اومکارا شوار تاکور و ناریج بیشنوی به جرم انتشار تصاویر زنان مسلمان در برنامه ای که ساخته بودند دستگیر شدند. در هر دو مورد هیچ معامله‌ای به صورت واقعی انجام نشد و هدف تحقیر زنان مسلمان بود.

به گزارش منیبان؛ پلیس هند گفته است مردی را که سال گذشته با طراحی اپلیکیشنی تصاویر بیش از ۸۰ زن مسلمان را با هدف فروش این زنان در فضای مجازی قرار داده را پس از بازداشت، تحت تعقیب قضایی قرار می‌دهد.

این بیانیه پس از صدور مجوز محاکمه آقای اومکارشوار تاکور ۲۵ ساله توسط وی‌کی ساکسنا، معاون فرماندار دهلی منتشر شد.

پیشنهاد ویژه

اپلیکیشن تاکور به نام متن باز سولی دیلز توسط پلتفرم گیت هاب در ژوئیه ۲۰۲۱ میزبانی می‌شد. او در ژانویه ۲۰۲۲ دستگیر و در ماه مارس به قید وثیقه آزاد شد. زمانی که قاضی در ماه مارس برای آقای تاکور وثیقه تعیین کرد او را فاقد ریسک فرار دانست و معتقد بود که او نمی‌تواند تحقیقات را مختل کند.

تاکور دارای مدرک برنامه‌نویسی کامپیوتراست و در شهر ایندور ایالت مادایا پرادش، توسط تیمی از پلیس دهلی که برای رسیدگی به جنایات جدی تشکیل شده بود دستگیر شد. بر اساس مفاد مختلف قانون مجازات هند، قانون فناوری اطلاعات و ماده ۱۹۶ آیین دادرسی کیفری هند، پلیس پرونده‌‌هایی را علیه وی تشکیل داده است.

ماده ۱۹۶ به جرایم ارتکابی علیه دولت می‌پردازد و عموماً علیه مقامات عالی رتبه دولتی مورد استناد قرار می گیرد و روند پیگیری این ماده نیاز به مجوز از دولت فدرال یا ایالتی دارد. سولی دیلز با ثبت و انتشار تصاویر و مشخصات زنان مسلمان آن‌ها را در بخش «معاملات روز» به نمایش می‌گذاشت.

ناریج بیشنوی ۲۰ ساله هم که برنامه‌ای به نام بولی بی را ساخته و در آن تصاویر بیش از ۱۰۰ زن مسلمان را بارگذاری کرده بود، دستگیر شد. بولی بی نیز توسط پلاتفرم گیت‌هاب میزبانی می‌شد.

در هر دو مورد، هیچ معامله ای به صورت واقعی انجام نشده و هدف تحقیر و تنزل زنان مسلمان بود. گفته می‌شود موارد بسیاری از اقدامات این‌چنینی با موج فزاینده ناسیونالیسم هندو در زمان نخست‌وزیری نارندرا مودی مشاهده شده است. البته حزب و دولت متبوع آقای مودی همیشه این ادعا‌ها را رد کرده است.

منتقدان می‌گویند تحقیر زنان مسلمان در فضای مجازی در سال‌های اخیر و با قطبی شدن فضای سیاسی هند شدت گرفته است.

گزارشی که در سال ۲۰۱۸ توسط سازمان عفو بین‌الملل ارائه شد مشخص کرد که هرچقدر خانمی صدای رسا‌تری داشته باشد و توجه‌ها را بیشتر به خود جلب کند، احتمال هدف حمله قرار گرفتن او بیشتر خواهد بود. این امر برای زنان اقلیت‌های مذهبی و کاست‌های محروم گسترده‌تر است. هدف هردو اپلیکیشن مسلمانانی از جمله روزنامه‌نگاران، کنشگران، هنرمندان و محققان بودند که بیشتر مورد توجه قرار داشتند. یک خلبان تجاری در این رابطه می‌گوید که زمانی متوجه شد عکسش بر روی سولی دیلز قرار گرفته است، بر خود لرزید.

کدخبر: 127083 تاریخ انتشار