زن بدون داشتن دلایل محکمه پسند نمی‌تواند طلاق بگیرد زیرا در قانون ما حق طلاق با مرد است. زن برای طلاق ناگزیر باید دلایل محکم و قابل قبولی را به دادگاه ارئه بدهد.

به گزارش منیبان؛ دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف زن عبارتند از تحقق یکی از شروط دوازده‌گانه ضمن عقد نکاح (البته در صورتی که مرد امضاء کرده باشد) و اثبات عسر و حرج زن که در این مطلب به آن می‌پردازیم.

دلایل محکمه پسند برای طلاق

پیشنهاد ویژه

اثبات تحقق یکی از شروط ۱۲ گانه ضمن عقد نکاح  به شرطی که زوج آن را امضا کرده باشد: مصادیق شروط ضمن عقد نکاح عبارت‌اند از ازدواج مجدد مرد بدون اجازه زن، عدم پرداخت نفقه به مدت ۶ ماه، ترک زندگی مشترک توسط  زوج، اعتیاد مرد به مواد مخدر به‌اندازه‌ای که به بنیان و اساس زندگی مشترک خلل وارد آورد، ابتلای زوج به امراض صعب‌العلاج و غیره.

اثبات عسروحرج زن: عسر و حرج یعنی به‌وجودآمدن شرایطی که ادامه زندگی را برای زوجه غیرقابل‌تحمل نماید. درصورتی‌که عسروحرج زن در محکمه ثابت شود، دادگاه می‌تواند زوج را اجبار به طلاق نماید و درصورتی‌که اجبار میسر نباشد زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده می‌شود. تشخیص و احراز عسروحرج زوجه با قاضی رسیدگی‌کننده به پرونده است.

طلاق

مستند قانونی طلاق بر مبنای عسروحرج زن ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی است که مصادیق آن ترک زندگی مشترک توسط مرد، اعتیاد به مواد مخدر، حکم قطعی حبس به مدت ۵ سال یا بیشتر، ضرب و شتم و سوءرفتار زوج به‌اندازه‌ای که زندگی را برای زوجه غیرممکن نماید، است. اگر به مطالبی پیرامون رابطه نامشروع و مجازات‌‌‌ها علاقه دارید، به مطلب مجازات بارداری از رابطه نامشروع چیست؟ مراجعه کنید.

مهم‌ترین دلایل محکمه پسند برای طلاق

    نپرداختن نفقه

     غیبت شوهر به مدت ۴ سال

    سوء رفتار مستمر زوج

نپرداختن نفقه

    محکومیت زوج به مدت ۵ سال یا بیشتر

    عقیم بودن زوج

    ازدواج مجدد مرد بدون رضایت زن

    ضرب و جرح عمدی زوجه

    اعتیاد زوج

    ترک زندگی مشترک

کدخبر: 138282 تاریخ انتشار