- آرشیو اخبار 1
- بین الملل 2
خیانت آمریکا ثابت شد
اسناد افشاشده آمریکا حدودا از اواخر فوریه و اوایل آوریل سال جاری میلادی در رسانههای اجتماعی ظاهر شدند.
به گزارش منیبان، اسناد افشاشده آمریکا حدودا از اواخر فوریه و اوایل آوریل سال جاری میلادی در رسانههای اجتماعی ظاهر شدند.
براساس بررسی انجام شده توسط روزنامه نیویورک تایمز، فایلهای مربوط به کره شمالی نشان میدهند که هنگامی که سئول سال گذشته با فروش خمپارههای توپخانهای به آمریکا موافقت کرد، یی مون-هویی، وزیر امور خارجه کره جنوبی به کیم سونگ-هان، مشاور امنیت ملی این کشور گفته بود که دولت نگران است آمریکا کاربر نهایی این مهمات نباشد.
روزنامه وال استریت ژورنال هم گزارش داد، این اسناد که ظاهرا توسط پنتاگون تهیه شده، مبتنی بر اطلاعات مربوط به سیگنالهاست، به این معنی که آمریکا مخفیانه ارتباط بین یی مون-هویی و کیم سونگ-هان را رهگیری کرده است.
یکی از مقامات دفتر ریاست جمهوری کره جنوبی روز یکشنبه به خبرگزاری رویترز گفت: سئول درباره نگرانیهای به وجود آمده در پی افشای این اسناد و مدارک با واشنگتن گفتوگو خواهد کرد.
این مقام که خواست نامش فاش نشود، افزود: دولت موارد مشابه شامل دیگر کشورها را بررسی خواهد کرد تا مشخص کند که آیا باید شکایت رسمی ابلاغ کند یا خیر.
سیاست کره جنوبی انتقال تسلیحات به مناطق جنگی و درگیر را ممنوع میکند. با این حال، بر اساس این گزارش کیم سونگ-هان فروش ۳۳۰ هزار گلوله توپخانهای به لهستان را پیشنهاد کرد زیرا میدانست آمریکا قصد دارد "فورا این مهمات را به اوکراین بدهد". یی مون-هویی تاکید کرد که سئول نمیتواند سیاست خود را نقض کند و از اینکه جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا با یون سوک-یول همتای خود از کره جنوبی تماس بگیرد و وی را برای تغییر این سیاست تحت فشار بگذارد، ابراز نگرانی کرد.
بایدن و یون قرار است اواخر ماه جاری میلادی در واشنگتن با یکدیگر دیدار کنند. مقام مذکور کره جنوبی تاکید کرد که سیاست کشورش در رابطه با مسلح کردن نیروهای خارجی تغییر نکرده است.
این اسناد تازهترین اسناد در سری فایلهای درز شده مربوط به برنامههای جنگی آمریکا در اوکراین، نظارتها و جاسوسیهای آن از متحدانش و دیگر دیگر اسناد "حساس" مربوط به اوکراین، چین، خاورمیانه و تروریسم هستند. پنتاگون و وزارت دادگستری آمریکا هر دو اعلام کردهاند که درباره این درز اطلاعاتی تحقیق خواهند کرد؛ درز اسنادی که از سوی مقامات ارشد اطلاعاتی به عنوان "کابوسی" برای آمریکا و متحدانش توصیف شده است.
صحت اسناد هنوز تایید نشده است و در حال حاضر مشخص نیست چه کسی این فایلها را منتشر کرده است. نخستین مجموعه از این فایلها اواخر فوریه در پلتفورم "دیسکارد" (Discord) ظاهر شدند. به دنبال انتشار این اسناد، مقامات آمریکا گفتند در تلاشند تا این اسناد را از اینترنت پاک کنند اما بسیاری از این اسناد همچنان در رسانههای اجتماعی در دسترس است./ ایسنا