- آرشیو اخبار 1
- بین الملل 2
عربستان با ایران همدرد شد
رسواییها گریبانگیر مسئولان دفتر پادشاهی عربستان شده و به دلیل مشارکت آنها در تهدید و آزار برخی فعالان سعودی در خارج ، درخواستهایی برای در نظر گرفتن تحریمهایی علیه آنها مطرح شده است.
به گزارش منیبان، رسواییها گریبانگیر مسئولان دفتر پادشاهی عربستان شده و به دلیل مشارکت آنها در تهدید و آزار برخی فعالان سعودی در خارج ، درخواستهایی برای در نظر گرفتن تحریمهایی علیه آنها مطرح شده است.
به گزارش سعودی لیکس، سازمان دموکراسی اکنون جهان عرب (داون) در یادداشتی برای کارگروه مسئول سیاست تحریم «خاشقجی» در وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که وزارت خارجه باید بر اساس سیاست ممنوعیت خاشقجی تحریمهایی را علیه «ابراهیم الحصین» کارگزار دولت عربستان سعودی اعمال کند و او را از سفر به آمریکا منع کند.
سازمان مذکور مدارک بسیاری ارائه کرد که نشان میدهد الحصین که در آمریکا مشغول به کار است، چگونه فعالان سعودی را در آمریکا و کانادا تهدید کرده و تحت فشار قرار داده است.
الحصین برای دربار سلطنتی عربستان سعودی کار میکند و با «ترکی آل شیخ» وزیر سابق ورزش عربستان و مشاور نزدیک « محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی در تماس بوده است.
وی پس از بازداشتش توسط دفتر تحقیقات فدرال (افبیآی) در حال حاضر در زندانی در نیویورک به سر میبرد، او اعتراف کرده که به ماموران افبیآی درباره حسابهای کاربری شبکههای اجتماعی که از آنها برای تهدید و ارعاب شهروندان سعودی در آمریکا و کانادا استفاده میکرد، دروغ گفته است.
«رائد جرار» مدیر سازمان دموکراسی اکنون برای جهان عرب اعلام کرد: اعمال سیاست ممنوعیت خاشقجی بر الحصین به منزله هشدار علیه افرادی خواهد بود که در حکومت سرکوبگر فعالیت داشته و معتقدند که میتوانند از مجازات در خصوص حملاتشان به جامعه مدنی و مخالفان در داخل یا خارج فرار کنند.
وی در ادامه افزود: ما حتی پس از کشته شدن جمال خاشقجی با حملات مستمر و بیامان مزدوران دولت سعودی علیه فعالان و منتقدان در ایالات متحده آمریکا مواجه هستیم و برای پایان دادن به این وضعیت تلاش میکنیم.
سازمان دموکراسی اکنون برای جهان عرب توضیح داد که چگونه الحصین از ژانویه 2019 تا اکتبر 2020 پیامهای خصوصی را به دو زبان عربی و انگلیسی برای فعالان سعودی در آمریکا ارسال کرده و هشدارهای تهدید آمیزی برای آنها با این مضمون ارسال کرده است:« اگر خانوادهات تو را خوب تربیت نکردند، ما تو را تربیت خواهیم کرد» و «محمد بن سلمان تو را از روی زمین محو خواهد کرد، خواهی دید».
یکی از زنان فعال سعودی مقیم نیویورک که هدف این پیامهای تهدید آمیز قرار گرفته ، از ترکی آل شیخ انتقاد کرد.
الحصین عکس پدربزرگ یک زن سعودی دیگر را ارسال کرد تا به او ثابت کند که از محل اقامتش اطلاع دارد.
بر اساس درخواست صدور ویزای دانشجویی که ماموران افبیآی به آن اشاره کردند، الحصین برای حساب کاربری دولت عربستان و دفتر پادشاهی آن کار میکند.
بر اساس گزارش این ماموران، الحصین از ژانویه 2019 تا آگوست 2020 به طور منظم با یکی از اعضای هیئت کل ورزش عربستان در تماس بود، این کار با نظارت یک مسئول سعودی که از وزرای دفتر پادشاهی بود انجام شد و او علنا مورد انتقاد یک زن مخالف سعودی قرار گرفت که الحصین او را تهدید کرده بود.
در 25 ژوئن 2022، افبیآی الحصین را دستگیر کرد و دادستان او را به پنهان کردن برخی حقایق مادی و بیان اظهارات دروغ به افبیآی متهم کرد، طبق حکم بازداشت افبیآی، الحصین در سه مصاحبه از ژوئن 2021 تا ژانویه 2022 مدعی شده بود که هیچ حساب کاربری در شبکههای اجتماعی نداشته و نوامبر به جرم خود اعتراف کرد و به 6 ماه حبس و پس از آن بازگشت به عربستان و محرومیت از تماس با قربانیان خود به مدت سه سال محکوم شد.
سیاست «ممنوعیت خاشقجی» یکی از سیاستهای وزارت خارجه آمریکا است که مزدوران دولتهای بیگانه که در فعالیتهای خارج از مرزهای منطقهای در ارتباط با آزار و اذیت مخالفان و منتقدان مشارکت دارند را از سفر به آمریکا منع می کند.
سازمان دموکراسی اکنون برای جهان عرب با هماهنگی شرکا و مقامات دولتی آمریکا کارگروه سیاست ممنوعیت خاشقجی را راهاندازی کردند که در واقع یک ائتلاف جامعه مدنی برای هماهنگی با وزارت خارجه آمریکا جهت ایجاد دستورالعملهایی برای اجرای سیاست ممنوعیت خاشقجی است.
«بتی مککولوم» عضو کنگره آمریکا در سپتامبر 2022 با هماهنگی سازمان دموکراسی اکنون برای جهان عرب لایحه ای را برای قانونی کردن سیاست ممنوعیت خاشقجی ارائه کرد که به دادستانهای آمریکایی این امکان را میداد زمانی که یک فرد مقیم آمریکا به دلیل فعالیتهایش و انتقادهایش مجروح شده و یا به قتل میرسد، همانند جرم عربستان در قتل خاشقجی، از کشورهای خارجی شکایت کنند.
سیاست ممنوعیت خاشقجی به عنوان مکمل قانون جهانی مگنیتسکی است که به رئیس جمهور آمریکا امکان می دهد که افراد و نهادهای خارجی را که در کشورهای خود درگیر نقض جدی حقوق بشر هستند، تحریم کند.
رائد جرار تاکید کرد: ما نباید در برابر ارعاب و تهدید و اعمال فشارهای مستمر دولت عربستان علیه فعالان و منتقدان این کشور در آمریکا سکوت کنیم؛ چراکه ما به خوبی میدانیم این امر نه تنها باعث آزار مخالفان می شود؛ بلکه میتواند منجر به قتل آنها شود، همانگونه که دولت عربستان خاشقجی را به قتل رساند.
وی در ادامه افزود: « کمترین کاری که آمریکا میتواند انجام دهد، ممانعت از ورود مزدوران این دولتها به آمریکا است».
عربستان در راستای محدود کردن منتقدان موارد نقض حقوق بشر، به هدف قرار دادن و حمله به فعالان خارج از این کشور ادامه میدهد و محمد بن سلمان روند سرکوب در این کشور را تشدید کرده و او و مشاوران نزدیکش سعودیها و دیگران را در آمریکا برای جاسوسی از مخالفان آل سعود و تحت فشار قرار دادن و تهدید آنها به کار میگیرند.
اخیرا منابع آگاه فاش کردند که ولیعهد سعودی 24 میلیون دلار برای راهاندازی یک یگان امنیتی با هدف سرکوب مخالفان عربستان سعودی در خارج از کشور اختصاص داده است.
این منابع همچنین تاکید کردند که این یگانها مستقیماً به سرویس امنیت دولتی وابسته هستند که زیر نظر محمد بن سلمان است. این امر نشان میدهد که ولیعهد سعودی دستور استفاده از همه روشهای نظارت و جاسوسی را برای سرکوب مخالفان و معارضان داده است.
کارنامه رژیم آل سعود به ویژه از زمان سلطنت «ملک سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان در سال 2015 بسیار سیاه است . آل سعود تلاش کند از خلال ایجاد سرگرمیهایی از جمله مراسم « هالووین»، جشنهای مختلف و مختلط ، موسم الریاض در خیابانهای حریمین شریفین و دعوت از خوانندگان و افراد مشهور جهان وجهه خود را در زمینه نقض حقوق بشری بهبود بخشد.
ولیعهد سعودی میداند که به دلیل جنایتهایش مجازات نمیشود؛چرا که کشورهای غربی به نفت کشور وی نیاز دارند، حتی دولتهای متوالی ایالت متحده آمریکا گزارشهایی از نارضایتی خود در خصوص وضعیت حقوق بشر در عربستان سعودی منتشر کردهاند و این اقدام را تنها برای خودنمایی خود در افکار عمومی انجام دادهاند؛ چرا که میبینیم انواع سلاحها را برای کشتار ملت یمن به ریاض میفروشند. محمد بن سلمان برای ماندن در راس قدرت، از ابزار زور همچنان استفاده میکند./ تسنیم