- آرشیو اخبار 1
- بین الملل 2
آذربایجان خیال ارمنستان را راحت کرد
رئیس جمهوری آذربایجان در مورد برخی گزارشهای رسانههای غربی مبنی بر اینکه باکو ممکن است در آینده به ایروان حمله کند، گفت: «ما هیچ برنامهای برای شروع جنگ سوم [علیه ارمنستان] نداریم».
به گزارش مُنیبان، الهام علی اف، رئیس جمهوری آذربایجان در مورد برخی گزارشهای رسانههای غربی مبنی بر اینکه باکو ممکن است در آینده به ایروان حمله کند، گفت: «ما هیچ برنامهای برای شروع جنگ سوم [علیه ارمنستان] نداریم».
او با جعلی خواندن تمامی شایعات تاکید کرد همه کسانی که آذربایجان را به داشتن چنین نیاتی متهم می کنند، کمپین"کثیف و تهمت آمیز" علیه باکو به راه انداختهاند.
علی اف ایروان را مسئول درگیریهای مرزی بین دو کشور در ماه سپتامبر دانست. در آن زمان، خصومتها جان دهها سرباز را از هر دو طرف گرفت، زیرا آذربایجان و ارمنستان یکدیگر را برای تحریک خشونت مقصر میدانستند.
علی اف با این استدلال که ایروان ظاهراً نمی تواند نتایج درگیری قبلی بین دو همسایه را بپذیرد، گفت: "درگیریهای سپتامبر اجتناب ناپذیر بود."
علی اف گفت: امیدوارم [چنین حوادثی] دیگر تکرار نشود. وی همچنین ابراز امیدواری کرد که ایروان درک کند که "صلح معاهده اجتناب ناپذیر است" و افزود که هر چه زودتر این اتفاق بیفتد، برای کل منطقه بهتر خواهد بود.
او گفت که اگر طرفین در سال جاری به توافق صلح دست نیابند، ارمنستان بازنده خواهد بود. او با اشاره به اینکه ماموریت صلحبانان روسیه به در ۲۰۲۵ به پایان میرسد، گفت: ما می توانیم برای مدت طولانی به این شکل زندگی کنیم... آنها (ارمنستان) خواهان ترسیم (مرز) نیستند، به این معنی که مرز از جایی که ما لازم بدانیم عبور خواهد کرد.
این منطقه مورد مناقشه که عمدتاً از ارمنیهای قومی تشکیل شده بود، در سال ۱۹۸۸ از آذربایجان جدا شد و جمهوری خود را در سال ۱۹۹۱ تأسیس کرد. نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان روز سه شنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که ایروان آماده امضای معاهده صلح با آذربایجان است، اما به شرطی که منافع ملی ارمنستان را تامین کند. او همچنین گفت که اگر چنین سندی وجود داشته باشد، به یک مکانیسم انطباق مؤثر و کارآمد نیاز است.
او ادامه داد که تنها امضای این سند کافی نیست و در غیاب یک مکانیسم اجرایی موثر، هیچ معاهدهای مانع تشدید بیشتر تنشها نخواهد شد.
نخست وزیر ارمنستان همچنین گفت که "گدایی برای صلح" معنایی ندارد. وی در عین حال اظهار داشت: «اگر بتوانیم با توافقات معینی با ترکیه و آذربایجان روابط مسالمت آمیز برقرار کنیم، می توانیم صلح داشته باشیم». او تصریح کرد که این امکان پذیر است، به این دلیل ساده که در غیر این صورت هر گونه صحبتی بی معنی خواهد بود./ ایسنا