شرکت فضایی اسپیس‌ایکس روز گذشته موشک استارشیپ با نام استارشیپ ۲۴ را به محل پرتابش در جنوب تگزاس منتقل کرد. به گفته‌ی برخی منابع، اگرچه پرتاب در این هفته قریب الوقوع نیست، اما این امکان وجود دارد که بلندترین موشک جهان در روز دهم آوریل(۲۱ فروردین) پرتاب شود.

به گزارش منیبان، شرکت فضایی اسپیس‌ایکس روز گذشته موشک استارشیپ با نام استارشیپ ۲۴ را به محل پرتابش در جنوب تگزاس منتقل کرد. به گفته‌ی برخی منابع، اگرچه پرتاب در این هفته قریب الوقوع نیست، اما این امکان وجود دارد که بلندترین موشک جهان در روز دهم آوریل(۲۱ فروردین) پرتاب شود.

در اوایل هفته‌ی جاری، شرکت فضایی اسپیس‌ایکس اولین مرحله از سیستم پرتابی عظیم خود با نام سوپرهوی(Super Heavy) را بر روی یک سکوی پرتاب قرار داد. گام بعدی شامل قرار دادن مرحله بالایی با نام استارشیپ روی آن بود. در حالی که این وسیله نقلیه پیش از این برای آزمایش مونتاژ شده بود اما این آخرین باری است که این دو بخش پیش از پرتاب روی سکوی پرتاب قرار می‌گیرند.

پیشنهاد ویژه

در هفته‌های اخیر، متخصصان برای محافظت از پایه و برج پرتاب در برابر گرمای شدید ناشی از پرتاب پیشران سوپرهوی، که از ۳۳ موتور رپتور نیرو می‌گیرد، به آن محافظ اضافه کرده‌اند. پیشران این وسیله نقلیه تقریبا دو برابر قوی‌ترین موشک‌هایی است که تا به حال به مدار رسیده‌اند یعنی موشک‌های سترن ۵(Saturn V) و سامانه پرتاب فضایی ناسا.

با تکمیل این کار، اکنون تمرکز بر روی آخرین مانع مهم برای پرتاب این موشک عظیم است که آن دریافت مجوز از اداره هوانوردی فدرال است. به گفته‌ی یک منبع آگاه پیشرفت خوبی در جهت صدور چنین مجوزی در دو هفته اول ماه آوریل حاصل شده است.

از موشک استارشیپ قرار است به عنوان فرودگری برای ماه به عنوان بخشی از ماموریت‌های سفر به ماه آرتمیس استفاده شود.

اسپیس‌ایکس پیش از این آزمایش احتراق ثابت مرحله اول سوپر هوی را اوایل ماه فوریه به پایان رساند. در آن زمان، ۳۱ موتور از ۳۳ موتور موشک، همانطور که در نظر گرفته شده بود روشن شدند. اسپیس ایکس تشخیص داد که مهندسانش داده‌های کافی از این آزمایش را برای ادامه تلاش برای پرتاب به دست آورده‌اند. پس از آن پیشران و مرحله بالایی برای تسهیل کار بر روی سکوی پرتاب از روی آن برداشته شدند.

پس از پرتاب، موشک سوپرهوی از منطقه پرتاب استاربیس شرکت اسپیس‌ایکس به سمت شرق و بر فراز خلیج مکزیک پرواز خواهد کرد. برای این آزمایش، پیشران اقدام به فرود نمی‌کند. پس از جداسازی مرحله اول، وسیله نقلیه بالایی استارشیپ قرار است بر فراز اقیانوس آرام حرکت کند و در نهایت ورود مجددی به جو داشته باشد. اگر همه چیز خوب پیش برود، یک فرود کنترل شده در اقیانوس درست در شمال جزایر هاوایی انجام می‌شود.

منبع: ایسنا

کدخبر: 147840 تاریخ انتشار