مانورهای سالانه آمریکا و فیلیپین موسوم به بالیکاتان به معنای شانه به شانه تا 28 آوریل ادامه خواهند داشت و شامل بیش از 17 هزار و 600 پرسنل نظامی است. همزمان با تلاش دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا برای تقویت اتحادها و ائتلاف‌ها به منظور مقابله بهتر با چین از جمله در رویارویی احتمالی بر سر تایوان، این بزرگ‌ترین نمایش قدرت نظامی آمریکا در آسیا خواهد بود.

به گزارش منیبان از خبرگزاری آسوشیتدپرس، مانورهای سالانه آمریکا و فیلیپین موسوم به بالیکاتان به معنای شانه به شانه تا 28 آوریل ادامه خواهند داشت و شامل بیش از 17 هزار و 600 پرسنل نظامی است. همزمان با تلاش دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا برای تقویت اتحادها و ائتلاف‌ها به منظور مقابله بهتر با چین از جمله در رویارویی احتمالی بر سر تایوان، این بزرگ‌ترین نمایش قدرت نظامی آمریکا در آسیا خواهد بود.

این رویداد همسو با تلاش‌های فیلیپین تحت ریاست جمهوری فردیناند مارکوس برای دفاع از منافع قلمرویی‌اش در دریای چین جنوبی که چین عملا ادعای مالکیت بر آن را دارد، از طریق تقویت مانورهای نظامی مشترک با آمریکا و اجازه استقرار دادن به نیروهای چرخشی آمریکا در کمپ‌های نظامی مازاد فیلیپین تحت پیمان دفاعی 2014 میلادی صورت می‌گیرد.  

پیشنهاد ویژه

ژنرال اریک آستین از تفنگداران دریایی آمریکا گفت: رابطه‌ای که ما داریم و مانورهای مشترکی که برگزار می‌کنیم، باعث می‌شوند تا سریع‌تر به درگیری‌ها، بحران‌ها، کمک‌های بشردوستانه و عملیات‌های مربوط به امداد و نجات پاسخ دهیم.

حدود 12 هزار و 200 پرسنل نظامی آمریکا، 5400 نیروی فیلیپینی و 111 نیروی استرالیایی در این مانورها شرکت دارند؛ رزمایشی که بزرگ‌ترین مانور از زمان آغاز مانورهای بالیکاتان در سه دهه پیش محسوب می‌شود.

در جریان مانور با گلوله واقعی که این متحدان برای نخستین بار در تاریخ 26 آوریل برگزار خواهند کرد، نیروهای آمریکایی و فیلیپینی یک کشتی بزرگ را در آب‌های قلمرویی فیلیپین در نزدیکی استان زامباله از طریق یک بمباران توپخانه‌ای هماهنگ داخلی و ساحلی و حملات هوایی غرق خواهند کرد.   

در استان پالاوان این مانورها شامل بازپس‌گیری جزیره‌ای است که توسط نیروهای دشمن فرضی تصرف شده است.

مقامات نظامی فیلیپین گفتند، این مانورها با هدف تقویت توانایی‌های دفاع ساحلی و واکنش به بلایای طبیعی این کشور انجام می‌شوند و هیچ کشوری را هدف نگرفته‌اند.

سفارت آمریکا در مانیل اعلام کرد: چنین سناریوهایی توانایی‌های متحدان را در تیراندازی با گلوله‌های واقعی، تشریک اطلاعات، ارتباطات میان واحدهای مانور، عملیات‌های لجستیکی و عملیات‌های آبی-خاکی به بوته آزمایش می‌گذارد.

مقامات اعلام کردند، به نشانه تعمیق همکاری‌های دفاعی، وزرای امور خارجه و دفاع فیلیپین امروز با همتایان آمریکایی خود در واشنگتن دیدار و درباره حضور نظامی آمریکا و گشت‌زنی‌های دریایی مشترک مذاکره خواهند کرد.

مانورهای بالیکاتان در فیلیپین یک روز پس از آن آغاز شد که چین به مانور نظامی سه روزه خود در اطراف تایوان پایان داد. این مانورهای چین به دنبال دیدار تسای اینگ-ون، رئیس جمهور فیلیپین با کوین مک‌کارتی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در کالیفرنیا برگزار شدند؛ دیداری که خشم پکن را برانگیخت./ ایسنا

کدخبر: 149370 تاریخ انتشار