رئیس جمهوری مکزیک در این نامه خطاب به شی جینپینگ، همتای چینی‌اش ضمن دفاع از تلاش‌های کشورش برای سرکوب قاچاق این ماده مخدر کشنده، منتقدان آمریکایی‌ را که بعضا خواستار مداخله نظامی واشنگتن در مکزیک شده‌اند، به باد انتقاد گرفت.

به گزارش منیبان از خبرگزاری رویترز، آندرس مانوئل لوپز اوبرادور، رئیس جمهوری مکزیک در این نامه خطاب به شی جینپینگ، همتای چینی‌اش ضمن دفاع از تلاش‌های کشورش برای سرکوب قاچاق این ماده مخدر کشنده، منتقدان آمریکایی‌ را که بعضا خواستار مداخله نظامی واشنگتن در مکزیک شده‌اند، به باد انتقاد گرفت.

آندرس مانوئل لوپز اوبرادور در ادامه این نامه نوشته است: ما از شما نمی‌خواهیم تا در مواجه با این تهدیدات گستاخانه از ما حمایت کنید بلکه از شما می‌خواهیم به دلایل انسانی به ما در کنترل محموله‌های فنتانیل که ممکن است از چین به کشور ما فرستاده شوند، کمک کنید.

پیشنهاد ویژه

لوپز اوبرادور در کنفرانسی خبری گفت: این نامه پس از آن تنظیم شده که قانون‌گذاران آمریکایی اخیرا در جریان سفر به مکزیک به من پیشنهاد دادند تا با چین برای رسیدگی به تهدید فنتانیل صحبت کنم.

این در حالی است که سفارت چین در مکزیک هنوز در این رابطه هیچ اظهارنظری نکرده است.

فنتانیل مسبب افزایش تعداد مرگ‌ و میرها در آمریکا بر اثر سوء مصرف مواد مخدر است و به ویژه قانون‌گذاران جمهوری‌خواه، مکزیک را به ناکامی در متوقف کردن کارتل‌های مواد مخدر در تامین و قاچاق این ماده مخدر قوی متهم کرده‌اند.

لوپز اوبرادور در نامه‌اش از شی جینپینگ خواست در صورت امکان اطلاعات مربوط به زمان و مکانی که مواد فنتالین فرستاده می‌شوند و همچنین مقدار آن و اینکه چه کسی آنها را ارسال می‌کند را در اختیار مکزیک بگذارد.

وی در ادامه این نامه گفت، آزمایشگاه‌های تولید مواد مخدر فنتانیل در مکزیک ایجاد شده‌اند و نیروهای مجری قانون سال گذشته حدود ۱۴۰۰ آزمایشگاه زیرزمینی را که این ماده مخدر را با دیگر مواد ترکیب می‌کردند، تخریب و هفت تن از این مواد را مصادره کردند.

اما لوپز اوبرادور تاکید دارد که مکزیک فنتالین تولید نمی‌کند و کارتل‌های مواد مخدر این مواد را مستقیما از آسیا خریداری می‌کنند. وی در این نامه خاطر نشان کرد، تنها ۳۰ درصد از مواد مخدر فنتالین مصرفی در آمریکا از طریق مکزیک وارد می‌شوند.

اما مقامات آمریکایی این ادعا را که فنتالین در مکزیک تولید نمی‌شود، زیر سوال برده و تاکید دارند که این ماده مخدر با استفاده از مواد شیمیایی که عمدتا از چین تهیه می‌شوند، در مکزیک تولید انبوه می‌شوند./ ایسنا

کدخبر: 148275 تاریخ انتشار