رایزن وزارت خارجه آمریکا به پاکستان در حالی صورت می‌گیرد که اسلام آباد و واشنگتن به دنبال احیای روابطشان هستند که در دوران نخست وزیری عمران خان تیره و تار شده بود.

به گزارش منیبان از خبرگزاری رویترز، این سفر از سوی درک چولت، رایزن وزارت خارجه آمریکا به پاکستان در حالی صورت می‌گیرد که اسلام آباد و واشنگتن به دنبال احیای روابطشان هستند که در دوران نخست وزیری عمران خان تیره و تار شده بود.

وزارت خارحه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد، هیات آمریکایی قرار است از امروز چهاردهم فوریه تا هجدهم به بنگلادش و پاکستان برود و با مقام‌های ارشد دولت، اعضای جامعه مدنی و رهبران تجاری دیدار و گفت‌وگو کند.

پیشنهاد ویژه

وزارت خارجه آمریکا در بیانیه خود همچنین آورده است: هیات آمریکایی همچنین بار دیگر بر همکاری امنیتی قوی بین دو کشور در این سفر به پاکستان تاکید خواهند کرد.

عمران خان که در آوریل گذشته میلادی و با رای عدم اعتماد پارلمان برکنار شد، در کارنامه کاری خود به عنوان نخست وزیر پاکستان مخالف آمریکا بوده و از قدرت گیری مجدد طالبان در افغانستان در اوت ۲۰۲۱ استقبال و دولت واشنگتن را متهم کرد که در برکناری‌اش در ۲۰۲۲ نقش داشته است.

واشنگتن و شورای امنیت ملی پاکستان، نهادی متشکل از مقام‌های ارشد نظامی و مدنی این کشور اتهامات وارده از سوی عمران خان را رد کرده‌اند.

شهباز شریف جای عمران خان را گرفته است.

همچنین سفر هیات آمریکایی به پاکستان در حالی صورت می‌گیرد که اقتصاد ۳۵۰ میلیارد دلاری پاکستان هنوز به واسطه سیلاب‌های خانمان برانداز و وحشتناک سال گذشته میلادی در حال احیاست؛ سیلاب‌های سال گذشته میلادی در پاکستان به کشته شدن دستکم ۱۷۰۰ تن منجر شد و دولت تخمین می‌زند که اقدامات بازسازی مناطق سیل‌زده هزینه‌ای بالغ بر ۱۶ میلیارد دلار در بر خواهد داشت.

همچنین پاکستان به عنوان کشوری هسته‌ای با بحران اقتصادی رو به رشدی مواجه است. مذاکرات بین پاکستان و صندوق بین‌المللی پول قرار است در روزهای آتی و پس از ۱۰ روز گفت‌وگوی رو در رو در اسلام آباد به صورت مجازی از سر گرفته شود؛ در این مذاکرات که روز جمعه و بدون توافق پایان یافت دو طرف به دنبال حفظ وضعیت موجود در پاکستان بودند.

روزنامه داون پاکستان نیز اواخر ژانویه سال جاری میلادی گزارش کرده بود که این کشور به دنبال جلب حمایت از آمریکا برای اجرای برنامه متوقف شده صندوق بین‌المللی پول است که ۱.۱ میلیارد دلار را برای احیای اقتصادی پاکستان آزادسازی می‌کند.

وزارت خارجه آمریکا در بیانیه خود آورده است: روابط و همکاری اقتصادی بین اسلام آباد و واشنگتن به منظور مقابله با تاثیر تغییرات‌ آب و هوایی در دستور کار نشست بین مقام‌های دو کشور خواهد بود.

کدخبر: 139262 تاریخ انتشار