- آرشیو اخبار 1
- بین الملل 2
اعدام صدای سایر کشورها را درآورد؛ عربستان واکنش نشان داد؟
پایتخت برخی کشورهای غربی شاهد تظاهراتی برای توقف اعدامها در عربستان سعودی بود.
به گزارش منیبان، پایتخت برخی کشورهای غربی شاهد تظاهراتی برای توقف اعدامها در عربستان سعودی بود.
مردم در برخی کشورهای غربی دست به تظاهراتی برای پایان دادن به اعدامها در عربستان سعودی که ناعادلانه و بدون هیچ شفافیتی صورت میگیرد، شدند.
بیش از 70 نفر از جمله 9 بازداشتشده زیر سن قانونی در زندانهای عربستان سعودی در معرض اعدام قرار دارند و اکثر آنها بهدلیل ابراز عقاید خود بهاتهامات صرفاً سیاسی محاکمه میشوند.
این اقدام در چارچوب کمپین حقوق بشری در پایتختهای غربی برای درخواست توقف اعدام صورت میگیرد.
از سوی دیگر منابع حقوق بشر سعودی فاش کردند که «ولید ابوالخیر» فعال حقوق بشر بازداشتشده سعودی پس از ضربوشتم شدید در زندان، اعتصاب غذای خود را اعلام کرد.
سازمان حقوق بشر «القسط» اعلام کرد که ابوالخیر اعتصاب خود را از 21 فوریه آغاز کرده است.
حساب کاربری «بازداشتشدگان آزادی بیان» اعتصاب غذای ابوالخیر را پس از ضربوشتم وی توسط دیگر زندانیان اعلام کرد که یک افسر سعودی دیگر زندانیان را وادار به اذیت و آزار ابوالخیر کرده است.
بر اساس گزارش این حساب کاربری، «ابوالخیر» به سلول انفرادی منتقل شده است و اوضاع جسمانی وی وخیم است.
«ابوالخیر» از 15 آوریل 2014 بهدلیل فعالیتهای مسالمتآمیز خود بازداشت شده است و در زمان حاضر در زندان بدنام «ذهبان» جده بهسر میبرد.
اخیراً خبرگزاری فرانسه با انتشار گزارشی خبر داد که آمار اجرای احکام اعدام در عربستان در مقایسه با سال گذشته دوبرابر شده است.
اوایل آبان گذشته کمیته دفاع از حقوق بشر در شبهجزیره عربی پس از افزایش صدور احکام اعدام توسط دادگاه کیفری ریاض علیه شهروندان عربستانی از زندانیان سیاسی گرفته تا فعالان و تظاهرکنندگان در بیانیهای به بررسی وضعیت خطرناک انسانی و حقوق بشری در عربستان پرداخت.
این کمیته اشاره کرد که دادگاه برای گروهی از شهروندان بهدلیل تلاش برای استفاده از حق خود جهت ابراز عقاید و بیان نظرات از طریق شبکههای اجتماعی یا از طریق شرکت در راهپیماییهای مسالمتآمیز برای آزادی، عدالت و برابری اجتماعی احکام اعدام صادر کرده است.
سازمان اروپایی ـ سعودی حقوق بشر نیز اخیراً تأکید کرد که عربستان طی ده سال گذشته رکوردی را از اعدام به ثبت رسانده است و این درحالی است که از سال 2013 تا اکتبر امسال 1100 نفر را اعدام کرده است که بیش از 990 مورد آن در زمان سلطنت «ملک سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان از اوایل سال 2015 بوده است.
عربستان سعودی از مجازات اعدام علیه افراد زیر سن قانونی، زندانیان آزادی بیان، معترضان و منتقدان بهطور خودسرانه استفاده میکند و این درحالی است که این احکام کاملاً ناعادلانه و تا حد زیادی با شکنجه و بدرفتاری همراه است. ناعادلانه بودن سیستم قضایی در عربستان سعودی علاوه بر جلوگیری از هرگونه فعالیت جامعه مدنی، مانع از پاسخگویی به تداوم اعدامهای خودسرانه میشود.
در طول سالهای گذشته گزارشهای متعددی از اعدامهای فراقانونی، شکنجه، بازداشتهای خودسرانه، ناپدید شدن قهری، بازداشت فعالان سیاسی و حقوق بشری و سرکوب خواستههای مشروع اقلیتهای دینی در داخل عربستان به بیرون درز کرده است./ تسنیم