وزیر امور خارجه آمریکا در مصاحبه با شبکه سی.بی.اس اظهار کرد: من فکر می‌کنم اکثر آمریکایی‌ها عمیقا دوست ندارند ببینند یک کشور بزرگ برای کشوری دیگر قلدری می‌کند و آنها تنها احساس می‌کنند این کار اشتباه بود و می‌خواهند کاری در قبالش انجام دهند.

به گزارش منیبان از خبرگزاری اسپوتنیک، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در مصاحبه با شبکه سی.بی.اس اظهار کرد: من فکر می‌کنم اکثر آمریکایی‌ها عمیقا دوست ندارند ببینند یک کشور بزرگ برای کشوری دیگر قلدری می‌کند و آنها تنها احساس می‌کنند این کار اشتباه بود و می‌خواهند کاری در قبالش انجام دهند.

بلینکن در ادامه این صحبت‌هایش روسیه را به نقض هنجار بین‌المللی عدم تجاوز با دست زدن به "عملیات نظامی ویژه" در اوکراین متهم کرد. روسیه تاکید کرده هدف از این عملیات غیرنظامی سازی و نازی زدایی از مناطقی که حکومت کی‌یف هدف گرفته، محسوب شده و مسکو همچنان یکی دیگر از دلایل این عملیات خود را توسعه ائتلاف ناتو و فعالیتهای بی ثبات کننده آن در اوکراین خوانده است.

پیشنهاد ویژه

ائتلاف ناتو در سال ۱۹۴۹ از سوی ۱۲ کشور تاسیس شد و تا فوریه ۲۰۲۳ به سطح ۳۰ عضو گسترش پیدا کرد. از چند ماه پیش سوئد و فنلاند نیز در روند عضویت در این ائتلاف به عنوان اعضای جدید قرار گرفته‌اند و بوسنی و هرزگوین، گرجستان و اوکراین نیز به عنوان دیگر کشورهای دارایل تمایل به عضویت در این ائتلاف تلقی شده‌اند.

بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی که ائتلاف ناتو در ابتدای امر بر ضد آن گسترش یافت، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه با بیل کلینتون، رئیس جمهور اسبق آمریکا درباره امکان پیوستن روسیه به این ائتلاف مذاکره کرد. کلینتون ظاهرا با این درخواست مخالفتی نکرد اما مابقی اعضای هیات آمریکایی همراه با کلینتون به گفته پوتین بسیار عصبی شدند و این ایده به ثمر ننشست.

در سال ۲۰۰۸ ویلیام برنز، سفیر اسبق آمریکا در روسیه که هم اکنون به عنوان ریاست سازمان سیا کار می‌کند، در یادداشت طبقه‌بندی شده‌ای که بعدا از سوی وبسایت افشاگر ویلی لیکس افشا شد، به تحلیل نگرانی‌های روسیه درباره روند گسترش ائتلاف ناتو به ویژه با در نظر داشتن اوکراین پرداخت.

برنز در این یادداشت گفت: "نه فقط روسیه تلقی از محاصره شدن و انجام تلاشهایی در راستای تضعیف نفوذش در منطقه دارد بلکه این کشور همچنین نگران اتفاق نظرهای کنترل نشده و غیرقابل پیش بینی که به صورت جدی بر منافع امنیتی روسیه تاثیر بگذارند، است."

با وجود این آمریکا و ناتو به پیگیری سیاست گسترش این ائتلاف به رغم درک این تلقی‌های روسیه و واکنش بالقوه‌اش به وضعیت از جمله با احتمال بروز درگیری، ادامه داده‌اند.

پل گوسار، نماینده کنگره آمریکا روز پنجشنبه گفت، بلینکن و ویکتوریا نولاند، معاون امور سیاسی وزیر امور خارجه آمریکا دارای یک "نفرت غیرمنطقی عمیق ریشه‌دار" از روسیه هستند. گوسار همچنین از ناتو بابت تلاش برای به زور وارد کردن ائتلاف ناتو به جنگ جهانی سوم انتقاد کرد./ ایسنا

کدخبر: 141188 تاریخ انتشار