شاید ندانید که حقوق زن یا مرد شاغل پس از فوتش به چه کسی می‌رسد؟ یا اینکه مطلع نباشید آیا به همسر موقت نیز از مستمری مرد چیزی تعلق می‌گیرد یا خیر؟

به گزارش منیبان؛ مستمری شوهر یکی از مواردی است که افراد در رابطه‌ با آن سوالات بسیاری دارند. در جهت حمایت از کارمندان و کارگران پس از فوت این افراد، مطابق قوانین تأمین اجتماعی و استخدام کشوری، حقوقی که به این افراد پرداخت می‌شود قطع نشده و به خانواده آن‌ها پرداخت می‌شود. یکی از وراث، زوجه فرد فوت شده است.

شرایط زن برای دریافت مستمری شوهر متوفی خود

پیشنهاد ویژه

بر اساس قوانین تأمین اجتماعی و به استناد بند ۱ ماده ۸۱ قانون تامین اجتماعی: «عیال دائم بیمه شده متوفی مادام که شوهر اختیار نکرده است.» از جمله بازماندگان متوفی است که استحقاق دریافت مستمری را خواهد داشت.

نکته مهم که باید توجه شود آن است که به‌موجب بند ۱ ماده ۴۸ قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱ که مقرر داشته است: «زوجه دائم متوفی از حقوق وظیفه یا مستمری وی برخوردار می‌گردد و ازدواج وی مانع دریافت حقوق مذکور نیست» قانون قبل منسوخ شده و از بین رفته است؛ بنابراین می‌توان گفت، در حال حاضر زن متوفی اگر ازدواج مجدد هم کرده باشد از مستمری شوهرش بهره‌مند می‌شود.

استثنائاتی برای زن به‌منظور دریافت مستمری شوهر متوفی

گاهی شرایطی پیش می‌آید که برای وراث سوال پیش می‌آید که آیا مستمری شوهر پس از فوت به همسر وی می‌رسد یا خیر؟ این شرایط به شرح زیر است:

زمانی که عقد نکاح میان زوجین از نوع عقد نکاح موقت باشد، همسر موقت حق دریافت مستمری شوهر خود را ندارد. در این شرایط این حقوق و مستمری به وی نمی‌رسد. به بیان دیگر زنی که در عقد موقت مرد است صلاحیت قانونی برای دریافت مستمری شوهر را ندارد. این مورد یکی از مهم‌ترین استثنائاتی است که برای دریافت مستمری زن در قانون وجود دارد.

همان گونه که در ابتدا بیان شد، ازدواج مجدد زن پس از فوت شوهر، مانع دریافت مستمری شوهر پس از مرگ وی نمی‌شود. نکته مهم دیگر آن است که اگر شوهر بعدی نیز فوت کند، بیشترین مستمری به زن پرداخت می‌شود.

کدخبر: 131015 تاریخ انتشار