به باور برخی کارشناسان پس از اجرای فرمان ممنوعیت کاشت خشخاش در افغانستان، بازار تقاضای اروپا در مواجهه با تأمین مواد جایگزین به احتمال زیاد مشوش خواهد شد و این نگرانی را برای اروپا ایجاد می‌کند که در صورت کمبود مواد مخدر از مشتقات تریاک بازار مواد افیونی مخرب‌تری فعال و جایگزین آن شود.

به گزارش منیبان، به باور برخی کارشناسان پس از اجرای فرمان ممنوعیت کاشت خشخاش در افغانستان، بازار تقاضای اروپا در مواجهه با تأمین مواد جایگزین به احتمال زیاد مشوش خواهد شد و این نگرانی را برای اروپا ایجاد می‌کند که در صورت کمبود مواد مخدر از مشتقات تریاک بازار مواد افیونی مخرب‌تری فعال و جایگزین آن شود.

گفته می‌شود بخش زیادی از هروئین مصرفی در اروپا از افغانستان قاچاق می‌شود، جایی که طالبان ممنوعیت کشت خشخاش را در هفته‌های آینده اعمال خواهند کرد.

پیشنهاد ویژه

وضعیت کشت خشخاش و تولید مواد مخدر پیش از این در افغانستان و به‌ویژه استان هلمند به حدی نگران کننده بود که این استان جنوبی افغانستان به عنوان مهم‌ترین و بزرگترین تولید کننده مواد مخدر در جهان شناخته می‌شود.

«تونی بلر»، نخست‌وزیر پیشین انگلیس زمانی اطمینان داده بود انگلیس با کشت خشخاش و تولید مواد مخدر در افغانستان مبارزه می‌کند، اما با حضور صدها نیروی انگلیسی در هلمند نخواست آن را کنترل کند بنابراین خود یکی از مسئولان اصلی در بروز بحران افزایش تولید مواد مخدر در افغانستان است.

سازمان ملل متحد با صدور گزارشی در تیرماه سال 1386 انگلیس را مسئول اصلی افزایش تولید مواد مخدر در افغانستان معرفی نمود و تصریح کرد : بلر به عنوان نخست وزیر وقت انگلیس و به عنوان کسی که قول مبارزه با تولید مواد مخدر در افغانستان را داده بود مسئول بروز این فاجعه است زیرا نیروهای انگلیسی در این کار کوتاهی کردند.

نظامیان خارجی به نام کمک به امنیت افغانستان و مبارزه با تروریسم و مواد مخدر وارد خاک افغانستان شدند اما پس از دو دهه حضور، ناامنی‌ها و افزایش کشت مواد مخدر را به مردم افغانستان هدیه کردند.

اکنون پس از فرمان ممنوعیت کاشت خشخاش در افغانستان شمار زیادی  باغ‌داران در جنوب این کشور به کشت محصولات جایگزین همچون خرما و پسته روی آورده‌اند./ تسنیم

کدخبر: 148016 تاریخ انتشار