- آرشیو اخبار 1
- اجتماعی 2
این زن و مرد هرگز نمیتوانند باهم ازدواج کنند
عقد نکاح می تواند به صورت دائم یا موقت باشد که برای هر کدام در قانون شرایطی خاص عنوان شده است.
به گزارش منیبان؛ ازدواج مسلمان با غیرمسلمان ممکن نیست مگر در شرایطی. قانون مدنی در خصوص نکاح مرد مسلمان با زن غیرمسلمان چیزی نگفته است؛ اما در ماده قانونی که صحبت شد اشاره شده به اینکه یک زنی که مسلمان هست با مرد غیرمسلمان، ممکن است مسیحی باشد، بتپرست باشد، بیدین باشد، هیچ دینی را باور نداشته باشد، نمیتواند ازدواج کند.
ازدواج مرد مسلمان با زن کافر
ازدواج موقت و دائم مرد مسلمان با زنی که کافر کتابی است، صحیح نبوده و این ازدواج اجازه داده نشده است؛ اما در مورد ازدواج با کافر کتابی در اینجا به سه نظر اشاره میکنیم:
در این شرایط نکاح دائم جایز نیست، اما نکاح موقت موردی ندارد.
در این شرایط نکاح دائم و منقطع هر دو جایز نیست.
در این شرایط نکاح دائم و منقطع هر دو جایز است.
باتوجهبه ماده قانون مدنی در مورد ازدواج مسلمان با غیرمسلمان باید به نظر فقها مراجعه کنیم؛ چون قانون در رابطه با ازدواج مسلمان با غیرمسلمان ساکت است؛ بنابراین کفر فیالجمله با تعریفی که از کافر و کفر شده است مانع ازدواج هست ولو اینکه بگوییم زن مسلمان نمیتواند با کافر ازدواج بکند یا عکسش را قائل بشویم.
امروزه اکثر فقهای ما در ایران، ازدواج مرد مسلمان را با زن کافر خواه کتابی و خواه غیر کتابی جایز نمیدانند؛ اما در پارهای از نظر مراجع شیعه و جوامع شیعه مثل لبنان تا حدی اجازه دادند که مرد مسلمان با زن کتابی ازدواج بکند. مثلاً با مسیحی ازدواج بکند.
ازدواج مرد مسلمان با زن کافر
مسلمان شدن زن یا شوهر پس از ازدواج
درصورتیکه یکی از زن و مرد مسلمان شوند:
اگر زن مسلمان شده باشد نکاح این زوج باطل میشود.
اگر مرد مسلمان شده باشد، درصورتیکه زن کافر کتابی باشد، ازدواج آنها بلامانع بوده و میتوانند ادامه دهند.
اگر مرد مسلمان شده باشد، درصورتیکه زن کافر غیر کتابی باشد، نکاح آن باطل است و زن باید عده نگه دارد.
اگر در زمان عده، زن مسلمان شده باشد ازدواج ادامه پیدا میکند، اما اگر مسلمان نشد برای همیشه جدا میشوند. در این حالت جداشدن زن و مرد رجعی نیست و مرد نمیتواند با زن نزدیکی کند. در واقع یعنی این طلاق بدون برگشت است.