سخنگوی شرکت نفت یمن در این باره اظهار کرد: سازمان ملل بر دزدی دریایی از کشتی‌های حامل فراورده‌های نفتی سرپوش می‌گذارد و ائتلاف متجاوز و سازمان ملل هر دو مسؤولیت تداوم دزدی دریایی و عواقب آن را بر عهده دارند.

به گزارش مُنیبان، عصام المتوکل، سخنگوی شرکت نفت یمن در این باره اظهار کرد: سازمان ملل بر دزدی دریایی از کشتی‌های حامل فراورده‌های نفتی سرپوش می‌گذارد و ائتلاف متجاوز و سازمان ملل هر دو مسؤولیت تداوم دزدی دریایی و عواقب آن را بر عهده دارند.

المتوکل گفت که توقیف کشتی‌های مذکور در ادامه روند دزدی دریایی صورت می‌گیرد که حتی در دوره آتش‌بس نیز متوقف نشد.

پیشنهاد ویژه

وی تاکید کرد که غرامت و جریمه‌هایی برای کشتی‌های توقیف شده در نظر گرفته می‌شود که ملت یمن متحمل پیامدها و هزینه‌های آن می‌شوند.

المتوکل ادامه داد: زیرساخت‌های یمن گنجایش ذخیره مقادیر کافی سوخت را ندارند، بنابراین وضعیت عرضه با توقیف کشتی‌های حامل فراورده‌های نفتی تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

وی ضمن درخواست آزاد کردن کشتی‌های مذکور توسط ائتلاف متجاوز عربی، از سازمان ملل خواست که در این پرونده بی‌طرفانه عمل کند.

طبق این گزارش، درحال حاضر پنج کشتی حامل سوخت یمن در توقیف ائتلاف متجاوز عربی به سرکردگی عربستان است و این کشتی‌ها علی‌رغم برخورداری از مجوزهای عبور و مرور از سازمان ملل توقیف شده‌ و منجر به بحران سوخت در برخی مناطق یمن شده‌اند.

به دنبال پایان یافتن آتش‌بس در یمن و تمدید نشدن مجدد آن در پی کارشکنی‌های ائتلاف متجاوز عربی و ادامه تجاوزات آن، پیشتر انصارالله یمن به غارتگران منابع این کشور و به ویژه منابع نفتی هشدار داده بود که درصورت تداوم این اتفاق شرکت‌های همدست با متجاوزان و کشتی‌های آنها را هدف قرار خواهد داد.

آتش‌بس یمن که به پیشنهاد سازمان ملل سه مرحله و هر بار به مدت دو ماه تمدید شده بود، (دوم اکتبر) درحالی پایان یافت که طرف‌های درگیر و در پی کارشکنی ائتلاف متجاوز عربی و نقض روزانه این توافق، برای تمدید مجدد آن به توافق دست نیافتند.

به دنبال عدم تمدید آتش‌بس در یمن ارتش این کشور به ائتلاف متجاوز عربی به سرکردگی عربستان و امارات نسبت به تداوم حملات به یمن هشدار داد و این کشورها را به انجام حملات در عمق خاکشان تهدید کرد./ ایسنا

کدخبر: 128037 تاریخ انتشار