- آرشیو اخبار 1
- بین الملل 2
خبر تکاندهنده از بحران در کره شمالی
کره شمالی در سالهای اخیر از کمبود مواد غذایی رنج برده است؛ کمبودی که به خاطر بلایای طبیعی، تحریمهای بینالمللی با هدف سرکوب برنامه موشکی و اتمی کره شمالی و کاهش فاحش در تجارت با چین به خاطر بسته شدن مرز و قرنطینههای مربوط به کووید ۱۹ به وجود آمده است.
به گزارش منیبان از گاردین، کره شمالی در سالهای اخیر از کمبود مواد غذایی رنج برده است؛ کمبودی که به خاطر بلایای طبیعی، تحریمهای بینالمللی با هدف سرکوب برنامه موشکی و اتمی کره شمالی و کاهش فاحش در تجارت با چین به خاطر بسته شدن مرز و قرنطینههای مربوط به کووید ۱۹ به وجود آمده است.
روزنامه دولتی رودونگ سینمون امروز (چهارشنبه) در مقالهای خواستار اتکا به "خود اقتصادی" شد و نسبت به دریافت کمکهای اقتصادی از سوی "امپریالیستهایی" که از کمک به عنوان "تلهای برای برای غارت و مطیع کردن" کشورهای دریافتکننده و مداخله در سیاستهای داخلیشان استفاده میکنند، هشدار داد.
در این مقاله آمده است: تلاش برای تقویت اقتصاد از طریق پذیرش و خوردن آبنبات زهرآگین اشتباه است.
اکثر آژانسهای سازمان ملل و گروههای امدادرسان غربی از کره شمالی خارج شدهاند اما چین همچنان یکی از چند منبع معدود کمکهای غذایی خارجی است.
این در حالی است که وزارت اتحاد مجدد دو کره در کره جنوبی روز سهشنبه اعلام کرد، ظاهرا آمار مرگ و میر بر اثر قحطی و گرسنگی در برخی استانهای کره شمالی اخیرا افزایش یافته است.
یکی از مقامات این وزارتخانه به خبرنگاران گفت: تولید مواد خوراکی از سال گذشته کاهش یافته و به خاطر تغییر در سیاست کره شمالی در حوزه توزیع و تامین مواد غذایی احتمالا مشکلاتی در زمینه توزیع وجود دارد.
آژانس توسعه شهری کره جنوبی در دسامبر سال گذشته برآورد کرده بود که به خاطر بارانهای تابستانی شدید و دیگر شرایط آب و هوایی، تولید محصولات کشاورزی کره شمالی از سال ۲۰۲۱ میلادی ۳.۸ درصد کاهش داشته است.
براساس تجزیه و تحلیل وبسایت ۳۸ نورث، از زمان قحطی دهه ۱۹۹۰ میلادی در کره شمالی، دسترسی مواد غذایی در بدترین شرایط قرار گرفته است و طبق برآوردها صدها هزار تن در این دوره جان خود را بر اثر گرسنگی از دست دادهاند.
کوون یونگ-سی، وزیر اتحاد مجدد کره جنوبی گفت، پیونگیانگ از آژانس غذایی سازمان ملل موسوم به "برنامه جهانی غذایی" خواست تا حمایتهای لازم را فراهم کند اما به خاطر اختلافات بر سر مسائل مربوط به نظارت، هیچ پیشرفتی در این زمینه وجود نداشته است./ ایسنا