- آرشیو اخبار 1
- بین الملل 2
حکم 34 زن عربستانی صادر شد
رئیس کل امور حرمین شریفین با صدور حکمی 34 زن سعودی را در سازمانها و ادارات ریاست کل امور مسجد الحرام و مسجد النبی منصوب کرد.
به گزارش منیبان، عبدالرحمن بن عبدالعزیز السدیس، رئیس کل امور حرمین شریفین با صدور حکمی 34 زن سعودی را در سازمانها و ادارات ریاست کل امور مسجد الحرام و مسجد النبی منصوب کرد.
به گزارش روسیا الیوم، سازمان امور مسجد النبی در حساب رسمی خود در توئیتر اعلام کرد که این تصمیم در چارچوب تغییرات کیفی که ریاست کل امور مسجد الحرام و مسجد النبی به دنبال آن است اتخاذ شده تا زنان سعودی واجد شرایط به بانوانی که به حرمین شریفین میروند، خدمت کنند.
این سازمان سعودی تاکید کرد: این تصمیم همچنین به ریاست کل امور حرمین شریفین این فرصت را میدهد تا از شایستگیهای زنان سعودی و نقش آنها در ارائه بهترین خدمات و پیشبرد امور سازمانهای مرتبط با بانوان در زمینههای توانمندسازی آنها و همچنین تحقق بالاترین سطح از کیفیت در ارائه خدمات به بانوان استفاده کند.
این درحالی است که روز گذشته «فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان سعودی طی حکمی «ساره بنت عبدالرحمن السعید» را به عنوان معاون دیپلماسی عمومی وزارت خارجه عربستان منصوب کرد.
ساره بنت عبدالرحمن در 22 ژانویه 2023 به عنوان معاون دیپلماسی عمومی وزارت خارجه عربستان منصوب شد. وی دارای مدرک کارشناسی مدیریت سیستمهای بهداشت و سلامت از دانشگاه «جورج میسون» آمریکا است و در سالهای 2012 تا 2015 مسئولیت وابسته نظامی نیروهای مسلح عربستان در آمریکا را برعهده داشته است.
چند روز گذشته نیز «جود الحارثی»، وکیل سعودی به عنوان مسئول امور سیاسی در دفتر «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل منصوب شد تا اولین زن سعودی باشد که در سازمان ملل فعالیت میکند.
جود الحارثی دارای مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد از دانشگاه کالج لندن و دانشگاه سوانسی است.
رژیم آل سعود که همواره بسیاری از زنان و فعالان حقوق بشری در عربستان را بازداشت می کند از فعالیت زنان در کشورهای غربی و مجامع بینالمللی به عنوان یک ابزار تبلیغاتی استفاده میکند و تلاش از این طریق وجهه خود را بهبود بخشد.
محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی بعد از اینکه طی سالهای گذشته خود را به تخت پادشاهی نزدیکتر کرد، تلاش گستردهای برای ارائه چهرهای اصلاحطلبانه از خود بهکار گرفته است و وانمود میکند که رویکردهای سنتی عربستان به پایان رسیده است و مردم این کشور از این پس با آزادی بیان و عمل و رفتار بیشتری زندگی خواهند کرد. وی با توسعه نمونههای زندگی مدرن اروپایی در پروژههای کلان تلاش دارد خود را بهعنوان یک نئولیبرال معرفی کند، فارغ از اینکه رویکردهای استبدادی با روحیه وی عجین شده است، رفتاری که طی سالهای گذشته نمودهای مختلف آن در ابعاد سرکوبهای داخلی، افزایش احکام صادره زندان و اعدام ضد مخالفان سیاسی، نقض گسترده آزادیهای اقلیتهای دینی و مذهبی، مهاجران خارجی و نقض حقوق زنان و گسترش فساد شاهد آن هستیم.
اخیرا سایت «سعودی لیکس» در بررسی وضعیت حقوق زنان در عربستان در سایه ادعاهای مقامات سعودی به باز نشر گزارشی از شبکه تلویزیونی دویچه وله پرداخت و نوشت که مقامات سعودی به تبعیض علیه زنان به عنوان شهروندان درجه دوم ادامه می دهند و این امر از طریق سرپرستی مستبدانه تغییرناپذیر و قوانین و قواعد سختگیرانه محدود کننده حقوق زنان تداوم یافته است./ تسنیم