جنگ افزار هسته ای هشدار داده است.

نشست هیئت های روسیه و آمریکا برای بررسی پیمان کنونی نیو استارت و محدود کردن شمار کلاهک های هسته ای هر یک از طرفین که قرار بود در قاهره برگزار شود، لغو شد.

مسکو، واشنگتن را به رفتار مسموم ضدروسی و تلاش برای نفوذ و دستکاری در این پیمان به سود خود، متهم می کند.

خبرگزاری های روسیه به نقل از سرگئی ریابکوف معاون وزارت امور خارجه این کشور، گزارش داده اند که مسکو چاره ای جز لغو مذاکرات "نیواستارت" در قاهره در باره محدودکردن جنگ افزارهای هسته ای با آمریکا نداشته و این تصمیم در سطح سیاسی روسیه گرفته شده است. واشنگتن قصد داشته تنها در باره از سرگیری بازرسی ها گفتگو کند، در حالی که مسکو اولویت های دیگری در نظر داشته است.

شرایط اوکراین نیز در تصمیم مسکو برای لغو مذاکرات نیواستارت میان هیئت های نمایندگی آمریکا و روسیه که قرار بود روز سه شنبه در قاهره آغاز شود، تاثیر داشته است.

خبرگزاری ریانووستی به نقل از ریابکوف افزود: به طور کلی شرایط به گونه ای بود که ماهیچ راه چاره دیگری نداشتیم، زیرا آمریکائیان تنها بر موضع ازسرگیری بازرسی ها تمرکز کرده بودند، در حالی که حل و فصل دیگر مسائل از اولویت های ما بوده و همچنان باقی مانده است. ما بارها موضع خود را تشریح کردیم، اما کوچک ترین تمایلی از سوی آمریکائیان در این راستا مشاهده نکردیم. مسکو قصد بررسی مسائل گسترده تر مانند "ثبات راهبردی" را داشته که بسیاری از مسائل مرتبط با هسته ای میان ۲ کشور را در بر می گیرد.

بر اساس پیمان استارت که از ۲۰۱۱ به اجرا درامد، شمار کلاهک های هسته ای ۲ کشور محدود می شود. نشست یک هفته ای در باره ازسرگیری بازرسی ها در چارچوب این پیمان در پی همه گیری کووید ۱۹، در مارس ۲۰۲۰ به حال تعلیق درامد.

ریابکوف افزوده است که مسکو پیش شرط هایی برای حضور در نشست تازه این کمیسیون تعیین نکرده بود، اما مایل به تعیین برنامه متوازنی بوده و بعید است هرگونه نشست دیگری در سال جاری (۲۰۲۲) برگزار شود.

ایالات متحده و غرب با توجه به اشاره های تلویحی چند باره ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه به آمادگی برای کاربرد جنگ افزارهای هسته ای، مسکو را به باجگیری هسته ای در دوره جنگ ۹ ماهه اوکراین متهم کرده اند.

اما مسکو با تکذیب تهدید به حمله اتمی به اوکراین، غرب را به مسئولیت داشتن در اوج گیری لفاظی ها در باره کاربرد جنگ افزارهای هسته ای در حاشیه این درگیری، متهم کرده است.

استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل متحد دوشنبه به وقت محلی در واکنش به تعویق افتادن مذاکرات تسلیحات هسته ای آمریکا و روسیه در مصر گفت: نگرانی‌هایمان درباره مسیر مذاکرات عدم اشاعه سلاح های هسته ای را اعلام کرده ایم. زیرا این مذاکرات بر خلاف مسیری که خواهان آن هستیم حرکت کرده اند.

وزارت امور خارجه آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی اعلام کرد که روسیه مذاکرات تسلیحات هسته‌ای با این کشور را که قرار بود این هفته در قاهره برگزار شود، به تعویق انداخته است درحالی که هیچ یک از طرفین هنوز دلیلی برای به تعویق انداختن این گفتگوها ارائه نکرده اند.

قرار بود مقامات دو کشور از ۲۹ نوامبر تا ۶ دسامبر در پایتخت مصر دیدار کنند تا در مورد از سرگیری بازرسی ها بر اساس پیمان کاهش تسلیحات هسته ای موسوم به "استارت جدید" گفتگو کنند. این معاهده در ماه مارس ۲۰۲۰ به دلیل همه گیری کرونا متوقف شده بود.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی در بیانیه ای اعلام کرد: طرف روسی به آمریکا اطلاع داد که مسکو به طور یکجانبه این نشست را به تعویق انداخته و در آینده تاریخ جدیدی را پیشنهاد خواهد کرد.

وی حاضر به ارائه اطلاعات بیشتر نشد اما گفت که واشنگتن "آماده است در اولین زمان ممکن برای این گفتگو ها دوباره برنامه ریزی کند، زیرا از سرگیری بازرسی ها یک اولویت برای حفظ معاهده به عنوان ابزاری برای ثبات است."

معاون وزارت امور خارجه روسیه روز جمعه همزمان با نزدیک شدن زمان نشست نمایندگان واشنگتن و مسکو در قاهره درباره محدودسازی جنگ افزارهای هسته ای، احتمال مذاکرات بیشتر مقام های بلندپایه ۲ کشور را درباره ثبات راهبردی، رد نکرد.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز؛سرگئی ریابکوف گفته است که ما درصورت ابراز تمایل و آمادگی آمریکائیان، پاسخ منفی نخواهیم داد.

"توانایی راهبردی" اصطلاحی است که روسیه و ایالات متحده به عنوان بزرگ ترین قدرت های هسته ای جهان، برای اشاره به کاهش خطر جنگ اتمی، به کار می برند./ آخرین خبر

کدخبر: 124563 تاریخ انتشار