- آرشیو اخبار 1
- اجتماعی 2
کشف هولناک غاری با هزاران استخوان کودک!
غار آکتون تونیچیل موکنال (Actun Tunichil Muknal) یکی از بهترین مکانها برای ماجراجوییهای جالب و تجربیات هیجانانگیز است که در کشور بلیز واقع در آمریکای مرکزی قرار داد.
به گزارش منیبان؛ این غار در دامنه کوههای ماهیا در بلیز غربی واقع شده است. غارهای آهکی بلیز به دلیل راههای باریک، مرطوب و تاریک خود به طرز خاصی جالب توجه هستند. در این غار عجیب ۹۵۶۶ قطعه استخوان انسان کشف شده است. به گفته دانشمندان این استخوانها متعلق به بچههای ۴ تا ۱۰ ساله هستند که در مراسمی سنتی برای رب النوع باران، آب و روشنایی مایاها قربانی میشدند.
تشکیل غارها
مردم این کشور بر این باور هستند که تشکیل غارها راهی بین جهان زندگان و جهان مردگان برای مایاهای باستانی بوده است. به این دنیای مردگان شیبالبا گفته میشود. این مکان به معنای واقعی کلمه جایی وحشتناک است ولی برخلاف دیگر عقاید مذهبی مکانی برای رفت و آمد ارواح نبوده است. ساکنان مایایی بلیز در این غارها با برپا کردن مراسم گوناگونی سعی بر آرام نگهداشتن خدایان زیر زمین داشتند.
غار آکتون تونیچیل موکنال
این غار در سال ۱۹۸۹ کشف شد و در سال ۱۹۹۸ ورود عموم به آن آزاد شد. دکتر جیمی آیو نخستین کسی بود که این غار را پیدا کرد. غار آکتون تونیچیل موکنال بیش از ۵ کیلومتر عمق دارد با این حال، گردشگران اجازه دارند فقط تا ۳.۵ کیلومتر از غار را طی کنند و از پیشروی بیشتر آنها به دلیل مسائل ایمنی جلوگیری میشود.
۱۴۰۰ شی دستساز در غار آکتون تونیچیل موکنال
بیش از ۱۴۰۰ شی دستساز در غار آکتون تونیچیل موکنال پیدا و فهرست شده است. این اشیا شامل کوزههای سرامیکی، مشک آب، ابزار و اسلحه میشدند که قدمت آنها به سالهای ۲۵۰ تا ۹۰۹ پس از میلاد برمیگردد. جدیدترین آنها مربوط به ۱۱۰۸ سال پیش است. این غار امروزه یکی از جذابترین و غنیترین مکانها از نظر داشتن اشیا دست ساز است. یکی از این اشیا ویژه “گلدان میمون” است.
دوران مایاها
شواهد حاکی از آن است که این غار مکان مقدسی برای مایاها بودهاست و آنها اعمال دینی خود مانند مراسم قربانی کردن را در آنجا انجام میدادند. مردم مایا بر این باور بودند که خدایان زیر زمین کسانی هستند که باران را میآورند و زمینها را بارور میکنند و غارها راهی برای رسیدن به جهان زیر زمین هستند و خدایان را باید در آنجا عبادت کرد.