چین صراحتا اعلام می‌کند که گوآم در تیررس این کشور قرار دارد و موشک‌های دی‌اف-۲۶ چین با برد ۴۰۰۰ کیلومتر اساسا "قاتل گوآم" نامیده می‌شوند.

به گزارش منیبان، "گوآم" بزرگ‌ترین جزیره از جزایر منطقه میکرونزی با شعار "جایی که روز آمریکا در آن آغاز می‌شود" به طرز شدیدی جزو مناطق آسیب‌پذیر در برابر حملات احتمالی چین محسوب می‌شود. همانند بسیاری از پایگاه‌های آمریکایی در اقیانوس آرام، گوآم نیز با ترکیبی از شادی و لذت‌گرایی و دلهره‌های جنگی آمیخته شده است. بازدیدکنندگان ژاپنی و کره جنوبی در شن‌های خلیج تومون اوقات خوشی را سپری می‌کنند، اما اتفاقات دیگری هم در پس‌زمینه این تصاویر احتمالا پرطمطراق در حال رخ دادن است.

به گزارش ایسنا، روزنامه اکونومیست در تحلیلی چنین نوشت: «گوآم، غربی‌ترین نقطه آمریکا با ۳۰۰ مایل مسافت و جمعیتی حدود ۱۷۰ هزار نفر جایی است که احتمالا جنگ آمریکا با چین در آن آغاز شود. هم‌زمان با افزایش تنش‌ها بر سر تایوان، پیش‌بینی می‌شود که موشک‌های چینی احتمالا با استفاده از تسلیحات هسته‌ای، حمله‌ای را علیه این منطقه انجام دهند. بر فراز این منطقه جنگنده‌های اف-۱۵ و بمب‌افکن‌های بی‌-۱ به سمت پایگاه نیروی هوایی آندرسون سوق پیدا می‌کنند و در قسمت زیری، زیردریایی‌های تهاجمی هسته‌ای به داخل و خارج بندر آپرا وارد می‌شوند.

پیشنهاد ویژه

اما به طرز شگفت‌انگیزی، از گوآم برای چنین موقعیتی چندان نمی‌شود دفاع کرد و باتری موشک‌های دفاعی تاد آن همیشه روشن نیست. در یک وضعیت جنگی، فقط می‌شود حمله محدودی از سوی کره شمالی را دفع کرد و مقابله با حمله چین شدنی نیست. اگرچه موشک‌های زمین به هوای پاتریوت در پایگاه‌های آمریکایی واقع در کره جنوبی و ژاپن مستقر هستند، اما پایگاه آندرسون مجهز به چنین موشک‌هایی نیست. از طرفی کشتی‌های مجهز به سیستم‌های دفاعی "ایجس" (Aegis) محافظت بیشتری ارائه می‌دهند، اما ممکن است همیشه در نزدیکی و در دسترس نباشند.

چین صراحتا اعلام می‌کند که گوآم در تیررس این کشور قرار دارد و موشک‌های دی‌اف-۲۶ چین با برد ۴۰۰۰ کیلومتر اساسا "قاتل گوآم" نامیده می‌شوند. در سال ۲۰۲۰، یک ویدئو پروپاگاندای چینی نشان داد که بمب‌افکن اچ-۶کی به یک پایگاه هوایی نامعلومی حمله می‌کند. طبق تصاویر ماهواره‌ای بی‌شک این منطقه پایگاه آندرسون معرفی شد. نیروی هوایی آمریکا برای زنده ماندن و بقا نسبت به حملات احتمالی چین، تاکتیک‌ها و رزمایش‌هایی را برای دفع این نوع حملات با ژاپن و استرالیا در گوآم و جزایر نزدیک این منطقه در ماه فوریه برگزار کرد و همچنان آن را توسعه می‌دهد.

مسئله آسیب‌پذیری گوآم با تاخیر، مورد توجه واشنگتن قرار گرفته است. پنتاگون برای بودجه سال ۲۰۲۴، ۱.۵ میلیارد دلار را برای شروع تقویت دفاع هوایی این جزیره در نظر گرفته است؛ بودجه‌ای که بیشتر آن به آژانس دفاع موشکی آمریکا که عمدتا بر روی تهدیدات موشکی علیه خاک این کشور متمرکز است تعلق دارد و سایر این بودجه به ارتش این کشور متعلق خواهد بود. فرماندهی اقیانوس هند-آرام ایالات متحده آمریکا هم نسبت به کسب بودجه ۱۴۷ میلیون دلاری دیگر تلاش می‌کند.

اگرچه آمریکا در تلاش است تا با صرف این بودجه، با آسیب‌پذیری گوآم و حملات احتمالی چین مقابله کند، اما سوالات زیادی در این خصوص مطرح می‌شود. برای مثال تعدادی از قطعات و تسلیحات مورد نیاز هنوز حتی در حال تولید نیستند و بسیاری از این بودجه‌ها صرف توسعه و تحقیق خواهند شد. علاوه بر این مسائل، آیا کنگره قطبی‌شده آمریکا این حجم از بودجه را به موقع تصویب خواهد کرد یا خیر؛ و در نهایت مردم گوآم از خود ممکن است بپرسند آیا تسلیحات نظامی بیشتر در گوآم ما را به خطر می‌اندازد یا موجب ترس گردشگران می‌شوند؟»

کدخبر: 148356 تاریخ انتشار