افغانستان خود با بحران جدی اقتصادی و بشری روبروست و یکی از کشورهایی است که دریافت کننده از سوی برنامه‌های کمک رسان بشری سازمان ملل محسوب می‌شود. طالبان در ۲۰۲۱ و پس از خروج نیروهای آمریکایی و ناتو بار دیگر زمام امور افغانستان را برعهده گرفته است.

به گزارش منیبان از خبرگزاری رویترز، افغانستان خود با بحران جدی اقتصادی و بشری روبروست و یکی از کشورهایی است که دریافت کننده از سوی برنامه‌های کمک رسان بشری سازمان ملل محسوب می‌شود. طالبان در ۲۰۲۱ و پس از خروج نیروهای آمریکایی و ناتو بار دیگر زمام امور افغانستان را برعهده گرفته است.

در بیانیه وزارت خارجه طالبان افغانستان آمده است: طالبان بسته ۱۰ میلیون افغانی (۱۱۱ هزار و ۲۴ دلاری) و پنج میلیون افغانی (۵۵ هزار و ۵۱۲ دلاری) را به ترتیب به ترکیه و سوریه می‌دهد.

پیشنهاد ویژه

آمار تلفات زمین لرزه‌ها در ترکیه و سوریه روز سه شنبه به بیش از ۷۸۰۰ تن رسید و این درحالیست که ماموران نجات برای نجات جان زیر آوار ماندگان از زمین لرزه دچار کمبود وقت هستند.

همچنین ده‌ها هزار زخمی و بی‌خانمان و آواره نیز در دمای زیر صفر سرگردانند.

در هفته‌های اخیر نیز در افغانستان صدها تن به دلیل سرمای شدید و بحران اقتصادی جان باختند.

بسیاری از گروه‌های کمک رسان به صورت نسبی عملیات خود را در دولت طالبان افغانستان تعلیق کرده‌اند.

دیپلمات‌های غربی گفته‌اند، به رسمیت شناختن رسمی دولت طالبان افغانستان را مدنظر ندارند مگر اینکه آنها در مساله حقوق زنان موضع خود را تغییر دهند.

با وجود توقف کمک‌های مالی که زمانی پشتیبان بودجه دولتی افغانستان بود، بانک جهانی در گزارشی اعلام کرد که دولت کابل صادراتش شامل زغال سنگ به پاکستان و همچنین مجموعه درآمدی قوی از عوارض گمرکی و معدن را افزایش داده است./ ایسنا

کدخبر: 138307 تاریخ انتشار