وزارت امور خارجه چین در این سند خود چندین ابتکار عمل را در راستای حل‌وفصل درگیری در اوکراین مطرح و اهمیت مذاکرات سازنده و اجتناب از تهدید تسلیحات هسته‌ای را برجسته کرد.

به گزارش منیبان از خبرگزاری اسپوتنیک، وزارت امور خارجه چین در این سند خود چندین ابتکار عمل را در راستای حل‌وفصل درگیری در اوکراین مطرح و اهمیت مذاکرات سازنده و اجتناب از تهدید تسلیحات هسته‌ای را برجسته کرد.

پرهیز از سیاسی‌کاری و کنار گذاشتن کمپین تحریم‌ها

پیشنهاد ویژه

پکن مخالفت خود را با سوءاستفاده از تحریم‌های یکجانبه در بافت جنگ اوکراین به سبب این که این کار تنها باعث ایجاد مشکلات جدید می‌شود، اعلام کرد. در این سند نوشته شد: "تحریم‌های یکجانبه و فشارهای افراطی نه تنها مشکلات را حل نکرده بلکه مشکلات جدیدی ایجاد می‌کند. ما با اعمال هرگونه تحریم یکجانبه ‌ای که مجوز شورای امنیت سازمان ملل را نداشته باشد مخالفیم."

همچنین این سند با سیاسی کاری در اقتصاد جهان و استفاده از آن به عنوان یک سلاح مخالفت کرد.

چین در این سند تصریح کرد: "‌تضمین ثبات زنجیره‌های تامین کالا اهمیت داشته و همه طرفها باید از نظام موجود اقتصاد جهان محافظت کرده و از برابر سیاسی کاری نسبت به آن و استفاده ابزاری از آن و استفاده از آن به عنوان یک سلاح مقاومت نشان دهند."

وزارت امور خارجه چین در سند صلح پیشنهادی این کشور برای اوکراین خاطرنشان کرد، طرفهای این درگیری لازم است از داشتن ذهنیت جنگ سردی در حل و فصل دریگری اوکراین امتناع کرده و به منافع امنیتی مشروع همه کشورها احترام بگذارند.

این وزارتخانه دولت چین نوشت: "حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی همه کشورها باید به شکلی موثر تضمین شود. این مهم است که ذهنیت جنگ سردی را کنار بگذاریم. امنیت یک کشور را نمی‌توان به قیمت امنیت کشورهای دیگر حاصل کرد و امنیت منطقه‌ای را نمی‌توان به قیمت تقویت یا حتی توسعه بلوک‌های نظامی به دست آورد. منافع و نگرانی‌های امنیتی مشروع همه کشورها را باید به شکلی مناسب جدی گرفت و مورد احترام قرار داد.

مقامها ضمن تاکید بر ضرورت گفتگو و مذاکره اظهار کردند که این "تنها راه ممکن برای خروج از بحران اوکراین است."

این وزارتخانه اعلام کرد: "همه تلاش‌هایی که به حل مسالمت‌آمیز بحران کمک می‌کنند باید تشویق و حمایت شوند. این سند اضافه کرد، مقامات باید شرایط مناسب را ایجاد و بستری را برای از سرگیری مذاکرات بین مسکو و کی‌یف فراهم کنند.

وزارت خارجه چین در سند خود نوشت: "هیچ برنده ای در جنگ ها و درگیری ها وجود ندارد. همه طرف ها باید منطقی و خویشتن دار بمانند، به آتش جنگ دامن نزنند، تضادها را تشدید نکنند، اجازه به تشدید و حتی از کنترل خارج شدن بحران اوکراین ندهند، از تحرک روسیه و اوکراین برای نزدیکی به یکدیگر حمایت کنند و گفتگوهای مستقیم را در اسرع وقت از سر بگیرند. حمایت مداوم از کاهش تنش و تنش زدایی از وضعیت و در نهایت دستیابی به آتش بس کامل ضروری است."

مقابله با مساله استفاده از تهدیدات هسته ای

وزارت امور خارجه چین با اشاره به لزوم مقابله با استفاده و تهدید به استفاده از سلاح های هسته ای، بار دیگر تاکید کرد که باید به هر قیمتی از چنین سلاح هایی اجتناب شود.

در سند چین برای صلح در اوکراین آمده است: "سلاح‌های هسته‌ای را نمی‌توان استفاده کرد و جنگ هسته‌ای را نمی‌توان انجام داد. باید با استفاده یا تهدید به استفاده از سلاح های هسته ای مقابله کرد."

این وزارتخانه افزود که پکن با توسعه و استفاده از سلاح های بیولوژیکی و شیمیایی توسط هر کشوری تحت هر شرایطی مخالف است.

احترام همه طرف‌ها به توافق انتقال غلات در دریای سیاه

در سند وزارت خارجه چین در خصوص توافق غلات دریای سیاه، تصریح شد، همه طرف ها باید مفاد این ابتکارعمل را نیز رعایت کنند. این سند خاطرنشان کرد که ابتکارعمل چین برای همکاری های بین المللی در زمینه امنیت غذایی می تواند راه حلی واقعی برای بحران جهانی غذا ارائه دهد.

در این سند آمده است: "همه طرف‌ها باید به طور یکسان به توافقنامه حمل و نقل غلات از طریق دریای سیاه که توسط روسیه، ترکیه، اوکراین و سازمان ملل امضا شد، احترام بگذارند و از نقش مهم سازمان ملل در این موضوع حمایت کنند."

این وزارتخانه همچنین تاکید کرد که پکن آماده کمک و ایفای نقش سازنده در بازسازی مناطق جنگی اوکراین پس از جنگ است.

در این سند آمده است: "لازم است از روند بازسازی پس از جنگ در اوکراین حمایت شود. جامعه بین المللی باید اقداماتی را برای حمایت از بازسازی پس از جنگ در مناطق جنگ زده اوکراین انجام دهد. چین آماده کمک و ایفای نقش سازنده در این زمینه است."

ساعاتی قبل از انتشار این مواضع چین، ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در طی یک جلسه به خبرنگاران گفت که نسبت به یافته های این سند "مردد" است.

پرایس در این نشست گفت: "فکر می‌کنم وقتی صحبت از این گزارش‌ها درباره یک پیشنهاد صلح باشد دلایلی برای مردد بودن وجود دارد. ما شک داریم که گزارش‌های مربوط به پیشنهادی مانند این مسیر سازنده‌ای رو به جلو باشد."/ ایسنا

کدخبر: 140996 تاریخ انتشار